03-12-05

CONCERT - The bloodhound gang - Vooruit Gent (28/11/05)

Genoten hebben we, van de Bloodhound Gang. Geen 'cultureel hoogstaand' concert, maar een paar pubers die het pipi en kaka stadium nog niet ontgroeid zijn. Het moet kunnen !!! Fout van begin tot einde...

Heel fout en dan heb ik het in de eerste plaats over het voorprogramma: Electrical Eel Shock. Een troep Japanners die - zoals het goeie japanners betaamt - een kopie wilden neerzetten van een westerse rock band, maar daardoor heel karikaturaal overkomen. De drummer had teveel naar the Red Hot Chili Peppers gekeken, want speelde het hele zooitje in adamskostuum compleet met sok op de strategische plaats. In elke hand had ie twee drumstokken, het leek wel of ie rijst ging eten. De gitarist / bassist voelde zich heel stoer met zijn gitaar. Hij blaasde zijn gezicht op als een brulkikker (macho gedrag) en hield na elk liedje zijn gitaar hoog in de lucht. De zanger leek wel weggelopen uit een goedkope japanse horrorfilm. Liedjes bestonden uit enkele woorden onverstaanbaar engels. "You bastard. No you bastard. You you you bastard. Rock and roll oh yeah tralalala." Het eindigde met: "I am a rock and roll god." Yeah right, en ik ben de paus, maar dat wisten jullie al, niet?

Fout was ook The bloodhound gang zelf. Een heleboel bekende hits, met tussendoor het verplichte show-element ofte pipi kaka en sex (show me boobies!). Kakken (figuurlijk) deed Jim (de zanger) op een vader met kind in de zaal, hij hekelde de mensen die achteraan neer zaten en dreef de spot met een idioot in apenpak, die voor enkele euro's kompleet stripte. Tussendoor het spelletje: hoe drink ik via een trechter een complete fles Jagermeister uit. Op het doek achter het podium een foto van vent met een tekstballonnetje waarin allerlei leuke (?) teksten verschenen. Aangepast aan ons Belgenlandje, maar niet echt hoogstaand. Verder dan "Margriet Hermans zwaait met haar michelinbandjes" ging het niet. Oh ja, ken jij het verschil tussen Michael Jackson en Neil Armstrong? Neil Armstrong walked on the moon and Michael Jackson... fucked the kids. Om je maar een idee te geven. Iets te ver ging het plassen over het hoofd en in de pet van Jim Rose (die hij daarna vrolijk opzet) en het kotsen in een emmer. Even later werd een gelijkaardige emmer het publiek ingegooid, maar die bevatte gelukkig enkel confetti. In ieder geval: zelden zo snel een complete zaal twintig meter naar achter zien stormen...

Muzikaal zat het helemaal snor, al werden er maar 3 liedjes uit het nieuwe album gespeeld: Uhn Tiss, Foxtrot Uniform Charlie Kilo en Ain't my job To fuck you on your birthday. Jammer. De oudere hits werden - hoe kan het ook anders - vrolijk meegebruld: Along comes Mary en vooral The ballad of Chasey Lane. En aangezien de zaal toen ontplofte, werd die ballad nog maar eens een keertje gespeeld. Moet kunnen. Hillarisch was het bisnummer You're pretty when I'm drunk (met idiote drumstel helmen, wie er bij was zal me wel begrijpen)... En toen was het tijd voor de afsluiter: the bad touch. Gil gil gil !!!

Kortom, het was een concert vol fun. We hebben ervan genoten en gaan in maart nog een keertje kijken, want dan komen ze in de AB in Brussel... Oh ja: ik ben thuisgekomen met een "you bastard" T-shirt.

15:53 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:) amaai amaai, en da in onze vooruit ;o)

Gepost door: Anne | 03-12-05

De commentaren zijn gesloten.