12-02-06

Peace of mind

Ik heb eindelijk wat gemoedsrust gevonden. En dit dankzij de vele reacties en mijn tripje naar Londen. Ik besef dat ik blij moet zijn met die kleine dingen die het leven aangenaam maken. 1 voorbeeldje: vorige zondag bijvoorbeeld enorm genoten van  een uitstapje richting subtropisch zwemparadijs in Peer (Erperheide). Ook de aanwezigheid van schatje maakt mijn leventje zo goed als compleet.

Jammer is dat ik veel te weinig vrije tijd heb. Dit weekend ook weer 2 dagen aan het werk geweest. Enorme paniek omdat ons datacenter slechts gedeeltelijk terug is opgekomen na geplande werkzaamheden. IBM heeft zoveel mogelijk systeemengineers ter beschikking gesteld en al onze manschappen zijn zelf al twee dagen en nachten continue aan het werk, maar voorlopig geen vooruitgang.

Eigenlijk zou ik een heleboel meer tijd willen besteden aan de mensen die me nauw aan het hart liggen: vrienden en familie. Alleen lukt dit zo goed als niet. Verder zou ik wat meer creatief willen bezig zijn. Voorlopig heb ik net genoeg tijd voor mijn meest favoriete bezigheid: snuffelen in muziek. Maar ik zou dolgraag wat meer culturele bagage willen opdoen. De antieke beschavingen zoals die van de Incas en Mayas interesseren me enorm. Schatje heeft stapels boeken hierover voor me gekocht, maar ze staan te bestoffen in ons boekenrek... En van een reis naar Peru, kan ik op dit moment enkel dromen.

Of ik de komende maanden meer tijd ga hebben betwijfel ik, de kleine zal heel wat aandacht opeisen. En ook de verbouwingen zullen heel wat energie vragen. Na lang aandringen, kan de aannemer volgende week woensdag beginnen. Het wordt tijd!

Conclusie : misschien moet ik maar een jaartje vrijaf nemen...

20:06 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Vrije tijd Ik denk dat vele werkende mensen zich terug vinden in je berichtje.
Mijn zaterdag bestond uit de auto kuisen, boodschappen doen, koken, opruimen en wassen. Man, was ik jaloers op m'n bovenbuurvrouw die met pensioen is!
Maar ik denk dat we allemaal op zoek zijn naar de 'perfecte harmonie' tussen werk en privé!
Promske

Gepost door: promske | 13-02-06

Jaartje vrijaf Als ik jou was, zou ik het doen...meer nog, ik héb het zelf ooit gedaan...en het is een dikke vette aanrader!
In the meantime, erg blij te zien dat het je goed gaat (en dat je dat zelf ook ziet ; ))
Greetzzzz

Gepost door: Tientjuh | 13-02-06

pamel interesseert me wel, loners die niet in hun kaarten laten kijken...niet da tik zo bn, maar zo'n mensen die hebben direct mijn sympathie en jij hebt ook een punt:
iets kunne delen met iemand is zeer belangrijk...zelfs loners hebben daar nood aan...Gepost door: lord cms | 13-02-06

Peru Leen, ik ken wel wat volk in Peru. Als je er heen gaat, weet je me wel te vinden hé.

Gepost door: Wim | 17-02-06

De commentaren zijn gesloten.