03-06-06

Vrijdagmiddagchat

Een vrouw die verliefd geworden is op een slang is woensdag in Orissa, een staat in het oosten van India, met het reptiel in het huwelijk getreden. De dorpelingen waren in de wolken toen Das haar liefde voor de slang verkondigde. Ook de familie van Das was gelukkig met haar keuze en heeft een hut gebouwd naast de mierenheuvel, zodat het pasgetrouwde paar kan samenwonen. (Bron: gva)

Vrijdagnamiddag is zo'n moment waarop je eigenlijk geen zin meer hebt om te werken en ongeduldig op het weekend zit te wachten. Op zo'n momenten durf ik wel eens mijn msn te openen en mijn "vreemde" collega's eens lastig te vallen met een babbel. Ik ben enorm geinteresseerd in de culturele verschillen en hou er wel van om onze indische collega's uit te horen over de lokale gebruiken.

Gisteren zat mijn chat-maatje iets dichterbij: vlak voor me. Ik heb het over Pamela. Gek was dat, want ondanks het feit dat ze op 2 meter afstand zat, kozen we ervoor om een gesprek via msn te voeren. Het was een varierend gesprek over onder meer haar uitgaansleven. Ik heb geleerd dat ze af en toe liever gewoon thuis zou zitten, maar het niet durft zeggen aan haar vrienden. Waarschijnlijk bang om vergeten te worden. Verder kwamen onze tandarts-ervaringen aan bod, ging het over interessante krantenberichten - zoals het verhaal van die Indische vrouw die met een slang getrouwd is - en heb ik zitten keuvelen over onze katten. Geroddeld hebben we over de Nederlandse arrogantie (in vergelijking met de Belgische hoffelijkheid). Dit omdat ze de avond ervoor was uitgescholden op het postkantoor omdat ze geen Nederlands sprak. En dat terwijl het meisje al zo verlegen is. En last but not least, we hebben een lange conversatie gevoerd over onze reizen. Grappig was dat we in Moskou ooit hetzelfde cafe hebben opgezocht.

Het zijn maar gewone babbelkes, maar ze hebben me enorm veel geholpen. Ik zie Pamela niet meer als een jonge Godin, mijn grote voorbeeld, maar heb geleerd dat ze maar een normale - maar daarom niet minder prachtige - vrouw is. Ik heb het gevoel dat we een stuk dichter naar elkaar toegroeien. Vriendinnen zijn we nog niet, maar wie weet, komt dat ooit nog.

En dan hoor ik meteen een heleboel mensen vragen: waarom wil je perse haar vriendin worden, er zijn toch andere mensen genoeg waarmee je wel enorm mee kunt opschieten? Simpel antwoord: het feit dat ze zo onbereikbaar en ondoorgrondelijk is, maakt ze meteen een heel stuk interessanter voor mij. It is as simple as that.

Links:
Pas gelezen: De Bruyn - Verdoemd
CD - Sonic Youth - Dirty (1992)

16:39 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pamela, chat, sonic youth, dirty |  Facebook |

Commentaren

ik snap perfect wat je bedoelt, je wilt gewoon beter contact met haar, ik heb dat ook soms bij mensen, soms heb je een gevoel dat je gewoon iemand beter wil leren kennen gewoon om ze beter teleren kennen meer niet ;-)

Gepost door: lord cms | 03-06-06

Pamela En als je nu alle geheimen kent Leentje wat dan?

Gepost door: urbain | 05-06-06

De commentaren zijn gesloten.