11-04-06

Die zondag in Genk (pampers,priesters,voetbal)

Zondag begon als een typische zondag... 's ochtends met Bobo gaan wandelen langs het kanaal. Weet je, als ik met het beestje op stap ben, voel ik me een stuk rustiger. Hij doet met zijn gekke gedoe al mijn zorgen vergeten (al heb ik tegenwoordig niet veel meer om over te piekeren).

's Middags kwam nonkel pastoor eten. Ik zag er wat tegen op, maar uiteindelijk viel alles goed mee. Weet je, hij veroordeelde me niet voor mijn geaardheid. Meer nog, volgens hem is "de liefde tussen twee mensen een prachtig iets, en dan maakt het niet uit of het nu een gewoon hetero koppel is of twee toffe vrouwen." Ik denk dat Lisbeth vreemd op keek toen ik hem vroeg of ie ons kindje niet wou dopen. We hadden het er zelf nog niet over gehad, maar eigenlijk vind ik dit best belangrijk. Niet dat ik gelovig ben, maar ik meen dat indien we ons kindje dopen, het later nog alle richtingen uit kan. Ofwel gaat ie verder in zijn geloof, ofwel wordt ie net zoals ik een ketters iemand.

In de namiddag het huis ontvlucht (het mannenvolk wou toch maar naar Parijs Roubaix kijken). We zijn in de buurt naar huizen gaan kijken. In Diepenbeek een leuk boerderijtje gezien en in Kiewit een pracht van een villa en dat voor maar 13 miljoen... Dromen mag he, en soms hoop ik dat ik ooit weer in Limburg zal kunnen gaan wonen. Gent is best leuk, maar de mensen zijn er zo onpersoonlijk. Je bent onderdeel van de massa, niemand die echt met je komt praten... Limburg is gemoedelijker. Het lijkt wel of de mensen er gelukkiger zijn.

's Avonds een typisch voetbalavondje voor de buis. Mijn twee nonkeltjes zijn beiden nogal Genk-fan en dus wilden ze perse naar de wedstrijd tegen Roeselare kijken. Leuk om te zien was het niet hoor, enkel de laatste 5 minuten, waarin we de achterstand omzette in n voorsprong, toen was het gillen. We zijn nog in de running, al weet ik niet voor wat. Eigenlijk heb ik best heimwee naar de gouden tijd, het kampioenenfeest... Samen met pa elke twee weken naar het stadion, me hees schreeuwen en vrolijk meezingen. Als tiener was ik n enorme fan van Thordur, onze voormalige ijslandse spits. Misschien daarom dat ik ons kindje een ijslandse naam wil meegeven? Goed, we zijn met twee om daarover te beslissen he... en dus staan alle mogelijkheden nog open. In ieder geval: als het een jongen wordt, moet zijn naam kracht uitstralen. Een meisjesnaam moet schattig klinken, daarover zijn we het eens...
 

07:28 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (9) | Tags: dagboek, genk, baby, priester, bobo |  Facebook |

Commentaren

Limburg Ik hoop voor jou dat je ooit nog eens terug naar Limburg komt wonen. Ik wil hier ook niet te ver weg. Wie in een stad woont, zegt vaak: maar er is hier zo fijn veel te beleven. Natuurlijk! Als wij iets willen beleven komen wij wel naar de stad. Maar daarna gaan we naar ons boerendorp om in alle rust te gaan slapen, te ontwaken, te relaxen, te herbronnen... Lol, nu ben ik een beetje aan het overdrijven... Ik ga liever van boerendorp naar stad om iets te beleven, dan dat ik van stad naar boerendorp moet gaan om te relaxen...

Gepost door: liza | 11-04-06

naam ♀ / ♂ Test

Gepost door: tien* | 11-04-06

idd ik vind ook dat ouders hun kinderen moeten laten dopen, om ze de kans te geven later zefl een keuze te maken
als ze vrijzinnig worden opgevoed weten ze niet eens wat religie is
en kunne ze dus niet anti-religieus worden of geen ketter worden!

