15-04-06

Doorgaan of stoppen?

"Op deze manier doorgaan heeft inderdaad geen zin meer." Duidelijker had schatje het niet kunnen formuleren. Oh ja, voor jullie de vreugdevuren beginnen te ontsteken, ik heb het niet over onze relatie, maar wel over mijn blogje(s). Al weken heb ik het gevoel,dat ik mijn ei niet kwijt kan. En dat is jammer, zeker nu het paaseieren regent. Het is een trala la la, I love you-blogje geworden en daar heb ik zelf geen enkele boodschap aan. Ik heb gemerkt dat ik geslotener ben geworden, voorzichtiger... Over prive zaken vertel ik al lang niet meer. Geef toe, hoeveel weten jullie over de zwangerschap van Lisbeth? Om maar een voorbeeldje te noemen.

Hoe moet het nu verder? Ik heb de voorbije weken een heleboel vrienden hiermee lastig gevallen. Uiteindelijk waren het Karlo en Lisbeth die met de meest logische vraag afkwamen: "Wat wil je met bloggen bereiken?" Met andere woorden, niet het hoe (nieuw blogje beginnen, bestaande blogjes deleten of gewoon verder doen?) is belangrijk, maar wel de manier waarop. En die moet veranderen, da's duidelijk. Zelfs schatje wist me gisteren te zeggen: "Ik herken je er niet meer in. De Leen die ik ken is uiterst gevoelig en heeft over alles een mening." Andere reakties: "Het is een soort: liefste dagboek verhaal geworden." Ik ben het slachtoffer geworden van mijn succes.

Goed, wat wil ik nu bereiken met bloggen? Vroeger was het een soort survival  voor mij. Ik wou over mijn problemen praten. Een echt verwerkingsproces dus. Nu dat aspect weggevallen is en ik weer een normaal leventje heb (huwelijk, kindje, ...), wordt het tijd voor iets anders. Het is die teller die me aan het denken heeft gezet. 200 000 mensen, een paar honderd per dag en ik ken er maar een tiental van. Ik weet niet wat mensen bezielt om zich te vergapen aan mijn leventje en eigenlijk kunnen ze me gene fuck schelen. Wat heb ik met "hallo, hoe gaat het, leuke blog, proficiat met de vermelding op de homepagina."-reakties? Wat ik wil, is ideeen uitwisselen. Leren van anderen, praten, elkaar leren kennen ...

Ik ben eens gaan rondkijken op andere blogjes en heb ideeen opgedaan. Momenteel is de studiefase voorbij. Tijd voor actie. Tijd nu om mijn blogje weer zinvol in te vullen, want op deze manier hoeft het voor mij inderdaad niet meer.


Agenda :
- Donderdag :  Etentje met Pamela en Lisbeth in Den Haag
- Vrijdag : Bezoekje aan Amsterdam
- Zaterdag (vandaag) : Bezoek aan Delft / straks: etentje thuis (Den Haag).

Soundtrack : The Arcade Fire - Funeral 

Gerelateerde berichten
- Optreden van de Pixies op Pukkelpop
- The Arcade Fire - funeral

16:13 Gepost door leentje in Zelfmoord en therapie | Permalink | Commentaren (9) | Tags: blog, bloggen, stoppen, doorgaan |  Facebook |

Commentaren

slachtoffer van eigen succes ik ken het gevoel, soms denk ik dat ik blog omdat ik het aan de goegemeente erschuldigd ben aan de anderekan tkan ik er nog altijd ijn ei kwijt,
omdat de meesten toch nooit snappen waarover het gaat en omda tik mss niet blog in de typische "liefste dagboekstijl" waardoro ik dat soort mensen als lezers al afschrik, degenen die zich wel verdiepen in mijn schrijfsels zijn op twee kanden te tellen en louter voor hen do eik met veel plezier verder, de rest is op min blog opzoek naar deviante rare dingen.
die zullen me worst wezen ;-)

wat je ook belsist mijn beste leentje: er zijn geen slechte beslissingen!

Gepost door: lord cms | 15-04-06

:-) Mooi.
trouwens: vreugdevuren? Fel laaien de vreugdevuren der ijdelheden, maar niet lang, en na het doven is het koud en duister. Zo zal het ook wel zijn met de vreugdevuren die ji bedoelt, denk ik. En alleszins: aan deze kant geen blijdshap, in dat geval. Nu wel :-D
Groetjes, en ik voel me geflateerd, vermeld te worden hier, in een adem met de grote Lisbeth :-)

karlo

Gepost door: karlo | 15-04-06

... Bloggen doe je vooral omdat je ze zelf zin in hebt, omdat je er iets aan hebt. Er eens over nadenken kan geen kwaad, en nadien zullen we wel zien waar het toe leidt. En zelfs als wij , lezers, het niet zullen zien, omdat je het niet meer met ons wil delen, dan is het ook goed. Je zou gemist worden, maar als jij er zelf geen zin meer in hebt, so be it...
Ik kom hier in elk geval gewoon lezen omdat het me interesseert, en dat mag wel zeker ;-) ?
Groetjes!

