29-03-06

Zero privacy

Big sister is watching you... Het wordt tijd dat ik mijn bezoekertjes wat beter in de gaten ga houden, want velen onder hen gedragen zich als kleine kinderen. Het is geen dreigement, maar besef dat vanaf nu al jullie activiteiten gelogd worden. Mensen als 'pamela' en 'kronenburg' zijn vanaf nu niet meer anoniem, ook al denken ze het. Tijd dat ik de spammers eens terug ga spammen, niet?

In ieder geval, ik vind het best grappig om het surfgedrag van jullie te bekijken:
- Een Nederlander die al uren al mijn postjes a h lezen is (werken dedju !!!)
- Een Westvlaminkje die elk uur mijn URL intikt (zo wanhopig op een berichtje a h wachten) ?
- Een Saoudie-Arabier die vunzige dingen zoekt (mag dat wel van jullie geloof of betreft het gewoon een belg die daar verblijft voor zijn werk?)
- En tenslotte een Zuid-Afrikaans terugkerend bezoekertje die me enorm haat, maar toch zijn tijd verspilt met het komen piepen. Zou zijn guesthouse in Oudtshoorn weer geen bezoekers hebben? tsss tssss tssss

11:30 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (8) | Tags: actueel, zero privacy, counter, big brother |  Facebook |

27-03-06

Weekendtrip - Avignon

Drie dagen er even van tussen uit... Geloof me, we hadden het nodig. Enne, schatje heeft goed gekozen zenne. Alleen drie dagen is veel te kort he, zeker als je weet dat we tot in Avignon gereden zijn. Ik weet het: goed zot. Soit, genoten van elke minuut. Een paar honderd kilometer rijden lijkt ver, maar als je weet dat we twee babbeltrienen zijn, dan besef je dat het best wel snel leek te gaan.

Vrijdagavond blijven slapen in een heus kasteel in de Auvergnes (Monceau voor de kenners). En klein plaatsje waar eigenlijk niks te beleven is. Enorme bossen en daar middenin ons hotelletje. Ideaal voor een wandelingske, als het weer meewilt natuurlijk. 's Avonds genoten van een overheerlijk culinair etentje. Vier gangen, een heleboel wijn (en schatje deed voor 1 keertje vrolijk mee) en daarna een warm badje... En voor we het wisten was het nacht en lagen we in elkaars armpjes in te dommelen. Sweet dreams!

Zaterdagochtend redelijk vroeg weer op weg. Eindpunt van ons uitje was Avignon. Van kasteel naar een heus klooster, schatje kon onze verblijfplaatsen niet beter hebben gekozen. Ideale locatie om eens lekker te zondigen. lol. Soit, Avignon dus. Op zich een gezellig stadje met centraal (je kan er niet naastkijken) het pauselijke paleis. Ook al ben ik niet zo voor al die bezienswaardigheden, schatje heeft me naar binnen gesleurd voor een audio-rondleiding. En alsof dat nog niet genoeg was, moest ik ook de beroemde brug op, of wat er tenminste nog van over was.

De tijd vloog voorbij... zeker als je je zo amuseert he. Het klinkt misschien gek om zo even heen en weer te rijden, maar who cares? Ik vond het zalig enne... ik popel om er weer eens samen op uit te trekken... samen met ons drietjes. Gek, maar dat ongeboren prutske begint steeds een belangrijkere plaats te krijgen. Bij alles wat Lisbeth doet, heb ik zoiets van: "Voorzichtig zijn he schatje." 

23:25 Gepost door leentje in Reizen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: uitstap, auvergnes, reizen, avignon |  Facebook |

22-03-06

Herinneringen

Na al dat werk is het weer tijd om het wat rustiger aan te doen. Ik kijk enorm uit naar volgend weekend. Schatje heeft een tripje gepland. Naar waar weet ik niet, geeft ook niet, want ik laat me graag verrassen. 
De voorbije dagen er een paar keer op uit getrokken met de fiets. Vandaag was het afzien, iets te veel wind. Daardoor achteraf ook pijn aan mijn oortjes, maar een warm bad op zo n moment doet wonderen, zeker als schatje er gezellig komt bijkruipen.
Zondag Genk onveilig gemaakt. We zijn richting Albertkanaal en het sluizencomplex gereden. Best lastig want het bracht een heleboel herinneringen naar boven. Een tijd geleden heb ik hier op het punt gestaan om de brug af te springen... en een tiental jaar terug... Toen stond ik er met mijn pa. Een typische zaterdagochtend uitstap was dat. Samen naar de boten kijken... Op de achtergrond de Ford waar ie gewerkt heeft. De treinen die vol auto's de fabriek verlaten... en dan achteraf ma die boos was omdat we te laat waren voor het eten. Pa die me aankeek met n blik van: "daar heb je haar weer." Ik die giechelde waardoor ma nog kwaaier werd... ( snif ) En nu, voorbije zondag, stond ik er met schatje, moeder van ons toekomstige kindje. Raar hoe alles verloopt, raar hoe we geen vat hebben op ons eigen leventje. In ieder geval, op zo n moment krijg ik het heel moeilijk. Gelukkig weet schatje wanneer ze haar mond moet houden...

