08-12-05

Weekoverzicht 25 November - 8 December

1 hoogtepunt de voorbije weken en dat was ons tripje naar Parijs. Niet omwille van Parijs zelf, maar wel vanwege het feit dat we zo goed met elkaar hebben kunnen praten. Onze diepste gedachten hebben we aan elkaar vrijgegeven en dat voelt - geloof me - goed aan. En als jullie braaf zijn, wil ik gerust een beetje vertellen daarover. Misschien wordt het eens tijd dat jullie de echte Leen leren kennen, want ik heb zo'n gevoel dat jullie een verkeerd beeld van mij hebben, nietwaar Geertje? Later meer daarover.

Sinterklaas... Tina was dolblij met haar cadeautjes (o.m. een groot poppenhuis). Zelf voelde ik me er rotslecht door. Weet je, ik lieg niet graag tegen die kleine, dus waarom moet ik haar het verhaal vertellen van een man met lange witte baard die als een idioot samen met zijn paard over de daken rijdt? Volgens mij ne pedofiel die al die jonge kindjes... Dat het nog gekker kan, bewijzen ze in Nederland. Er wordt hier een discussie gevoerd over het feit dat Sinterklaas blank is en zijn knechten (slaven) zwart. Het zou me niet verwonderen als de Sint er de komende jaren als een negerin gaat uitzien (en vrouw en zwart en ... ). De minderheden zullen blij zijn.

Nu we het toch over hokjesdenken hebben. Skynet heeft er een aantal nieuwe blog-categorieen bij. Wil dit zeggen dat dit blogje onder de noemer homo's en lesbiennes valt? Misschien willen ze voor mij wel een nieuwe categorie maken: lesbische ex-junkie die haar ongeboren kindje heeft vermoord tijdens een zelfmoordpoging. Klinkt goed niet?

Doet me terugdenken aan de tijd dat Jambers, de VRT (koppen) en het pulpblad flair hier kwamen aankloppen voor een reportage. Waar zijn ze gebleven? nu dat alles weer vlotjes loopt ben ik nie interessant genoeg misschien? de parasieten!

Dat Nederland een land vol procedures is, heb ik vandaag mogen ervaren. Ik heb mijn derde gele kaart binnen van onze security. De eerste omdat ik mijn bureau niet had afgesloten (ook al ligt er niks waardevols in), een tweede omdat ik mijn badge niet zichtbaar droeg (ik ga heus niet met een belachelijk oranje lintje met badge rondlopen) en maandag omdat ik mijn autosleutels op mijn buro had achtergelaten tijdens de lunch!!! Gevolg: ik moest een online cursus volgen over security en desk top policy, anders werd mijn toegangsbadge geblokkeerd. Belachelijk, het lijkt hier wel een peuterschool!

Leuker nieuws: ik ben gaan solliciteren vandaag en het ziet er goed uit. Ik ga nog geen details geven, daarvoor is het te vroeg. Ik zou binnen een IT company aan de slag kunnen in het Antwerpse. Mijn taak: verkoopsondersteuning (demo's gaan geven bij klanten), projectmanagement (projectleiders ondersteunen) en people management (aanwerven van ervaren mensen, carrierebegeleiding). Maw iedereen zo'n beetje helpen. Het betreft een vrij kleine firma, vandaar die brede waaier aan taken. Het klonk allemaal nogal chaotisch, maar zo ben ik ook. Financieel zit het eveneens snor. Ik kon kiezen tussen een vast en vetbetaald loon of een contract als freelancer. In ieder geval wil ik eerst hun referenties zien en een duidelijk overzicht van hun activiteiten. (wordt vervolgd dus)

Om eerlijk te zijn, ik weet niet of ik wel een nieuwe baan wil. Enerzijds lijkt het noodzakelijk dat ik mijn verantwoordelijkheid voor ons gezinnetje ga opnemen, anderzijds ben ik nogal gesteld op mijn vrijheid. Ik vind het zalig om 1 of 2 avonden per week te kunnen doen waar ik zin in heb zonder constant op elkaars lip te moeten zitten. We zien wel.

