30-05-06

Red Laika

Het is weer bijna vakantietijd en dus zullen binnenkort de asielen weer vol katten en honden zitten. Vandaar mijn oproep: adopteer een diertje enne denk twee keer na voor je een hond of kat koopt. Dieren zijn geen gebruiksvoorwerpen die je zomaar achterlaat. Een hond en of kat heeft ook gevoelens en verdient al jullie liefde!!!

Speciale aandacht gaat naar Laika, een mooie Mechelse Herder die vandaag in het asiel in Gent is binnengebracht... Het diertje is wanhopig op zoek naar een nieuw baasje... Ben jij dat toevallig?

Dierenasiel Gent
(Citadelpark)
P. Bergmansdreef 2
9000 Gent
tel. 09-222 53 03

20:43 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

dierenasiel, zwijg mij ervan Een buur van ons heeft nu zijn derde dierenasielhond, 3x Prijs, de eerste 2 hebben onze konijnen doodgebeten, fun hoor als je 8 jarige dochter haar dood konijn ziet liggen langs de straat. zijn derde hond stond vorige week binnen in ons huis, op zoek, naar? Liep zelfs niet weg toen hij me zag, heb me kwaad moeten maken. O ja, buur wilde dan ook nog op mijn gezicht kloppen omdat ik kwam reclameren. Er komen honden in het asiel terecht die dieren gedood hebben, en die dat daarna terug willen doen... zijn vorige heeft hij ook terug naar het asiel gedaan dus nu zit iemand anders ermee. Wie wil kan een mailke krijgen met de fotos van de ravage, 2 volledig vernielde konijnkoten door dolle honden. O ja, de verzekering betaalt niet tot de dader betaalt, dat trekt toch ook nergens op he, waarom is een mens dan nog verzekerd. Mijn raad, wees voorzichtig. De buur woont wel 300 meter van ons dus toeval dat die hond bij ons binnenstond vind ik dit niet.

Gepost door: dinges (den andere) | 31-05-06

Buur buur wou op je gezicht kloppen? verwonderd me niks dat die hond zo aggressief is... Slecht baasje he

Gepost door: Leen | 31-05-06

Katjes Ik heb ook twee zwerfkatjes geadopteerd. Ik heb ze niet uit het asiel gehaald. Eentje kwam plots aanwandelen (je kent dat wel hé, nog geen 6 weken oud, vol vlooitjes en uitgemergeld) en het andere was uit een vuilniscontainer geplukt net voor die ging gedumpt worden in een grote vrachtwagen.

Met asielhonden heb ik geen ervaring, maar ik ben er wel van overtuigd dat niet zomaar elke hond "ter adoptie" wordt gezet. Van hetgeen ik ervan kan, blijven die honden steeds enkele weken in het asiel om hun karakter af te tasten en worden ze pas nadien eventueel meegegeven. Ik ben er dus toch van overtuigd dat het nieuwe baasje die honden gewoon volledig verkeerd africht. Of zou het echt kunnen dat die man 3 keer "pech" heeft gehad? Lijkt mij straf.

Gepost door: a-woman | 31-05-06

als prutske niet allergisch was ... direct!

Gepost door: dinges (de echte) | 31-05-06

asiel ben vorige zomer eens naar de opendeur dag geweest van dat asiel. Toen zaten er ook ongelofelijke schatten, zelfs 2 puppies. Heb me toen enorm moeten inhouden, of ik had er een mee naar huis, maar ja, op dat moment was de adoptieprocedure voor Luca net ingezet.
Zelf geloof ik heilig in honden adopteren. Een puppie in huis halen terwijl je weet dat er duizende perfekt goede honden op een nieuw baasje wachten, ik kan het gewoon niet. Onze 2 honden zijn adoptiehonden, de hond van mijn ouders is een adoptie...
Tuurlijk moet je opletten. In elk asiel zijn ze niet even eerlijk. Als een hond een probleem heeft, dan moeten ze je dat vertellen. Maar ik geloof er heilig in dat 99% van de problemen oplosbaar is. De hond van mijn ouders had ook problemen, maar zij hebben dat dier niet aan hun lot over gelaten. Zij hebben er een gedragsspecialist bijgehaald. Ok, dat kost je een pak geld, maar het wérkt, ze hebben er een enorm goede hond aan overgehouden. Mensen weten vaak te weinig over honden eer ze er een in huis halen, en DAT zorgt voor problemen, niet de hond op zich...

Gepost door: Josie | 01-06-06

Groot gelijk ... Ik zou toch ook eerder voor een dier uit het asiel kiezen maar ik heb er helaas momenteel niet echt de mogelijkheden (qua plaats & tijd) voor maar wie weet ... ooit hoop ik mij toch een hond aan te schaffen!

Gepost door: Dana | 01-06-06

De commentaren zijn gesloten.