17-12-05

Weekoverzicht 9 December - 15 December

Normaal gezien krijgen jullie elke donderdag mijn weekoverzichtje, maar het is er niet van gekomen. Ben s avonds gaan shoppen (donderdag is koopavond en dan zijn de winkels in Den Haag open tot 21u). Ik heb voor schatje een heleboel leuke kerstcadeautjes gevonden, maar ik kan jullie jammer genoeg niet zeggen wat het is. Soms komt ze hier eens piepen en ik wil de pret niet bederven he. Toen ik thuis kwam "Contact" gezien op TV. Niet echt een fantastische film, maar mijn favoriete actrice Jodie Foster speelt er in mee en dat maakt al heel wat goed. 's Avonds te moe om nog in te loggen. Weet je ik had de voorbije nachten maar 8 uur geslapen op 3 nachten en ik ben donderdag als een blok in slaap gevallen...

Soit, ik ga het kort houden want binnen een half uurtje is schatje terug van haar werk. 'k Heb me heel mooi uitgedost (jurkje en make up) en een tafeltje gereserveerd in een leuk restaurantje. Ik heb een paar uurtjes vrij (deze nacht moet ik meewerken aan een hardware upgrade) en ik wil schatje eens verrassen.

Nog eventjes iets over het werk: Ik erger me steeds minder aan de Indiers. Weet je, ik heb het aanvaard dat het allemaal niet loopt zoals het moet en probeer er het beste van te maken. Vrijdag eventjes heen en weer ge-msn-ed met een paar collega s daar. Eigenlijk wel een beetje geschrokken van het verhaal van Sangaru (een vrouwelijke systeem-beheerder). Het kwam er op neer dat ze duizenden km verwijderd is van haar familie en die maar eens in de zes maanden zag. "Maar volgend jaar gaat alles beter worden, want dan ga ik trouwen." Op de vraag waar haar man nu verbleef, kwam het antwoord dat ze nog niet aan elkaar voorgesteld waren. Blijkbaar is het daar de gewoonte dat vrouwen uitgehuwelijkt worden. Eigenlijk wel triest vind ik, want hoe kan je nu samenleven met iemand waarvan je niet houdt?

Vorige zondag (schatje moest werken) een uitstapje gedaan met Tina en haar pa. Samen naar de dierentuin geweest en enorm genoten. Het was gewoon schitterend om onze kleine pruts bezig te zien: ze holde van het ene dier naar het andere en wist ze bijna allemaal te benoemen. Zelf was ik nogal verrast door de reaktie van een oud vrouwtje. Ze vond dat we een schitterend gezinnetje waren. Lijken we dan zo close? Goed we hebben heel wat af gelachen en hebben hand in hand gelopen... Maar zo abnormaal is da toch nie? lol.

Met verbazing de discussie over terreinwagens en SUVs in de HUMO gevolgd. Het begon met een artikel over de handelingen van een aantal milieu-terroristen. Die laten namelijk de banden leeglopen van terreinwagens omdat ze niet zouden thuishoren in het verkeer. Daar zijn heel wat kwaaie reakties op gekomen van eigenaars van zo'n wagen. Vrij logisch leek me. Maar heel wat geite-wollen-sokken aanhangers zijn nu weer in de tegenaanval gegaan... Weet je, ik snap het niet allemaal, waarschijnlijk jaloezie? Laat de mensen toch kiezen met welke auto ze rijden en als ik nu graag met een X3 rij bijvoorbeeld dan is dat toch mijn keuze? Probleem is dat mensen het elkaar niet meer gunnen.

Nog iets leuks: de discussie over de 80 per uur voor vrachtwagens. Zijn ze nu helemaal zot geworden? Minder vervuiling, minder files, veiliger? jeah right. Effe ontkrachten: als er trager gereden mag worden, zijn er meer vrachtwagens nodig om alles vervoerd te krijgen, dus meer vervuiling. Minder files? Ooit al eens achter een vrachtwagen gereden die aan het inhalen is? Als dit tegen 80 per uur gaat gebeuren, dan wordt het voor ons nog leuker. Veiliger wegens kortere remafstand. Right, al die vrachtwagens die achteraan op een file inrijden, remmen meestal helemaal niet. Vandaar mijn voorstellen als toekomstig minister van verkeer:
- Controlleer de rijafstand tussen auto's / vrachtwagens.
- Telkens iedereen zich houdt aan de bestaande verkeersregels, gaat men alles weer wijzigen. Bewijst meteen dat de automobilist de melkkoe is van de regering. Vandaar: hou je aan een uniforme Europese wetgeving zonder dat ieder land apart gaat beslissen wat wel en niet mag.
- Investeer meer in wegeninfrastructuur. Geen files is minder vervuiling. Dus waar blijft die bredere Brusselse ring en een nieuwe Antwerpse ring? Denken dat het openbaar vervoer alles gaat oplossen is onzin en kost veel te veel geld.
Tot zover.... lol.

18:42 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

geniet van je etentje!!!! een laat het verkeer niet aan je hart komen ;-)

Gepost door: lord cms | 17-12-05

:) hoe was het etentje?

Gepost door: Anne | 18-12-05

SUV Mijn probleem met SUV's is geen afgunst of millieugezeur maar veiligheid. Als een SUV bij een ongeval betrokken raakt is de kans dat de tegenpartij overlijdt vele malen groter als dat het een normale wagen was. Voetgangers en vooral kinderen zijn helemaal kansloos omdat die bumber en motorkap zo hoog zitten. Daarom zijn het echte aso-bakken, de inzittenden zitten veilig en de rest kan de kl... krijgen. En hufters die er nog een bullbar opzetten moeten ze gelijk....
Is het je trouwens opgevallen dat in DH al die allochtonen busjes bullbars hebben.

Maar ondanks dat, zit ik er toch over te denken om als de lease van mijn huidige wagen afloopt een SUV te nemen. De veiligheid van mijn gezin gaat voor op alles. Als er teveel van die klere dingen rondrijden wordt het mij anders te gevaarlijk. Jammer voor al die anderen en mijn rijplezier.

Natuurlijk moeten vrachtwagens 80 rijden, net zoals in de rest van Europa. Een vrachtwagen met 80 verplettert minder gezinnen aan de staart van de file. Dat ze 90 willen blijven rijden is gewoon dom macho gedrag, de rest zijn stuk voor stuk onzin argumenten.

Gepost door: Kees | 19-12-05

zever een suv onveiliger voor een voetganger? 1 ) vergeet niet dat er verschillende suv's zijn he. Mijn wagentje is amper 10 cm hoger dan een "normale" personenwagen. 2 ) wat is er het meest onveilig? een Renault Clio die tegen 100 per uur door de stad scheurt of een traag rijdende jeep? 3 ) Ga je meteen ook de bestelwagens / bussen aanpakken ? Al dat gezever over veiligheid... het is de bestuurder die een auto veilig of onveilig maakt.

Vrachtwagens slechts 80 per uur? Als een vrachtwagen je tegen 80 per uur aanrijdt ben je ook dood hoor. het gaat vooral om de rij-afstanden. Bovendien als het verschil in snelheid tussen personenwagens en vrachtwagens te groot wordt, creeer je ook gevaarlijke situaties...

bij deze

Gepost door: Leen | 19-12-05

De commentaren zijn gesloten.