Bloedtest

We hebben gisteren het resultaat gekregen van de tweede bloedtest: toxoplasmose. Het beestje moet twee maand aan de antibiotica... Eind goed, al goed?

08:39 Gepost door leentje in Katten | Permalink | Commentaren (8) | Tags: kat, frodo, bloedtest, toxoplasmose |  Facebook |

21-03-06

Tegenaanval

De valselijke beschuldigingen van gisteren hebben me kwaad gemaakt, heel kwaad. Vandaar dat ik maar meteen in de tegenaanval ben gegaan. Heb tijdens de review meeting een overzicht gegeven van al mijn acties en telkens proberen uitleggen waarom ik dat zo heb gedaan. Alles netjes op papier gezet, tesamen met een stapel emails als bewijs. Gewoon omdat ik weet dat geschreven verklaringen duidelijker zijn en langer blijven hangen. Het werd een monoloog van een half uur, waarbij ik alle anderen de mond gesnoerd heb.

Tenslotte ook duidelijk gemaakt dat ik niet wens te reageren op de valse en kwetsende reakties van mr A en B (k heb ze met naam en toenaam genoemd, terwijl ze er zelf bij zaten) en dat ik hun verontschuldigingen verwacht. "I don't want to get into a blame culture." (weet niet hoe ik het moet vertalen) , vermits dit geenenkele toegevoegde waarde heeft. Afgesloten met een "Ik weet niet waarom ze valse verklaringen afleggen, ik ga me er niet druk in maken, want ik weet dat ik al het mogelijke heb gedaan om alles tot een goed einde te brengen. Ik weet dat mij niks te verwijten valt en verder wil ik me er geen woorden meer aan verspillen, ik heb belangrijkere zaken te doen dan dit."

Intussen ook mail gehad van John zijn baas:
Je hebt hartstikke goed werk afgeleverd....
Je bent een toffe meid en zeer, zeer, ZEER waardevol voor het team. Maak je dus niet te druk. Ik zal je altijd verdedigen.

MAW, t komt wel goed  :)  Alleen vind ik het jammer dat John me zo in de steek laten.

22:51 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pamela, werk, intern onderzoek, actie |  Facebook |

20-03-06

Intern onderzoek

Een paar weken terug is er een bepaalde hardware upgrade die ik begeleidde verkeerd gegaan. Geen probleem want uiteindelijk heb ik ervoor gezorgd dat alles weer gecorrigeerd werd, welliswaar met enige vertraging, maar so be it he. Alleen is er hier op heel wat reaktie gekomen en wil men onderzoeken wat er fout is gegaan. U raadt het al, iedereen haalt zijn paraplu boven en uiteindelijk wijst men naar mij als grote schuldige. Belachelijk en ik heb zoiets van "laat maar overwaaien." Niet dus, want nu begint ook John er zich mee te moeien. Hij heeft een soort interne review gestart. Rara wie dit onderzoek leidt? Juist ja Pamela... Mijn vermoeden is dat hij haar steeds meer op de voorgrond wil duwen ten koste van... Waardering voor al mijn harde werk? forget it.

16:23 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (5) | Tags: pamela, dagboek, werk, intern onderzoek |  Facebook |

De thuisploeg

Zaterdag voor de fun eens meegedaan aan de thuisploeg op tv. Ik moet zeggen, het ging vlot en uiteindelijk een score van 17/20 behaald... SMSje verstuurd maar geen prijs gewonnen. Jammer.Gisteren plots telefoontje, nummer onderdrukt. Als er iets is wat ik haat, is het dat wel, maar schatje wist me toch te overtuigen om op te nemen. Bleek het "Ilse van de thuisploeg" te zijn met de vraag of we niet aan de voorrondes kon deelnemen, omdat we een van de hoogste scores hadden. Er volgde nog een hele reeks vragen: "Met wie heb je deelgenomen?" "Hoe komt het dat je zoveel hebt." "Heb je nog al aan quizjes deelgenomen" en tenslotte: "kan je je maandagavond of dinsdagavond vrijmaken voor de voorrondes." Kort antwoord: geen tijd. Tot zover mijn tv-avontuur. :)

