14-12-05

Degout

Je moet weten dat we in een open kantoor werken. Dit wil zeggen een ruimte van 80 bij 15 meter volgestouwd met bureaus. En als je weet hoe Nederlanders zijn, dan weet je: het is er heel lawaaierig.

Nu heeft er zich iemand geinstalleerd aan het buro zo n tien meter van ons. Een naar Nederlandse normen vrij rustig en heel onopvallend persoon. En toch... telkens ik er naar kijk, kruipt er een gevoel van walging over me heen. Ik heb nog niet met hem gesproken, en toch voel ik haatgevoelens en afkeer. Gek, want op zich doet ie niks verkeerds.

Gisteren hoorde ik een collega achter mij heel luid verkondigen: "Ik weet niet wat er aan scheelt, maar ik zou hem zo op zijn smoel kunnen meppen." Ook hij heeft dus gelijkaardige gevoelens.

Ik heb zo de indruk dat net stille en kwetsbare mensen het meest aggressie opwekken. Ook ik heb het een paar jaar terug mogen ervaren. Ik kroop schuw in een hoekje en werd langs alle kanten belaagd en misbruikt. Sinds ik me weer beter voel en me wat assertiever opstel, heb ik ineens geen last meer van negatieve reakties.... het lijkt wel een soort survival of the fittest.


PS : Wat mijn werk betreft, het lijkt er op dat ik alles klaar ga krijgen tegen morgen. Nog een paar uurtjes werken en klaar is Leen. Oef !

23:35 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

en zeggendat de een of andere vlaamse pipo ons ook naar holland smodel in een grote ruimte wil stouwen zonder vaste plaatsen om zo efficiënter te kunen werken godverdomme!! gee papier mer! (maar ze maken niet eens werk van de digitalisering van alle documenten) dus dat loopt al zkeer in eht honderd en iedereen zal toch iztten printen en papieren dossiers zitten afmaken 'tzal vechten worden om een plaats te hebebn inde frissee lucht met vesnter in die "landscapes"...en idd lawaai al wordt dat gerelativeerd, ik weet alvast een ding, ik zit chemische wpaens in in de strijd om een eigen territorium...lol en i wil niet naast freaks terecht komen!
ik denk datik een paion in the ass wordt voor alle "collega's" die zich in mijn buurt durven vertonen...
jajaj dat hebben ze weer goed geregeled die vorte chefs van ons...
enne gelijkaardige gedachten is niet freaky...er zijn meer mensen die zo denken dan je zou vermoeden... de zonneschijn is schijn bij de meesten hoor!
Darkness rulez!!!

Gepost door: lord cms | 15-12-05

:-) 't Doet me denken aan een bepaalde lector op school. Vanaf ik haar zie, wil ik m'n flesje water of m'n boek naar haar kop gooien. Een vriendin voelt net hetzelfde...

Raar hoe je iemand kan haten die je eigenlijk niet eens kent...

Gepost door: SoDa | 15-12-05

Hoi Leentje.... om terug te komen op de reactie die je bij ons plaatste....
Het is heel zeker : je mag buiten.
De ophokplicht is voorbij .
en Liesje mag mee buiten.....
alleen binnen eten en slapen....
(loooooool)
Een zeer fijn weekend gewenst aan jullie allen....incluis Tina en katten...

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 16-12-05

open kantoor ik heb in een vorig leven ook nog 'moeten' werken in wat jij noemt een open kantoor. (ps is dat niet hetzelfde als een landschapsbureel) Midden tussen de west-vlamingen. een verschrikking, zowel het landschapsbureel als de collega's. Ik verstond ze maar half. Na een halve dag op de loop gegaan, me laten overhalen om te blijven en na 6 weken toch maar vertrokken richting andere miserie.
Wat je zegt over je collegaatje: ik ken ook zo'n mensen: ze lijken dutskes, maar ze hebben wel de allure van iemand die het allemaal wel weet... Niet cool. ideaal als stress-bal!
Fijn weekend!

Gepost door: karlo | 17-12-05

De commentaren zijn gesloten.