05-04-06

Reclamebanner - wat ik er van denk

Er zijn mensen die beweren dat mijn kritiek op de "neen tegen de reclamebanner-actie" gratuit is en ongefundeerd en dat ik geen rekening hou met andermans standpunten. Gek, want ik had nu net hetzelfde gevoel. Getuigen de vele scheldmails. Om eerlijk te zijn, ik ga hier heus niet op in gaan, want het is mijn bedoeling niet om persoonlijk te worden. Als iemand zich wil verlagen tot dat niveau, dan mag ie dat gerust doen, I don't care. Integendeel, ze zijn best grappig (of moet ik zielig zeggen).

Maar we wijken af. Bedoeling van dit postje was om mijn argumenten eens duidelijk op tafel te gooien, bij deze...
- Liever een gratis blog met reclame dan een betalende zonder reclame.
- In feite vind ik die banner nog redelijk meevallen. Als we even rond ons heen kijken, merk je direct: "anderen doen het ook". Bij skynet blijft het beperkt tot een banner bovenaan, zonder vervelende pop ups of andere toestanden. Valt dus best mee.
- De nieuwe startpagina vindt ik vrij volledig, de gedane inspanningen qua onderverdeling per categorie is alleen maar toe te juichen. De mogelijkheden qua personaliseren vind ik voldoende. Ik heb dus geen reden om over te stappen naar een andere blog-provider.
- Mijn blog is een middel om me te uiten. Hoe ie er qua vorm uitziet is voor mij slechts bijzaak. De inhoud is belangrijker dan de vorm he.
- De technische problemen zijn inderdaad vervelend, maar die zijn slechts tijdelijk en zullen heus wel opgelost worden... Ik vind dat dit niks met het reclame probleem te maken heeft, ook al begrijp ik best dat dit voor velen de spreekwoordelijke druppel is.
- Ik weiger mee te doen aan een actie die op voorhand gedoemd is te mislukken. Die reclamebanner zal heus niet verdwijnen omdat jullie dat eisen hoor. Ik vind het verloren energie.
- Als iemand met een zinvolle argumentatie en een paar goeie voorstellen komt, wil ik gerust mee protesteren.... Da's beloofd.

07:45 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (15) | Tags: reclamebanner, discussie, skynetbanner, blog |  Facebook |

Commentaren

Dit is nu eens... volledig in de geest zoals ik het ook zag.
en ik onderschrijf uw standpunt dan ook volledig.
Ben blij dat ik niet alleen sta
want op de duur zou nen mens gaan denken
dat ie alleen maar tegendraads is....
en dat is helemaal niet waar.
En wat die "bugs" betreft,
ik denk dat elkeen die in de branche werkt
heel goed weet dat een wijziging aan gebied x
onverwachts invloed kan hebben aan gebied y
maar met veel tijd en boterhammen
komt ook dat wel in orde
een computersysteem is geen auto
die je 's morgens bij de garagist doet
en 's avonds gerepareerd terug haalt...
en dan nog...
Dus Leentje : ik sta op dezelfde lijn.
en... je heb het schitterend verwoord


groetjes

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 05-04-06

-) idd

Gepost door: lord cms | 05-04-06

ik was nog niet gedaan idd zop denk ik er ook over, met dat verschil dat ik er evenmin wakker van lig dat anderen daar wel tegen reagren en een brief schrijven naar skynet: maar ik vrees dat bepaalde van die klachtenbriven gericht aan skynet zo opgesteld zijn dat ze niet serieus genomen zullen worden wegens op geen redelijke argumenten gebaseerd, ge hebt altjid "klagers" die niet goed weten waarover ze eignelijk "klagen" ;-)
kom ik hier op 'twerk ook tegen, dan denk ja jah, moeten we daar nu echt op reageren?
anderen daarentegen zetten met alle goede bedoelingen een actie op die mss niet veel zal uithalen, mar er moeten er altijd zjin die op de barricaden gaan staan, ik bekijk alles vanop een afstandje en knik goedkeurend.
voor de rest: ik lig veel meer wakker van technische problemen dan van die reclame die ik niet eens had opgemerkt tot men mij er attent op maakte

wie zou gent-wevelgem winnen?

Gepost door: lord cms | 05-04-06

je hebt gelijk Die banner stoort me niet. Liever een banner dan die domme popups die je computer elke 2 seconden doen zingen ... puut (er wordt een popup geblokkeerd) ...puut (er wordt een popup geblokkeerd) ...puut (er wordt een popup geblokkeerd) ...
Nee, lang leve de banner. En als je ver genoeg scrollt, zie je 'm zelfs niet!