Gepost door: Josie | 15-04-06

Damoclese Stop er een tijdje mee leen. Je ziet zelf wel wanneer je weer behoefte hebt aan een klankbord. Ondertussen ken je ook een paar mensen, die jij de moeite vind om mee te communiceren. Hen kun je mee nemen naar je after blog live. Niets houd je tegen een nieuwe anonieme blog te starten. Je kan je nieuwe naam delen met deze happy few. Een nieuwe blog kun je ook starten zonder vermelding op de voorpagina. Als jij kan leven met de anonimiteit dan is er ook geen druk meer van dat tellertje om bij te blijven in de top 10. Daarna bepaal jij de inhoud van je blog.
Het was de moeite om je blog gelezen te hebben. Ik zal hem zelfs missen. Maar zoals dat steeds gaat de tijd die ik nu besteed aan het lezen van jou blog geraak ik elders ook wel kwijt. De vader van een vriendin van me (lang geleden) zij dat je steeds moet stoppen op je hoogte punt. De weg naar beneden is niet interessant. Deze kerel speelde het klaar wereld titels in meerdere totaal verschillende disciplines binnen te rijven. Bij het terug huiswaarts keren besliste hij dan daar waar hij juist wereld kampion in was nooit meer te doen. Ook een interessant leven hoor, ook al was ik het vaak oneens met zijn visie. Hij had ook een beeld van een dochter. Dat maakte hen ook interessant.
Suk6 met de rest van je leven. Ik hoop dat ik nog wel van je mag horen al is het op mijn blog.

Gepost door: Stefan-Jan | 15-04-06

.beste Leentje maak er in elk geval een fijne paasdag van!

Gepost door: MJ | 16-04-06

Waarom ik je blogje lees? Herkenbaarheid, je geeft je mening steeds ... onverbloemd op de onderwerpen die je dagdagelijks tegenkomt. Bv het hele Pamela verhaal. Je zegt gewoon waarom je het er moeilijk mee hebt. Maar je houdt daar niet op, je bent niet te "mooi" om je mening bij te sturen, om toe te geven dat je ergens fout zat.
Verder laat je ook je gevoelige kant zien. Bv het hele proces rond je Schatje haar zwangerschap. Of de poes die ziek is (hoe is het er trouwens mee) of dat accident op de snelweg.

Het leukste en liefste postjedat ik hier gelezen heb, is dat blogje waarin je schrijft hoe je je Schatje hebt leren kennen. Ik had er geen idee van dat het nog zo eenvoudig kon zijn ... Ik zelf ben momenteel stapel van mijn Lieverdje maar ... aangezien haar ouders het nog niet weten, is het niet altijd even eenvoudig!

Dus, besluit: ik vind het een schitterend blogje, die liefdesverhalen vind ik niet "overbodig", het is een deel van jou. Hoe jij je voelt op dat moment. Ik vind ze dus best wel lief.
En je andere posts ... je mening, onverbloemd, echt ...
Go on Girl!

Gepost door: promske | 16-04-06

Het leven zoals het is Jammer, want heb je blog net enkele weken geleden leren kennen en was er op een mum van tijd aan verkocht.
De beste "Het leven zoals het is" die ik tot hiertoe heb mogen meemaken: eerlijk, rechtdoor en klinkt het niet dan botst het.
Je bent iemand die niet te beroerd is om problemen onder ogen te zien en ze aan te pakken, en dat op zich is een zeer bewonderenswaardige egenschap in deze tijd dat mensen liever hun kop in het zand steken dan op te komen voor wat ze verdienen.
Wat er ook gebeurt, jij gaat altijd je weg wel vinden!

Gepost door: Geertje | 16-04-06

pfew ik ken dat gevoel, ik weet zelf ook niet meer wat ik op mijn blogje kwijt moet. Inspiratieloos zullen we het ding maar noemen. Enfin, ben blij dat je niet besloten hebt om te stoppen, want dat zou ik zeer jammer vinden. Ik kom hier graag lezen omdat hier echte gevoelens neergezet worden en niet zomaar wat zever en roddels...

Gepost door: Myst | 19-04-06

Nen reset Awel leentje,
Ik moet zeggen dat ik in hetzelfde straatje terecht ben gekomen... en ik moet zeggen een 'break' van een paar maanden heeft me terug gebracht tot een reset van mijn blog !
Maw al het oude eraf en hup nieuwe elementen vanuit een andere hoek erop !

Gepost door: Depechie | 22-04-06

De commentaren zijn gesloten.