28-05-06

Gaypride - hell no

Gay pride or not to gay pride... Voor mij is het geen moeilijke vraag. Zelfs al gaven jullie mij 1000 euro, dan nog zou ik antwoorden: "Hell no." Niet dat ik niet voor mijn ge-aardheid wil uitkomen. Iedereen mag best weten dat ik getrouwd ben met de mooiste en liefste vrouw uit dit heelal. De echte reden: ik ben meer dan een holebi, ik ben een gewoon iemand net als jij en jij. Enne: geef nu toe, zorgen al die travestieten in roze pakjes niet voor een verkeerd beeld? Over het politieke programma zwijgen we maar (al ben ik best tevreden met het huwelijks- en adoptierecht). Kortom, mochten jullie het nog niet weten: Ik ben trots op mijn lange haren, mijn vrouwelijk uiterlijk... I am just like you  :-D

Links :
Persbericht Holebifederatie: Lesbian and Gay pride groot succes

22:58 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

roeping? bwa.. het is natuurlijk aan alle niet-travestieten om dat verkeerde beeld bij te stellen of te nuanceren...

groet

Gepost door: piro | 29-05-06

Thx ! Voor je lieve reactie op mijn blogje !
Weet je... ik moet heel vaak aan jou denken...
Je bent zo eerlijk... zo spontaan... en steeds krijg je het ook langs alle kanten zo hard te verduren..
Soms lijkt het wel of men gestraft wordt, als mijn eerlijk is en durft uit te komen voor z'n mening.
Al die harde roepers, die staan schreeuwen over vrije meningsuiting.. zijn meestal de meest hatelijke, als ze zelf op de teentjes worden getrapt.
Wat daar aan te doen is... dat weet ik niet..
Wat ik wel weet is... dat ik een enorme bewondering heb voor mensen zoals jij !
Knuffel xxx

Gepost door: viviane | 29-05-06

Stonewall Hallo, ik denk dat je best eens iets leest over het ontstaan van de gay pride voor je kritiek geeft op travestieten en andere opvallende betogers.
De gay pride is ontstaan na Stonewall in New York en het zijn de travesties die toen voor de eerste keer opgekomen zijn voor de rechten van de homo's. Zij zijn toen massaal in elkaar geklopt door de politie en zij hebben gevochten voor de rechten van de gays. Zonder die rare vogels in roze pakjes had jij vandaag niet kunnen zeggen dat je "net als iedereen bent" en zou je niet hebben kunnen trouwen. Het zelfde geldt voor de butch lesbo's met kort haar en mannelijk uiterlijk. Het zijn nu juist die lesbo's die zich niet konden verstoppen achter lang haar en een doordeweeks uiterlijk die het mikpunt waren van discriminatie vroeger en die het hardst geknokt hebben voor homo-emancipatie.

Ik was op de gay Pride en wat ik er gezien heb waren grappige wagens, heel mooie travesties in prachtige kleren en veel hetero's die van op het trottoir stonden te kijken en te lachen met al de pracht en praal. Het thema van e gay pride was "Diversiteit", wat toch ook betekent dat iedereen verschillend is?
Ik begrijp niet waarom uit de band springen zo hard moet worden geviseerd en bekritiseerd.

En dan nog iets: ik denk dat je je illusies maakt als je zegt dat je net bent zoals de gemiddelde hetero. Als het erop aan komt ben je anders en zullen veel hetero's je als anders beschouwen. Het is spijtig, maar het is zo. Er zijn nog steeds veel mensen die vierkant tegen het homohuwelijk zijn en in veel landen in de wereld is homoseksualiteit strafbaar.

Gepost door: Het geheugen | 29-05-06

gay Het is ook wel erg extreem zo'n gay feestje... ik denk gewoonvoor veel mensen een manier om uit hun dak te gaan... en datgeld hetzelfde voor carnaval you love it or hate it!

En wie bij het idee is gekomen dat homo's en lesbienes anders zijn... heeft een dikke spoorbiels voor zn kop... we zijn toch mensen die van mensen houden, het geslacht maakt geen zak uit!

Dikke knuffel

Gepost door: zonnetje | 29-05-06

De commentaren zijn gesloten.