12:20 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (5) | Tags: dagboek, thuisploeg, tv, quiz |  Facebook |

18-03-06

Zombie woman

Me de voorbije drie weken kapot gewerkt. Dagen van 16 werkuren waren geen uitzondering... En dit voor een disaster recovery test in ons datacenter. Alles tot in de details uitgewerkt (zelfs de punt comma's tien keer gecontrolleerd), we beginnen er aan en guess what, onze indische collega s zijn het weer aan het verknoeien. Heb een aantal amerikaanse engineers uit hun bed gebeld en zij zijn nu puin a h ruimen.... zucht.

Soit, ik heb de voorbije drie weken zo hard gewerkt dat onze nieuwe, nog te plaatsen, keuken meteen afbetaald is. Voorlopig denk ik daar maar aan...

12:46 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dagboek, werk, zombie |  Facebook |

16-03-06

Verliefde collega

Ik heb al veel te horen gekregen en meestal heb ik direct een antwoord klaar, maar vandaag stond ik toch even met mijn mond vol tanden... Toine, een collega van 54, kwam zenuwachtig naar me toe en bekende verliefd te zijn op me. Toen ik van verbazing even niks antwoordde, vroeg ie of ik geen zin had om eens iets met hem te gaan drinken. Ik heb gezegd dat ie het maar beter kan vergeten. Einde discussie. Komaan zeg, hij kon wel mijn vader zijn. Bovendien is hij getrouwd en heeft hij een paar schatten van kinderen.

Eigenlijk vond ik het best zielig. Goed iedereen wordt wel eens verliefd en dat verwijt ik hem niet. Maar dan probeer je toch je gevoelens te verdringen? Ik bedoel maar, had hij echt gedacht dat ik met hem.... ? Hallo!!!!!!!

Weet je, ik heb er lang over zitten nadenken en ik snap het nog altijd niet. Ik weet wel dat ik een fysiek iemand ben die anderen af en toe aanraak. Een collega knuffelen of eens over zijn hoofdje aaien, dat moet toch kunnen? En dat hij me hielp met mijn werk en af en toe een broodje meebracht voor me, dat vond ik wel schattig. Wist ik veel...

Het is best lastig, want we moeten met elkaar samenwerken he. Ik vrees dat ik elke keer hij in mijn buurt is, moet denken aan wat er gezegd is geweest. Niet echt leuk...

23:24 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (5) | Tags: dagboek, collega, verliefd |  Facebook |

15-03-06

Tweede bloedtest

Nog maar eens met onze kleine pruts naar de dierenarts gegaan. Op zich doet ie het een stuk beter: hij loopt weer vrolijk rond en komt constant om eten bedelen. Zijn dagelijkse portie charcuterie (de rosbief is tegenwoordig voor het beestje en niet voor mij) is in een paar tellen verorberd. Niks aan de hand zou je denken: alleen, ondanks de medicijnen is hij nog altijd niet verlost van diarree. Vandaar dat er gedacht wordt aan kattenziekte.

Vandaag voor alle zekerheid een tweede bloedtest laten uitvoeren. Alleen was onze lieve schat het daar niet mee eens. Ondanks de muilkorf, het dekentje rond hem en het feit dat we met drieen waren om hem vast te houden, wist ie telkens weer los te komen. Het gevolg: mijn arm staat van boven tot onder vol diepe krassen... Wie zei er ook weer dat het beestje doodziek is?

23:29 Gepost door leentje in Katten | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kat, frodo, bloedtest, toxoplasmose |  Facebook |

13-03-06

Lazy Saturday

Ben ik saai aan het worden? Ik weet het niet. In ieder geval geniet ik wel van die luie zaterdagen. Het begint gewoonlijk met een uitgebreid ontbijt. De ideale gelegenheid om bij te praten na een drukke werkweek. Leuk om kusjes uit te wisselen, elkaar wat lekkers toe te stoppen en te knuffelen. Tijd genoeg om rustig een boekje te lezen, wat te internetten of gewoon kennis uit te wisselen. Praten over cultuur, geschiedenis, actuele onderwerpen, ... ik kan het zo gek niet bedenken of het komt aan bod: De da vinci code, het trinity project (de eerste atoomtest), het nieuwe formule 1 seizoen en Hostel (horrorfilm). Ik vind het tof een vrouwtje te hebben dat over alles kan meepraten. Mijn IQ mag dan heel wat hoger zijn, schatje is en blijft voor mij de slimste thuis. In ieder geval: voor je t weet zit je om drie uur s middags nog altijd in pijama aan tafel. Lui, wij? Nee hoor!

