03-08-06

I am so tired

Waarom huilt ons prutske? Heeft ze een vuile pamper, heeft ze krampjes of is het tijd voor haar flesje? Waarom vertelt ze het ons niet gewoon... Doen we het wel goed?

God, amper een week ver en we zijn moe moe moe. Doodop. Soms vraag ik me af hoe andere moeders dat doen. Hoe krijgen ze het geregeld? Bovendien ben ik bang, bang om het verkeerd te doen. Ben ik wel een goede moeder? Twijfels alom.

Gelukkig zijn we met twee en om eerlijk te zijn: een betere mama dan Lisbeth vind je nergens. In vergelijking met haar, ben ik onhandig, maar ik leer snel. Een pampertje verversen lukt aardig, al komt ie soms los. Oeps. Haar flesje geven vind ik zalig, maar ik mag niet vergeten te checken of het niet te warm is.

Ons slaapritme proberen we aan te passen aan de noden en grillen van ons prutske. Het eerste deel van de nacht, sta ik op. Het tweede deel is voor Lisbeth (ook al omdat dan zelfs een Israelisch bombardement me nie wakker zou maken). We proberen het te regelen enne... ik hoop dat het gaat lukken. Maar god, wat ben ik moe, doodmoe!

Links :
DVD : The Italian Job
Ik ben fan van: Lily Allen

23:51 Gepost door leentje in Tarja | Permalink | Commentaren (4) | Tags: tarja, moe, geboorte, pasgeboren, baby, eerste week |  Facebook |

Commentaren

makkie Een(1) kind is een makkie. Het wordt pas echt interessant wanneer er een tweede bij komt. En dan liefst met niet te veel jaren er tussen.
Alle goede verse ouders hebben twijfels. Het wordt wel minder maar gaat nooit meer weg. Sterker nog, ouders die gewoon weten dat ze alles goed doen, zijn domme kloten...laat je dus niets wijs maken.


Nog gefeliciteerd, btw.

Gepost door: Kees | 04-08-06

jipie ! Hoi Leen,
Een tijdje geleden dat ik op je blogje gekeken heb, en wat zie ik : je bent mama geworden ! Proficiat !!
Je zal zien dat dit het leukste is wat je al overkomen is, en het wordt altijd maar leuker !!!

Gepost door: Wim | 04-08-06

moe Het is normaal da je moe bent hoor, jullie kersverse spruit kan ook niet zeggen wat er scheelt en heeft nu veel aandacht en verzorging nodig. Maar ik weet zeker dat jullie het goed doen. Twijfels zijn er altijd, maar de tijd leert je ermee omgaan.
Probeer gewoon wat te slapen als jullie dochtertje ook slaapt, dat kan deugd doen.
Dikke knuf,
Myst

Gepost door: Myst | 04-08-06

het went wel Hallo Leen ja zo'n kleintje in huis kan heel vermoeiend zijn, maar na een tijdje zul je zien ben je er op ingesteld en ja alle moeders hebben dat wel die schuldgevoelens,zeker als we dan weer andere moeders met hun kinderen bezig zien. Doe gewoon wat je hart je ingeeft en probeer vooral niet al te veel moeder te zijn maar geef ook ruimte aan dit individuutje om zichzelf te leren kennen.

Gepost door: little angel | 05-08-06

De commentaren zijn gesloten.