Gepost door: promske | 05-04-06

*** Ik kan mij hier eigenlijk bijna volledig bij aansluiten.
En zelfs die technische problemen heb ik niet. Als je eerst alles in Word typt en dan pas inlogt en copy-past gebruikt, heb je die problemen helemaal niet, dus zo onoverkomelijk zijn die nu ook weer niet.

Gepost door: kaatje | 05-04-06

ook ik denk er zo over... :)

Gepost door: Anne | 05-04-06

Als je niets belangrijkers aan je hoofd hebt, kan je je natuurlijk druk gaan maken over de reclamebanners of desgewenst andere onzin... Maar is dat nu echt zo storend? Als ze mij 's avonds moesten vragen : wat was de reclamebanner op de blogs vandaag, dan zou ik me dat echt niet kunnen herinneren. Zulke onbelangrijke informatie wordt door mijn hersenen niet eens geregistreerd... ; ) Ik ben het dan ook met je eens dat "gratis mét" de voorkeur heeft boven "betalend zonder". En wat dat actie voeren betreft: als iemand nu echt de onweerstaanbare aandrang voelt om dat te gaan doen, zou die dan misschien een zinvoller doel kunnen uitzoeken? Or maybe get a life... (Dit laatste geldt onderandere ook voor *** ; O)

Gepost door: Tientjuh | 05-04-06

smaad zou je willen zo vriendelijk zijn om geen smaad mails bij mij te posten, ze worden zo wieso toch gedeleted
Doe je dit tijdens de werkuren van je werkgever?????

Gepost door: gonda | 05-04-06

SAM don't be mad, cheer up! :-)

Gepost door: Clyde | 05-04-06

Smaad Is opbouwende kritiek smaad? don t think so. Anyway ik ga mijn tijd er niet mee verdoen.
Gisteren heb ik gewerkt van 10 uur s ochtends tot 2 uur s nachts. k Denk wel dat ik dan recht heb op af en toe een kwartiertje he...
Ofte zoals Clyde het zegt: make love no war. :)

Gepost door: Leen | 05-04-06

Gratis? Reclame of niet maakt me niet uit. Ik zie het toch niet, daar zijn hele leuke tooltjes voor (als je de juiste browser gebruikt).
Maar hoezo zijn de skynet blogs gratis? Ik betaal €41,- per maand voor mijn skynet xs. Die blogs zijn gewoon een service, net zoals email, webspace etc inbegrepen in het abonnement. En dus niet gratis.

Gepost door: Kees | 05-04-06

@Kees Idd gratis... ook al heb je geen skynet abonnement, je zal altijd een blogje kunnen aanmaken. Trouwens, je betaalt 41 euro per maand voor je belgacom adsl abonnement, heeft niks met skynet te maken...

Gepost door: Leen | 05-04-06

Om nu te gaan protesteren tot en met... Nee, dat niet, maar toch liever zonder...
Ohja, weg gaan ze toch niet gaan, tis te winstgevend daarvoor hé...
Alleen vind ik het erg vervelend dat ik slechts 'n klein stuk van m'n blogje zie.
Ineens hup 3 cm weg!
Ohja...
't went wel zeker?

Gepost door: Daphné | 05-04-06

nuance volgens mij was het niet 'neen, tegen de reclamebanner' maar wel 'neen tegen agressieve reclame' Het is een nuance maar wel een belangrijke nuance, denk ik. Trouwens vind ik het goed dat sommige mensen nog eens hun nek willen uitsteken. Kritiek leveren op mensen die actie voeren is altijd wel gemakkelijker dan zich zelf nat te maken. Skynet is nu opzoek om de banner enigzins te koppelen aan de inhoud en misschien ook nog kijken voor een minder opdringerige plaats. Goed, niet?

Gepost door: annick | 05-04-06

Dan wel gratis Het verbaast me dat niet-skynetters ook blogjes kunnen maken. Maar als jij het zegt zal het wel.
Maar ik betaal echt niet alleen voor Belgacom ik betaal ook voor skynet. In den beginne kreeg ik zelfs twee aparte facturen, iedere twee maand eentje voor de ADSL lijn van Belgacom en iedere drie maand eentje van Skynet voor de internet toegang. Pas later hebben ze dat samengevoegd. Ik denk dat het nog steeds mogelijk is om de ADSL en de ISP diensten te scheiden als je dat zou willen.

Gepost door: Kees | 12-04-06

De commentaren zijn gesloten.