28-01-06

Saai

Wat me het meest dwarszit: mijn saaie leventje. Je weet wel: je gaat werken, komt 's avonds thuis en kruipt samen in de zetel... Kompleet het tegenovergestelde van wat ik ooit had willen worden.

 

Weet je, twee jaar terug had ik depressieve buien, maar ik had het gevoel te leven. Zeggen dat ik die depressies mis, zou iets teveel van het goede zijn, maar toch... Die momenten van euforie, het gevoel onoverwinnelijk te zijn en de hele wereld aan te kunnen. Zalig gewoon! Het was balanceren op een dunne koort met het gevaar er elk moment van af te vallen...

 

Mijn huidig leventje is teveel een snelweg geworden: je weet waar het naar toe gaat en er valt niks te beleven. Vroeger was het meer een bergweg met achter elke bocht een verrassing. Links en rechts steile afgronden, waar je zo in kan donderen... ( beter kan ik het niet uitleggen )

15:10 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Avonden Geef eens wat concrete voorbeelden van wat je dan 's avonds zou willen doen? Sporten? Uitgaan? Cinema? Of iets anders? Zijn toch ook allemaal 'traditionele' (voorspelbare?) dingen... Zekerheid en voorspelbaarheid zijn niet altijd slecht. Maar ik begrijp ergens wel wat je bedoelt hoor. Ik heb deze bedenkingen al van meerdere mensen gehoord. Ik zou soms ook graag iets anders doen dan op de zetel zitten, maar weet dan niet goed wat. En eigenlijk zit ik best graag op de zetel met mijn lief. Maar als je erover begint na te denken, wringt het inderdaad soms. Soms denk je: ik moet bewegen, beleven, leven! Maar wat en hoe...

Zou er geen gulden middenweg bestaan tussen de snelweg en de bergpas? Een kronkelend plattelandswegje zonder afgronden maar wel met hier en daar een put in, maar met mooie uitzichten links en rechts? En af en toe een splitsing of kruispunt waar je moet kiezen welke weg je uitgaat? Ik typ maar neer hoe ik het op dit moment denk... Misschien wel eens een aanzet voor mezelf (en voor jou? of anderen?) om hier verder over na te denken (ook in meer concrete termen...)

Gepost door: liza | 28-01-06

@Liza Concrete dingen: k ben a h proberen een lijstje samen te stellen, maar t is idd nie makkelijk.

Gepost door: Leen | 28-01-06

Lijstje Als je een lijstje hebt, zet het dan zeker hier eens neer. Misschien zitten er ook goeie tips tussen voor anderen (mezelf incluis...)

Gepost door: liza | 28-01-06

snelweg vs bergpas zoals liza al schreef: er is een middenweg. Voor sommigen verguld, voor anderen niet. Ga gewoon van die snelweg even af, niet noodzakelijk de bergen in.
en buckley is gewoon de max (sorry Jeff voor het woordgebruik) (heropvoeden mag trouwens wel eens, maar het hangt er vanaf hoe en door wie ;-))

Gepost door: karlo | 28-01-06

Never take things for granted ... ... dat is de regel waar ik bij zweer en die ik ook zolang mogelijk probeer vol te houden. En toch sluipen sleur en de daarbijhorende verveling o zo snel binnen in je leven wanneer alles goed gaat.
Daarom kan ik er écht van genieten om eens uit de bocht te gaan: eens heel gek doen met de kids, stoelen aan de kant en dansen maar; of ipv als een brave mama op vrijdagavond netjes naar bed gaan heel de nacht opblijven met mijn liefste, babbelen, lachen, ...
Ben als de dood om dingen vanzelfsprekend te gaan vinden want ben bang dat ze hun magie dan gaan verliezen!

Peggy

Gepost door: Peggy | 29-01-06

en ik denken dat ik een saia leven heb maar da's mijn voornemen van 2006 hé minder saai te leven en te springen op wat ik kan (op opportuniteiten dan wel hé, kansen nemen ipv van ze te laten schieten en dan melancholsich duister te ziten kneizne da tik niets heb ondernomen!)

Gepost door: lord cms | 29-01-06

Filosofische noot Meer? Hoger? Beter? Sneller?

Laat ik dan maar eens de filosofische toer opgaan en me aansluiten bij drie uitspraken die ingaan tegen dat gevoel van altijd-maar-meer-en-beter:

"Primum argumentum compositae mentis existimo posse consistere et secum morari." ("Ik ben van mening dat het voornaamste kenmerk van een evenwichtige geest bestaat in de kunst om op één plaats en bij je zelf te blijven").

Lucius Annaeus Seneca (4 v. Chr. - 65 n. Chr.), Epistulae morales ad Lucilium (Brieven aan Lucilius).


"Le vain travail de voir divers pays."

Maurice Scève (1501 - 1562), Microcosme.


"Que chacun examine ses pensées, il les trouvera toutes occupées au passé et à l'avenir. Nous ne pensons presque point au présent; et, si nous y pensons, ce n'est que pour en prendre la lumière pour disposer de l'avenir. Le présent n'est jamais notre fin : le passé et le présent sont nos moyens; le seul avenir est notre fin. Ainsi nous ne vivons jamais, mais nous espérons de vivre; et, nous disposant toujours à être heureux, il est inévitable que nous ne le soyons jamais."

Blaise Pascal (1623 - 1662), Pensées 172.


Gepost door: Librarian | 29-01-06

mondays suck!!!! het leven dat is 20keer vallen en 21 keer opstaan! lang leve den dinsdag! weg met de maandag!!!!

Gepost door: lieke brood | 31-01-06

Vertel mij wat Op een dag krijg je in de gaten dat je op een snelweg zit naar de dood en je er niet meer af kan.

Of nog: Vroeger was ik ongetrouwd en ongelukkig. Nu ben ik gelukkig getrouwd, maar vroeger was het beter.

Gepost door: the insane | 31-01-06

hoe komt het toch dat ik dat probleem nie heb? titel zegt genoeg denk ik...

Gepost door: Frank | 31-01-06

Sir. Bart Rommelaere Ei werchter is wel niet saai é!

Gepost door: Bart Rommelaere | 15-06-07

De commentaren zijn gesloten.