25-07-06

Op een dag vind je de job van je leven...

You got to work hard, you got to work hard
If you want any at all
Nothing comes easy
And that's a fact
Nothing comes easy
But a broken back

Ik sta op een belangrijke twee-sprong in mijn leven. Nee ik heb het niet alleen over Thordur die binnenkort in mijn armkes gaat liggen, maar over iets waar ik 60 procent van mijn tijd mee bezig ben: werk.

Vorige week heb ik namelijk een interessante werkaanbieding gekregen. Teamleadertje spelen ergens in Eindhoven. Eigenlijk weet ik niet of het zoveel interessanter gaat zijn, want de job vertoont enorm veel gelijkenissen met het werk wat ik nu doe. Coordineren, een groep indiers proberen aansturen en problemen oplossen.

Jammer genoeg moet het snel gaan: voor het einde van deze maand zou ik mijn opzeg moeten geven. Niet te verwonderen dus dat ik onder vrij hoge spanning sta. Ik heb al verschillende keren de voor- en nadelen proberen afwegen, maar ik kom er niet uit.

- Werkinhoud: niet veel verschil met wat ik nu doe, maar het is en blijft een nieuwe uitdaging he. In mijn huidige job merk ik een hele hoop routine en ontbreekt soms wel eens de motivatie om er eens stevig in te vliegen.
- Het wordt een 9 to 5 job, dus geen avond en weekendwerk zoals dat nu het geval is. Concreet houdt dit in dat ik mijn complete avond en weekends aan mijn schatje en de kleine kan besteden. Nadeel: geen flexibele uren en om elf uur beginnen elke dag, zoals nu meestal, kan ik op mijn buik schrijven. Vroeg opstaan dus.  :)
- Het is een half uur minder lang rijden, dus een uur per dag. Bovendien ligt Eindhoven op een uurtje van Genk en misschien is dit wel de gelegenheid om weer naar Limburg te verhuizen.
- Uurloon: 5 euro per uur meer dan nu, maar ik heb nu een royale onkostenvergoeding en door mijn vele werkuren, verdien ik nu per maand een heel stuk meer.
- Collega's : Enkele weken terug was Pamela voor mij de reden om weg te gaan. Nu kunnen we het prima met elkaar vinden. Mijn andere collega's ken ik al vier jaar en zijn eigenlijk al goeie vrienden geworden. Wordt lastig afscheid nemen dus. Hoe het in Eindhoven wordt, dat weet ik niet.
- Een dag of twee per week thuis werken, dat kan ik vergeten. Bovendien zal ik mijn avondjes alleen in den Haag moeten missen. Daar gaat mijn vrijheid. Al zal ik daar met de kleine op komst, wss weinig behoefte aan hebben.

Buiten de afstand tot het werk en de nine-to-five werkuren, zijn er maw niet veel redenen om te veranderen van job. Het kan zijn dat alles heel goed gaat meevallen daar, maar het kan ook tegenvallen, en wat dan? Twijfel twijfel twijfel.

Links:
Perfect girl (leuk filmpje)
In mijn cd speler: Mercury Rev - The secret migration

17:48 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (5) | Tags: werk, nieuwe job, werkaanbieding |  Facebook |

Commentaren

keuze volg je gevoel! Als je je goed voelt met je beslissing, heb je de juiste keuze gemaakt.

Gepost door: Myst | 26-07-06

Ik denk ... dat als ik dit zo lees, dat jouw beslissing al genomen is....

Gepost door: a-woman | 26-07-06

@A woman En wat is mijn beslissing? handig om weten, omdat ik het zelf nog niet weet :)

Gepost door: Leen | 26-07-06

Blijven Ik heb het gevoel dat je jouw vrijheid die je in de huidige job hebt, niet gaat opgeven voor een meer geregeld leven.
En als je dat wel zou doen, lijkt het mij (maar ja, wie ben ik) dat je daar snel ongelukkig zou onder worden...

Maar, ik kan het totaal mis hebben natuurlijk!

Gepost door: a-woman | 26-07-06

Gloeilampen? Als je het hebt over die bekende gloeilampen fabriek uit Eindhoven moet je wel weten dat de meest ambtelijke niet overheids organisatie is in NL. Daarnaast is Shell zeer flexibel. Als werkgever zou ik altijd voor Shell kiezen ipv P......, maar dat is voor een contracter minder belangrijk. Het werk kan natuurlijk wel leuker zijn bij P.

Is 9 to 5 nu een voor- of nadeel? Voor mij zou het een onoverkomenlijk nadeel zijn. Weet wel dat Eindhoven zeer druk is in de spits. Een half uur korter reizen (vanuit Gent?) is zeker een pluspunt maar ik denk niet dat dat gaat lukken als je daar om 9 uur moet zijn.

Zeker met kleine kinderen zijn flexibele uren zeer belangrijk.

Gepost door: Kees | 26-07-06

De commentaren zijn gesloten.