14-05-06

Like a hurricane

Once I tought I saw you in a crowded hazy bar, dancing on the light from star to star...

Het voorbije weekend was in 1 woord gezegd zalig. Als twee verliefde pubers genoten van elkaars aanwezigheid, knuffeltjes, kusjes en lieve woordjes. Het voelde prettig aan om hand in hand door Hasselt te lopen, om vanop een terras te kijken naar de ondergaande zon en het ruisende water van de zee en om samen met Bobo de natuur in te trekken. Drie verschillende locaties: vrijdag Den Haag, zaterdag Hasselt en vandaag Genk.

Het was de bedoeling om vrijdag naar huis te rijden, maar als je weet dat het kei-warm was en dat de zee slechts een paar passen van ons verwijderd was, dan zouden we wel gek zijn om er niet van te profiteren. Samen op een terrasje een heleboel lekkers naar binnen proppen, hand en hand over het strand wandelen en 's avonds vanop het balkon kijken naar de ondergaande zon: Perfect gewoon...

Gisteren zou het slecht weer worden en dus zijn we richting Hasselt getrokken om wat te shoppen. Regen hebben we niet gezien, integendeel: zelden zo warm gehad. 's Avonds vroeg het bed in met een boekje (ik ben bezig aan het Bernini-mysterie van Dan Brown), nog een paar kusjes en dan zalig dromen van...

Vandaag moederdag... de ideale gelegenheid om Liesje te verrassen met n leuk geschenkje. Ik had haar een ipod nano gekocht en die vol gezet met haar favoriete muziek. Zo heeft ze toch nog aangenaam gezelschap als ze alleen door den Haag kuiert en ik druk a h werk ben. Deze ochtend een lange wandeling (door de regen) met Bobo en nu net terug in Gent.

Kortom, heel wat afgereisd. Enorm plezant, maar meteen toch ook het moment om eens serieus na te gaan denken. Waar gaan we onze kleine pruts opvoeden? Gent waar Lisbeth thuis is? Of toch maar gaan voor Den Haag? Misschien niet slecht om op te groeien tussen anderstaligen kinderen... Genk lijkt ook leuk: een eigen tuintje, natuurgebied vlakbij en kei-rustig. Constant heen en weer pendelen daarentegen is nefast voor een opgroeiend kind. Ik wil dat ie vriendjes leert kennen en niet dat ie homeless wordt... Niet makkelijk allemaal, maar laat ons nu nog even genieten van ons beidjes... kus kus kus  ;)

Linkjes :
CD : Sonic Youth - Dirty (1992)
>>>> Nieuw blogje : De Da Vinci Code <<<<<

19:45 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik ben zo blij dat jullie terug zo verliefd zijn en ik weet dat jullie een droomkoppel zijn! Way to go leen en lisbeth!!

Gepost door: anja | 14-05-06

Niet Den Haag Als ik 1 goede beslissing heb genomen is het wel mijn vertrek uit mijn geboorte stad Den Haag. Ook mijn ouders en zus hebben die terechte beslissing genomen. En toen had ik nog niet eens kinderen. Als ik iets niet wil is het dat mijn kinderen in Den Haag (of welke stad in NL (of B) dan ook) opgroeien.

Wij woonden dan nog "op het zand", dus tussen de LvM en de duinen. Dus de goede buurten. En nu de onbetaalbare buurten.
Den Haag wordt al jaren geteisterd door een wanbestuur (ijspaleis, tramtunnel), zeer grote onveiligheid, een totaal verkeersinfarct (autootje pesten), verpaupering en verloedering. Heeft slechte scholen en ziekenhuizen (met een paar uitzonderingen), een ongezellig en zeer onveilige binnenstad. Ga maar eens kijken op koopavond. Of bij mooi weer in het weekend op de boulevaard (Kijkduin gaat nog net).
Mijn schoonfamilie woont nog steeds in Den Haag, achter het Zuiderpark, en ik loopt te huiveren als ik daar op bezoek ben. Op de een of andere manier kunnen zij het accepteren wanneer ze twee keer in een paar maanden op het station berooft worden. Nou ik dus niet.

Ik ben blij dat mijn kinderen in een groen Vlaams dorp opgroeien.

Gepost door: Kees | 15-05-06

Hmmm.. Zou je verhuizen naar Genk of Den Haag nu je net je woning verbouwd hebt?
Ik zou kiezen voor Gent... Allé, ergens rond Gent. Maar te ver van vriendjes in 'n mini dorpje is ook niet super. Ik ging naar 'n grote stadsschool. Resultaat: geen vriendjes thuis meer maar in school sprak iedereen ook af na 't school en daar kon ik ook niet bij zijn.
Ohja, als 'n kind al veel liefde krijgt ist prima hé?
Ps: hoe is het met Frodo?

Gepost door: Daphné | 16-05-06

De commentaren zijn gesloten.