26-11-05

Highway to hell

Ik heb het overleefd gisteren, de winterellende in Nederland gisteren. 6 uur heb ik erover gedaan, 6 uur gereden om de 175 km tussen Den Haag en Gent af te leggen. "I survived it!" Dankzij mijn jeepje... Onbeschrijflijk wat ik heb meegemaakt, maar ik ga een poging wagen:

16u30: Het eerste stuk tussen den Haag en Rotterdam is een makkie. Ok, er staat een hevige storm (windstoten tot 170 per uur, hoogste waarden ooit), maar daar laat ik me niet door afschrikken. Op de radio de eerste noodberichten: storm in het Westen en hevige sneeuwval in het oosten. Lekker ver weg. Eigenlijk vind ik het best grappig, al die sukkelaars die vast staan in de Veluwe. Toen reeds was er sprake van een monsterfile tussen Amsterdam en Eindhoven: 90 kilometer stilstaand verkeer. Amai.

17u00: Plots gaat het allemaal heel snel: door hevige windstoten is er een vrachtwagen gekanteld op de Moerdijkbrug. Daardoor is meteen ook de autostrade tussen Rotterdam en Breda afgesloten. Ik probeer een uitweg te zoeken via de A15, maar kom in een monsterfile terecht. Geen doorkomen meer aan en daarom terug gereden naar Rotterdam. Via Zeeuws Vlaanderen dan maar. Een hele tijd later reeds.

18u30: De verkeersberichten op de radio worden steeds onheilspellender: in totaal staat er een kleine 900 kilometer file en enkel files langer dan 30 kilometer worden nog vermeld. Iedereen wordt aangeraden zich te bevoorraden in benzinestations, want het kan voor velen wel eens een lange nacht worden.

19u00: Ik ben in Bergen-op-Zoom geraakt. Ondertussen is het hevig beginnen sneeuwen. Het verkeer verloopt steeds trager. Gelukkig ben ik met de X3 en voel ik me nog redelijk veilig. Maar wanneer de eerste auto's beginnen te glijden, wordt ik toch steeds banger en wanhopiger.

19u30 : De autostrade voor me is volledig ondergesneeuwd. Ik overweeg even de wagen aan de kant te zetten en het op te geven. Ik telefoneer constant met Lisbeth. Ze probeert me moed in te spreken, maar ik word steeds wanhopiger. De eerste traantjes vloeien.

20u00 : Terug richting Breda. De normale uitzendingen op de radio worden vervangen door speciale nood-uitzendingen. Automobilisten wordt gevraagd om de linker rijstrook vrij te houden, zodat sneeuwschuivers en strooiwagens kunnen passeren. Ook zij staan vast in lange files. Het gsm verkeer ligt plat, overbelast. Rondom mij is het een echt autokerkhof: overal auto's in de berm en enkele vrachtwagens die niet meer vooruit komen. Het enige waar aan ik denk: ik wil hier weg. Maakt nie uit hoe. Het kan me niet schelen als mijn auto een wrak wordt als ik bots, als ik maar in Belgie geraak, want daar sneeuwt het nog niet...

20u30 : Ik ben de grens over, het ergste lijkt voorbij. Ook al is het ook hier hevig aan het sneeuwen, ik kan gerust 90 rijden.

21u15 : De antwerpse ring. Volledig ondergesneeuwd. Ik volg braafjes de chauffeurs voor me, 75 per uur. 10 meter achter me een vrachtwagen. Het gaat niet snel genoeg voor meneer. Hij zwenkt plots uit naar links en davert in een rotvaart voorbij, een hele hoop sneeuw opwaaiend. ZOT !

21u30 : De vrachtwagen van daarnet staat "geparkeerd" tegen de middenberm. YES ! Zijn verdiende loon !!!

22u00 : Home sweet home !!!! Huilend in Lisbeth haar armen gevallen. Ik ben doodop. Dit nooit meer !!!!!!!!!

15:22 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Ja watte ... ... wa ne stress ...

Gepost door: Ikke | 26-11-05

jawadde wat een hel en mijn ouders dan eens voorstellen dat ik de volgende keer dat het sneeuwt ook eens moet rijden. mij niet gezien zenne! maar tzal toch wel moeten gebeuren vrees ik. gelukkig heb je nu het weekend om te bekomen...

Gepost door: Kruimeltje | 26-11-05

meiske toch Wat een barre toch heb je moeten ondergaan! heeeel fijn dat je in een luxe wagen rijd en dat voor iets meer zekeheid zorgt. ik vind het mega dapper dat je het hebt doorgezet en dat je thuis bent gekomen een dikke pluim ik zou het niet durven.... ik wens je een relaxt weekend toe meis dikke knuf Zonnetje

Gepost door: zonnetje | 26-11-05

Godsamme! Ik ging gisteren de tegenovergestelde route rijden, Gent-Den Haag, maar toen ik buitenkwam in Gent gisteravond om half elf, was het al aan het sneeuwen gegaan... (ik was me helemaal van niets bewust, geen nieuws gevolgd!).
De rit vannamiddag dan maar gedaan, op een gezapige 2 uur.

Gepost door: Pascal | 26-11-05

Hallo kroket dat zou niks voor mij zijn!

Gepost door: Queen of wands | 26-11-05

just a friend Knap hoe je al je emoties met iedereen deelt. Ik ben ook veel op de baan en kan me die angst en stress inbeelden en meebeleven. Ook leuk dat jij en je vriendin meer tijd zullen hebben voor elkaar. Dit is superbelangrijk voor een relatie, dit wordt vaak onderschat. Enjoy it!

Gepost door: ward | 26-11-05

Eind goed, al goed Toch zonder kleerscheuren thuis geraakt! 't Belangrijkste!!!

Prettig weekend en bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 27-11-05

Mijn spontane reactie is dan meestal: "waar is het dichts bijzijnde hotel?"
En dan rij ik de dag nadien wel verder...

Gepost door: a-woman | 28-11-05

gelkkig heb ik dat nog nooit meegemaakt voreger gewoon leuven -brussel aan 20-30km/h via de E40 in de valledne sneeuw, ook best spannend wat vanaf je maar even op je rem duwde ging je aan het slippen...niet remmen was de boodschap (op de motor dus)
en dan in centrum stad, alle wagens met achtertractie die weggleden op de hellingen en in 'tbeste geval tegen de borduur belandden in het slechtste gval tgne d egeparkeerde wagens...
stoppen voor een rood licht wa sook een sinecure...ge gleed gewoon door...
maar als ik het zo lees, heb je het toch bijzonder goed gedaan! zo je weg vinden via allereli sluipwegen!
sterk!

Gepost door: lord cms | 28-11-05

I know where you come from... I've been there!
Ik ging die dag op pad van Spa naar Lelystad, normaalgezien een reis van een uurtje of 3.
We zijn om 2 uur 's middags vertrokken vanuit Spa en uiteindelijk om 23:15 (!!!) aangekomen! Een luttele 9 uur later dus, pfff...
But hey, wij kunnen zeggen dat we in de langste file ooit (in Nederland) hebben gestaan,hé!

Gepost door: Tientjuh | 29-11-05

in het vervolg gewoon in bed blijven liggen :)

Gepost door: ANne | 29-11-05

De commentaren zijn gesloten.