Iets leuker: ons voorbije week enorm goed geamuseerd tijdens het concert van the Bloodhound gang. Ik heb erover geschreven op mijn muziekblogje. TV gekeken heb ik niet veel. Wel de laatste aflevering gezien van Lost. Schitterende reeks gewoon. Weet je, ik kijk nu al uit naar een vervolg. Ik heb me wel laten vertellen dat VT4 de laatste minuut is vergeten uit te zenden en dat je die op hun website kunt checken. Toch eens kijken. Tijd om te lezen heb ik nog nie gehad, shame on me. Weet je, nog altijd bezig aan het derde deel van de aardkinderen (Auel). Ik ben er vorig jaar mee gestopt omdat ik het te pijnlijk vond. Ik leefde me te sterk in in de figuur van Ayla en elke keer er haar iets ergs overkwam... brrrr. Weet je, ik had het wel kunnen uitschreeuwen van pijn. Eigenlijk is een boek niks voor mij. Ik zou beter de eerste bladzijden lezen en dan de rest zelf maar "beleven", want meestal loopt het toch nooit zoals ik het wil. Soit, ik ben weer aan het zeveren.

Misschien beter hier afsluiten... Oh bijna vergeten: de katten. Zaterdag worden de twee oudsten gekastreerd/gesterilliseerd. Ocharme de beestjes. Weet je, Ayla (onze lapjeskat) is echt een zielig beest. Ze laat zich domineren door de rest, ze jagen haar weg van haar eten. Gaat ze ergens zitten, dan komt een andere haar wegjagen enne ze wordt constant besprongen en gepest. Vandaar dat ik haar maar ben gaan vertroetelen. Weet je, ze komt s nachts tussen ons in liggen en kruipt gezellig mee onder het deken. Lekker dicht tegen ons aan.... en dan begint ze zo luid te knorren dat Lisbeth er niet van kan slapen. LOL.

22:21 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Leeg buro Grappig dat ze bij Shell nog steeds zo zeikerig doen over een leeg buro. Ik heb hele discussies gehad of ze het niet zonde vonden om iemand die ze inhuren voor toen 180 gulden/uur, iedere dag minstens een kwartier te laten verspillen met het vol gooien en weer leeg maken van z'n buro. Ik kan zelf wel bepalen wat ik wel en niet op mijn buro kan laten slingeren. Trouwens Shell is het enige bedrijf dat ik ken dat zo moeilijk doet. Ik kan zelf wel bepalen wat ik wel en niet op mijn buro kan laten slingeren. Dus niet typisch Nederlands.
Empty desk = empty mind!

Ik ben bang dat Lost net zo verder gaat als bv de X-files. Je komt nooit te weten wat er echt aan de hand is en na paar jaar bloedt het langzaam dood. Waarom geen echt einde aan iets maken? Zeker niet commercieel genoeg.

Gepost door: Kees | 09-12-05

ach ik verspeel elke dag 20 minuten met het opstarten van mijn pc...
mijn dagtaak:
10:30 opstarten pc
11:00 koffietje halen / emails lezen
11:30 lunch
12:00 koffietje
12:30 - 02:00 werken

Gepost door: Leen | 09-12-05

boek ik heb dat boek (alléé die reeks van Ayla) gelezen en er gebeuren nog héél veel goede dingen met haar. Dus lees gerust door!! Het is een prachtige reeks!

Gepost door: sofie | 09-12-05

op porfessioneel vlak weet jij duidleijk van wanten amaai! ;-)
en privé lukt het ook aardig hé de laatste tijd!
have fun girl!

Gepost door: lord cms | 10-12-05

op porfessioneel vlak weet jij duidleijk van wanten amaai! ;-)
en privé lukt het ook aardig hé de laatste tijd!
have fun girl!

Gepost door: lord cms | 10-12-05

O jee Je hebt nog iets in petto wat mij betreft.
Ik houd mij vast aan de takken van de bomen.

Groetjes,
GDB.

Gepost door: GDB | 12-12-05

De commentaren zijn gesloten.