Gepost door: lord cms | 11-04-06

Krachtige naam Ik heb gelezen dat er onlangs een BV (ik geloof Pascal Bal?) bevallen is van een flinke zoon die ze 'Kane' heeft genoemd. Een Ierse naam die strijder of zoiets betekent. 't Is maar een idee...

Gepost door: Inge | 11-04-06

dopen / grrr... dopen? en een heidens inwijdingsfeest dan?? :-P
en kritiek op Gent? Grrrr.... de Gentenaars zijn een gesloten volkje, maar eens geaccepteerd, ben je een van hen, zelfs al kom je uit het verre limburg. Net het tegengestelde dus van de Antwerpenaars.

Gepost door: karlo | 11-04-06

dopen wij gaan onze nieuwe spruit (die normaal gezien op 29 november geboren moet worden) laten dopen door rent-a-priest. je moet maar eens op die website gaan kijken. Dat is niet in een kerk, je maakt de ceremonie net zoals jij ze wilt en ze kunnen nog altijd hun communie doen, het is een geldige doop.

Gepost door: Myst | 11-04-06

Niet dopen, Ik ben gedoopt. Daar door sta ik in de kerk registers ingeschreven. Op basis daarvan ben ik lid van de kerk en wordt deze voor mijn zielszorg gesubsidieerd. Probeer maar een jezelf te laten ontdopen. Daar hoeft zelfs geen ritueel bij. Gewoon jezelf laten schrappen uit het doop register. Je zult zien hoe vriendelijk ze zijn om je daar bij te helpen. Als je kind later wel wil behoren tot de kerk kan het zich nog altijd laten dopen. Kindjes werden bij ons zo snel gedoopt omdat in de fantasie van de gelovigen ze anders bij een overlijden nooit de hemel in mochten. Er was daar dan wel een soort crèche voorzien waar die arme god verlaten schepseltjes toch terecht konden.
Vroeger stierven er heel veel kindjes, tijden zijn gelukkig een beetje verandert. Geef je kind later het recht om als jong volwassene deze keuze te maken. Je kan het ook als ongedoopt kind de kerk en zijn cultuur leren kennen. Ook op katholieke scholen kan het terecht zonder doop certificaat. Mijn dropjes zitten daar (ook volledig op hun plaats) eentje gefake doopt (met water zonder doopregister) en eentje geheel zonder doopsel. Ik kom uit een erg katholiek nest en kan ze dus makkelijk inwijden in dat stuk geloof dat mij als de eindeloze heerlijkheid werd voorgesteld. Van mij krijgen ze er nu ook de commentaren bij. Communies zijn niet langer de norm. Er zijn behoorlijk wat alternatieven. Wij hebben geen feest gegeven, maar wel een evenwaardig cadeau gekocht ter compensatie voor wat neven en nichtjes uit deze commerciële brand wisten te slepen.

Gepost door: Stefan-Jan | 12-04-06

Gent, onpersoonlijk ? Hé Leentje, ik zou eerder zeggen dat je in Gent lekker anoniem kunt leven enne....in Gent is iedereen welkom en is ons Casa Rosa een open huis en een doodgewone aanvaarding, een begrip, wat ik van Limburg nog niet zo zeker ben.
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 12-04-06

@ all Een vrijzinnige weet niet wat religie is ? Dat is kortzichtig gezien.
Wie openstaat voor andere levensovertuigingen zal zich daarin interesseren en verdiepen.
Ik ken anders heel wat opgevoede gelovigen en gedoopten die later de kerkgebruiken afzweren.
Ik geloof nog altijd van een "neutraal" begin waaruit een mens op latere leeftijd alle kanten uit kan.
groeten
Iris

Gepost door: Iris | 12-04-06

De commentaren zijn gesloten.