11-02-06

Pamela does Londen - part 2

De trip naar Londen heeft me mogelijk gemaakt Pamela wat meer te doorgronden. Niet veel, maar genoeg om te weten dat ik het nog lang zo slecht niet heb. Dat werd vooral gisterenavond op de luchthaven duidelijk. Terwijl ik schatje om de hals kon vliegen, moest zij weer braafjes naar haar hotelkamertje toe. Ik weet nu: iemand hebben waarmee je alles kunt delen, da's het allerbelangrijkste.

Hoe het verder moet tussen ons? Professioneel gaat het zeker lukken. Poppemieke wil dolgraag a d slag gaan. Maar of we ooit goeie vriendinnen gaan worden, daar heb ik mijn twijfels over.

10:27 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (4) | Tags: pamela, londen, werk |  Facebook |

Commentaren

wat is het belangrijste? Ik vind op professioneel gebied een zeer competente medewerker zeer belangrijk. Soms kan vriendschap tss baas en ondergeschikte een "blaam" in de weg staan. Bv als je assistent zijn of haar werk niet goed doen.
Ik zou zeggen, prijs jezelf gelukkig met zo'n compentent iemand!
promske

Gepost door: promske | 11-02-06

Uitgangspunt Het is een totaal verkeerd uitgangspunt om te veronderstellen dat je met alle collega's op het werk - of het nu gelijken, onderschikten of hiërarchische meerderen zijn - een vriendschapsband kunt hebben. Dat is ook niet de bedoeling. Vriendschap is wat anders dan collegialiteit en je mag niet de vergissing begaan die twee met elkaar te verwarren.

In tegenstelling tot vrienden kies je collega's niet. Met collega's heb je in de eerste plaats een zakelijke, professionele relatie. In het belang van het bedrijf of de organisatie moet je met je collega's professioneel zo goed mogelijk samenwerken. Niemand zegt dat je 's avonds ook nog met hen een pint moet gaan drinken. Dat kan, maar het zou niet tot je standaard verwachtingspatroon mogen behoren. Is dat wel het geval, dan zal je in veel gevallen ontgoocheld worden.

Om de teamgeest te verbeteren organiseren veel bedrijven tegenwoordig allerlei activiteiten: een personeelsfeest, een daguitstap, een gezamenlijk bezoek aan een tentoonstelling... Houd goed de doelstelling van dergelijke activiteiten voor ogen. De bedoeling is niet met je collega's bevriend te worden. De bedoeling is om hun persoonlijke zwakke en sterke kanten te leren kennen. Zodat je met die kennis beter met hen kunt gaan samenwerken, namelijk door rekening te houden met die zwakke en sterke kanten en erop in te spelen.

Gepost door: Librarian | 11-02-06

Je zegt dat het misschien een 'loner' is maar misschien gaat ze een moeilijke periode door? Of ze heeft de visie van Librarian op het werk en steekt geen extra moeite en energie in vriendschappen maken op het werk.

Gepost door: llleeennn | 12-02-06

Idd... Da's 't belangrijkste ... maar 't lijkt me precies dat ze "iets" heeft meegemaakt ofzo. Ik bedoel, ne mens wordt niet zomaar stil of zomaar een "loner" zoals je zelf zegt ...

Gepost door: Ikke | 12-02-06

De commentaren zijn gesloten.