21:52 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (7) | Tags: dagboek, lazy, lui |  Facebook |

11-03-06

Ik schaam me

Gisteren moe thuisgekomen ... 't Regende, heel wat verkeer en super gestresseerd door het vele werk. Daardoor vrij nors en ge-enerveerd. Maar of dat een excuus is voor mijn gedrag toen.

Goed, ik had me verheugd op een kaasschotel met wijn. En toen plots bleek dat schatje lasagna had gemaakt, ben ik door het lint gegaan. Heb mijn bord opgepakt en het in de vuilbak gaan leegkappen. Schatje keihard aan het wenen en voor de eerste keer ooit, alleen in de logeerkamer gaan slapen.  

Toen ik deze ochtend wakker werd, voelde ik een arm om me heen. Mijn lieverdje was ongemerkt bij me komen liggen. Een knuffelbeurt en een heerlijk ontbijt later, weet ik 1 ding: ik heb vandaag heel wat goed te maken!

11:47 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-03-06

Pamela de grote

Pamela, ik weet niet wat ik van haar moet denken. Ik kan haar niks verwijten: ze doet haar best en helpt me enorm. Maar prive sluit ze zich volledig af. Ze vertelt niks over zichzelf. Van een vriendschappelijke band is geen sprake. Best jammer, want ik moet een groot deel van mijn tijd met haar doorbrengen. Meer nog, ik heb echt het gevoel dat ze me binnenkort een mes tussen mijn ribben gaat duwen (figuurlijk he). Weet je, ik heb echt het gevoel dat ze hogerop wilt, desnoods over lijken... Ik weet niet wat ik over haar moet denken.

Voeg daarbij nog eens het feit dat John haar constant zit te verheerlijken. Volgens mij heeft hij een boontje voor haar, want dit is niet meer normaal. Vandaar dat ik hem er vandaag eens over heb aangesproken. Ik heb hem gezegd dat het tijd wordt dat hij waardering toonde voor alles wat ik al gerealiseerd heb. Weet je, ik mag de aarde van de ondergang redden, hij neemt het als iets vanzelfsprekends en dat stoort me... Zijn enige reaktie: "Je bent toch niet jaloers?"

22:26 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pamela, jaloers |  Facebook |

08-03-06

Aidstest

De laatste resultaten van het bloedonderzoek zijn binnen: geen FIV (Aids) en geen FIP... Wat het wel is, weten we niet. In ieder geval: de kleine pruts eet weer en lijkt zich iets beter te voelen. "Koester geen valse hoop, het beestje is en blijft doodziek." de woorden van onze dierenarts. We weten dat ze gelijk heeft, maar willen onze schat nog een kans geven. Morgen gaat ie binnen en krijgt ie drie dagen lang een baxter met serum, in de hoop dat dan zijn nieren weer beginnen te werken... Het zal zwaar zijn, maar het proberen waard.

22:30 Gepost door leentje in Katten | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kat, frodo, aids, fiv, fip, toxoplasmose |  Facebook |

Bloedonderzoek

De eerste resultaten van het bloedonderzoek zijn binnen. Tot nu toe zijn alle tests negatief. Het is zeker geen FLV, geen leucose en geen kattenziekte. Wat overblijft: AIDS (FIV).

Frodo zelf lijkt zich beter te voelen (is dit wel zo?). Hij eet nu meer dan in de periode dat ie niet ziek was en volgt ons overal doorheen het huis. Alleen: miauwt ie nu omdat hij pijn heeft of is het omdat hij wil geknuffeld worden?

Wat we ons hebben voorgenomen: zolang hij eet en zich likt, gaan we hem zeker geen spuitje geven. Bovendien willen we nog een laatste poging doen om hem te redden (ook al lijkt dit onmogelijk). Dit houdt in dat hij drie dagen aan een baxter gaat moeten liggen en enkele weken lang enorm zware antibiotica moet nemen... Maar dan kunnen we onszelf geen verwijten maken dat we het niet geprobeerd hebben he.

