20-12-05

Overleven vs leven

Net terug van het winkelen, samen met Tina. Lang geleden dat ik me nog zo geamuseerd heb! Weet je, ik had totaal geen inspiratie, maar telkens ik een andere winkel binnen ging, was het: he da's leuk voor schatje. Gevolg: met een stapel geschenkjes thuis gekomen. Maar he, k ga echt nie uittellen hoeveel ik nu juist voor ieder uitgeef. Dan is het meer een moeten he. Zo van : jij geeft me 200 euro, dus ik jou ook. Da werkt bij mij nie zo. :)

Normaal gezien is eindejaar 1 van de duisterste periodes uit mijn bestaan, met de vorige jaren heel wat depressies, zelfmoordneigingen en huilbuien. Dit jaar heb ik er weer plezier in. Al die lichtjes, t is best gezellig. Lisbeth heeft kosten noch moeite gespaard om ons huisje in te richten. Der staat een heus kerstdorp in de woonkamer. Een echt dorp met allemaal kleine huisjes, een heus reuzenrad in miniatuur en andere kermisattracties. Miniatuurventjes, dieren, ... je kan het zo gek niet bedenken of ze heeft het er bij gezet. Chapeau voor schatje !

Weet je, als ik zo achter me kijk, ben ik verbaasd om te zien vanwaar ik kom. Van wanhopig jammerende en verslaafde zombie tot vrolijke zelfverzekerde en liefdevolle moeder: een hele weg, niet? Vandaar: chapeau voor schatje (2X), want zover was ik anders nooit geraakt. Raar he, dat een mens zoveel kan incasseren. Effe de psycholoog uithangen : mijn gevoelens en herinneringen verdringen was voor mij een manier om te overleven. Verwerken is een manier om weer te echt te kunnen leven. Overleven en leven, een hele wereld van verschil. Tot zover deze boodschap van algemeen nut.

15:31 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

zoiets geeft mensen hoop dat er na het verdriet nog heel veel moois moet komen :)

Gepost door: Anne | 20-12-05

ons bugdet is 15 euro lol

nu ja soms is shoppen leuk! zeker als je iets in gedachten ehbt of dingen vindt ;-)

Gepost door: lord cms | 20-12-05

Mega... Veel geluk nog!
Liefs
ps: ik moet nog al m'n kadootjes gaan halen!!!! :s:s:s

Gepost door: Daphné | 20-12-05

troetelbeertjes... straaaal! ben ook al gaan kerstshoppen maar omdat ik momenteel nog van den dop leef (klinkt lekker marginaal hè) kan ik voor deze kerst echt niet veel centjes spenderen. gelukkig is er mijn broer nog, bij hem kan ik altijd geld lenen, ook al doe ik dat niet graag... :os

hej leentje, wat leuk dat je je zoveel beter voelt! blijven stralen... x dankjewel trouwens voor je berichtje. :o) ik zal hier zeker af en toe nog eens komen piepen!

Gepost door: tint | 21-12-05

De commentaren zijn gesloten.