24-11-05

Weekoverzicht 17 November - 24 November

"Het zijn de kleine dingen, die het leven aangenaam maken." Het is een uitspraak die van mijn psychiater afkomstig zou kunnen zijn. Het gevoel dat ik had dinsdag: onbeschrijfelijk. Door de lage zon was alles gehuld in een rode gloed. De top van hoge gebouwen kleurden goud. Donkere dreigende wolken, een sterk contrast. En tussen al dat moois zoefde ik naar huis. Mijn radio speelde keihard "Cortez the killer" van Neil Young ... Weet je het voelde net aan als in een film. Ik moest direct aan the terminator denken. Alle ellende is schijnbaar achter de rug en de heldin (ikke dus) stapt - een heleboel nare ervaringen rijker - in haar autootje op zoek naar een nieuwe thuis, een nieuwe toekomst, een nieuw leven. Day one after the apocalyps.

Back to reality. Mijn werk dus. Wel, ik zou uren kunnen vertellen over onze Indiers. Het zijn lieve mensen hoor en telkens ik ze bel, probeer ik wat bij te leren over hun way of life en cultuur. Maar weet je, we zijn zo verschillend, misschien verklaart dit wel waarom het allemaal mis gaat. Eigenlijk heb ik best medelijden met hen. Het is een soort slavenarbeid dat ze verrichten. Een in ons ogen hongerloon en dikwijls een ganse dag werken zonder onderbreking (letterlijk 24 uur aan 1 stuk door). Maar alle vertrouwen is zoek. Dit weekend zouden we over gaan naar een nieuw datacenter. Alle hardware staat klaar, enkel de switch moet nog gebeuren. Vanmiddag een laatste meeting hierover met de business. Een final "go", dat was alles wat er nog ontbrak. Het eerste wat ze vroegen: "Who will execute the change?". En toen ze "India" als antwoord kregen, werd het lange tijd stil. "Please cancel it." gewoon omdat ze bang zijn, bang dat het allemaal verkeerd loopt en dat er maandag helemaal geen systeem meer beschikbaar zou zijn. Triest noem ik dat, liever een traag oud ding dan een supersnel nieuw. Er is heel wat over gepraat geweest enne als ik mijn studieboeken er bij haal, kan ik direct zeggen wat er fout is. Het feit dat alle kennis binnen een bedrijf niet in procedures te vatten is... en dat is nu net wat Indiers nodig hebben: procedures, want zelf nadenken, dat willen of kunnen ze niet.

Iets leukers: om ons te paaien hebben we allemaal een vette bonus gekregen. Een heleboel geld om cadeautjes te kopen... Joepie! Smartgeld noem ik het, want eigenlijk verandert er niks aan mijn werksituatie he. Ik laat het allemaal over me heen gaan zenne, en zeker nu ik schatje nog meer bij me in de buurt ga hebben. Zoals ik al gezegd heb, heeft ze ontslag genomen en daar ben ik blij om... heel blij. < vreugdedansje > .

Omdat we zelf aan verbouwen toe zijn, probeer ik zo veel mogelijk informatie hierover in me op te slaan. Programma's als "stay or go" zijn in dit opzicht dan ook best leuk om volgen. Alleen: 400 000 euro voor een rijhuisje met piepklein tuintje, ze zijn zot zeker?

Nu we het toch hebben over die gekke Nederlanders. De 80 per uur op de autostrade rond Rotterdam en Den Haag is toch wel ietsje te traag. Maar het zal tachtig zijn want overal is er trajectcontrole. Rij milieuvriendenlijk, rij 80 in zijn vijf zeggen ze dan. Pffff, als ik tachtig in vijfde rij, dan val ik stil. Meestal rij ik in zijn twee, gewoon om tegendraads te zijn en wat extra uitlaatgassen uit te stoten. Als ze echt iets a h milieu willen doen, moeten ze maar wat extra autostrades aanleggen, want die files, da s pas vervuilend! Neh.

Voor het eerst sinds lang weer een heleboel cds gekocht: Mercury Rev, Golfdfrapp, Interpol en The Arcade Fire. I love it. Op tv was het deze week Harry Potter week. Meteen de eerste twee films bekeken en aangezien Tina grote fan is, zal ik maar ineens alle dvds gaan halen, he. Weet je, nu ik "moeder" ben, weet ik alles van K3, kabouter plop en andere kindertoestanden. Grappig. Minder grappig is het feit dat onze kleine Tina steeds meer tijd met haar echte ma doorbrengt. Voor de kleine natuurlijk heel tof, maar voor ons... Weet je, het is zo leeg zonder haar. Hadden we maar al ons eigen kindje... maar ja.

Tot slot nog een dienstmededeling: we gaan er volgende week eventjes tussenuit. Het wordt een paar daagjes winkelen in Glasgow. Nee, niet in Milaan zoals eerder gemeld, want we vonden geen geschikte vlucht en hotel. Vandaar de wijziging. Maarre: we gaan ons rot amuseren hoor. Denk ik toch...

23:07 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

:D gaan shoppen... mmmm :p

Gepost door: Anne | 24-11-05

aaa shoppen! zalig! afin ja, nu ik ben afgevallen kan ik er van genieten ja :)

Gepost door: Jesske | 25-11-05

Glazzz Go!

Tamusement and don't spend all your money in one place!

Gepost door: Tientjuh | 25-11-05

Leen en het Milieu, Hihihihi

Gepost door: Stefan-Jan | 25-11-05

Glasgow I spent some drunken days (and nights) in Glasgow. Heel leuke stad, maar de pubs zijn een groot gevaar. Shoppen heb ik er echter niet gedaan. Veel rondlopen en de sfeer opsnuiven. Anyway, have fun, we'll miss you :s

Gepost door: karlo | 25-11-05

Verbouwing Waarom moeten de verbouwingen voor augustus af zijn? Als ik goed kan tellen is dat precies binnen negen maand. Dus toch zwanger?

Gepost door: Els | 25-11-05

ik wil ook shoppen!!!! Mag ik mee? hihi...

Gepost door: Myst | 25-11-05

De commentaren zijn gesloten.