08:01 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

07-03-06

Telefoontje

Gisterenavond telefoontje van de dierenarts. De eerste resultaten van het bloedonderzoek waren binnen. Daaruit bleek dat al zijn organen redelijk ver zijn aangetast en dat er waarschijnlijk geen hoop meer is voor onze kleine pruts... We weten dat ie dood gaat en toch huppelt hij hier rond. Hij kruipt op onze schoot , knort en geeft likjes. Hoe kunnen we zo n lief ding een spuitje geven?

Lisbeth kan het niet meer aanzien. Telkens ze de kleine pruts ziet, begint ze te wenen... Zelf probeer ik me sterk te houden en doe ik er alles aan om het de kleine schat naar zijn zin te maken.... voor zover dat nog kan...

Vandaag wordt zijn bloed verder onderzocht en weten we waarschijnlijk welke ziekte het is. Voor Frodo heeft het geen belang meer, voor de andere katjes wel. Want: Aids is niet besmettelijk (tenzij er bloedcontact is), Lucose en kattenziekte wel...

16:23 Gepost door leentje in Katten | Permalink | Commentaren (7) | Tags: kat, frodo, bloedtest, toxoplasmose |  Facebook |

06-03-06

Frodo is ziek

Frodo, onze lieve kleine pruts, is ernstig ziek: braken, diarree, eet niet meer, veertig graden koorts, graatmager (n skelet), buikvlies ontstoken, ... Al enkele dagen overleeft hij op pijnstillers. Vandaag heeft de dierenarts bloed getrokken, morgen volgt het resultaat. Maar het ziet er niet goed uit: kattenziekte, lucose of AIDS. Het zijn allemaal ernstige ziektes die bovendien besmettelijk zijn. Wat rest: een laatste spuitje. Alleen, we durven het niet aan. Hoe  kun je nu je kleine schat doden? Zeker als hij net ervoor je nog een aantal likjes heeft gegeven en op onze schoot is gesprongen... Morgen staan we voor de moeilijkste keuze ooit: dood of laten leven.

19:32 Gepost door leentje in Katten | Permalink | Commentaren (9) | Tags: ziek, kat, frodo |  Facebook |

SPAM

Dat enkele eikels mij hier komen uitschelden, daar kan ik mee leven. Maar dat mensen mijn blog gebruiken om reclame te maken, daar gruwel ik van. Ik heb het niet over de bloggertjes die hier gauw hun linkje komen neergooien, maar wel om commerciele shit. Ik heb de reakties op mijn meest intieme postjes (over pa), moeten weggooien, want ik krijg telkens weer reclame voor phentermine te zien... Gevolg is dat ik nu geregeld mijn blogje moet doorscrollen om het een en t ander op te kuisen. Bloggen is fun, yeah right! 

08:17 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) | Tags: spam |  Facebook |

03-03-06

Verbouwingen

't Is letterlijk een grote puinhoop. Alle binnenmuren beneden zijn gesneuveld, de achtergevel ligt er half uit en ook de vloer en wat ooit de keuken was zijn niet meer. Amen. Alles mooi met n container weggevoerd. Nu begint het vervangen van de electriciteit, de waterleidingen en verwarming...

Lisbeth ziet het niet echt meer zitten. Schatje is allergisch aan stof (figuurlijk). Vandaar dat ze zoveel mogelijk tijd buitenshuis doorbrengt. Vanavond slaapt ze bij n vriendin. Vandaar ook onze beslissing om de bovenverdieping te laten zoals ze is. Der komt alleen nog n nieuw dak op ons huisje (eind april) ...

00:09 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (22) | Tags: verbouwingen, keuken, dagboek |  Facebook |

01-03-06

Vuurzee

Gisteren bij het naar huis rijden enorme file. In de andere rijrichting was de autostrade volledig afgesloten: reden een auto die in lichterlaaie stond. Een paar mensen probeerden wanhopig met hun brandblusser het vuur te bedwingen, maar er was geen redden aan. Even later gillende sirenes en een brandweerauto die aan komt snellen...
Auto-ongelukken, ik zie ze dagelijks, maar dikwijls zijn het gewone kop staart aanrijdingen. Het meest extreme tot nu toe: een fietser die door n auto wordt aangereden. Of erger, een auto die ergens tegen een gevel staat geparkeerd. De inzittenden: hevig bloedend en stervend. Pa heeft me toen te laat weggetrokken, ik was 8 jaar, maar vergeten doe ik het nooit meer. Eigenlijk is het allemaal snel gebeurd he, het ene moment leef je nog en het andere... ik mag er niet aan denken.

22:12 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dagboek, vuurzee, autostrade |  Facebook |