04-12-05

Parijs - intro

Een reisje plannen naar Milaan, er eentje boeken naar Glasgow en uiteindelijk in Parijs terechtkomen... het is iets wat alleen ons overkomt. Al moet ik zeggen, we hebben ons super ge-amuseerd. Voor de weinige keren nog eens met ons tweetjes, ik hou er wel van. We hebben het kalm aangedaan, een beetje rondgelopen en heel wat tijd op cafe en restaurant doorgebracht. Een heleboel bijgepraat en gefilosofeerd over de zin van het leven en over de "what if"-vragen die ieder zich wel eens stelt. Het zijn diepzinnige geprekken zoals ik ze alleen met Lisbeth kan voeren. Want geloof me, schatje is heel wat slimmer dan haar jobke als verkoopster laat vermoeden. "Als het aan mijn ouders lag, werd ik dokter." maar alles is voor haar anders gelopen. "Maar ik denk niet dat ik gelukkiger zou geweest zijn."

In ieder geval, we hebben een schitterend jaar achter de rug en ook volgend jaar beloofd super te worden. Gek, hoe het allemaal gelopen is. Ik zou het nooit kunnen voorspellen hebben. Twee jaar terug zou ik met plezier van de eifeltoren gesprongen zijn, een nieuw leven tegemoet. Nu geniet ik weer van mijn leventje met schatje en maak ik weer volop toekomstplannen. Ik heb me neergelegd bij hetgeen er in het verleden gebeurd is. Om het met de woorden van Lisbeth te zeggen: "het verleden verander je niet meer. Denk er niet te veel aan, maar leer het te aanvaarden. Kijk vooruit naar de kansen die er zich voordoen en blijf je niet onnodig kwellen door achterom te kijken." Misschien heeft ze wel gelijk en kijk ik teveel naar alles wat er is mis gelopen. Geloof me, ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Want nog altijd stel ik me de vraag: "Is het niet allemaal mijn eigen schuld geweest? Heb ik het niet zelf gezocht?" De vraag waarom ik me zo willoos heb laten misbruiken... Ik zal ze nooit echt kunnen be-antwoorden en dat doet pijn.

22:45 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Schatje Lisbeth is een wijs persoon! Hou haar maar in ere! En wat je vragen betreft, daar heeft zij ook al halvelings op geantwoord. Laat het verleden voor wat het is. Dat kan je - misschien spijtig genoeg - niet meer veranderen. Vragen zullen altijd blijven, antwoorden zul je niet steeds vinden. Aanvaard dat. Of probeer het althans.
Succes!!

Bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 04-12-05

Schuldvraag De schuldvraag is steeds een overbodige. Wat gebeurd is, is gebeurd.
Je bent sterk, zeg het dat je sterk bent en niets kan jou overkomen.
En je bent ook sterk.
Want ik ben ervan overtuigd.
Je bent sterk voor andere mensen ook.
Daarom kan je je over het verleden zetten.

Groetjes,
GDB.

Gepost door: GDB | 05-12-05

het verledne is gebeurd, het zal altijd wel een spoor nalaten maar ik ehb de indruk dt je momentele je leven heel goed hebt herpakt je bent gelukkig met lisje en de laatste tijd merk ik dat je een stuk positiever blogt ;-)
dat is alleen maa toe te juichen!
je ben teen sterke dame en je hebt gevochten en je vecht nog steeds! met succes!

Gepost door: lord cms | 06-12-05

Lisbeth heeft voor 100% gelijk
Je hebt echt een schat van een vrouwke, iedereen krijgt in zijn leven zijn portie geluk en ongeluk.
Jij hebt ou portieongelkuk gehad, nu is het tijd voor een grote portie geluk!
Het is je gegund

Gepost door: Tinkerbell | 06-12-05

De commentaren zijn gesloten.