13-12-06

3 Jaar geleden - X-mas hell

Vorige week heb ik samen met schatje de kerstboom versiert... Het lijkt een alledaags en onbeduidend feit. Maar niet voor mij. Kerstmis is voor mij de dag dat pa stierf en dat feit veroorzaakte de voorbije jaren heel wat hysterische reakties.

2 jaar geleden klonk het nog zo (lees hier): Heb dit weekend de kerstboom vernield.Kwam vrijdag thuis van mijn trip naar Griekenland en toen zag ik plots die boom daar.
Ben uit mijn dak gegaan, heb hem van de tafel geschopt en ben toen alle kerstbollen beginnen kapottrappen. Lisbeth heeft me proberen wegtrekken en tegenhouden, maar niet echt met succes. Ben toen ingestort. Heb nog iets gemompeld van "hoe kon je zoiets doen?" en heb me toen opgesloten in mijn kamer.
Voel me zo rot...

Vorig jaar was al een stuk beter. Kon moeilijk anders met ons prutske in schatje haar buik. Toch ook nu moeilijke momenten (zie hier): De hele nacht en volgende ochtend als een zombie rondgelopen. Voor me uit gestaard en niet gereageerd op wat er rondom me gebeurde. Aan mijn droefheid kwam pas een einde toen ik kerstdag zelf totaal impulsief plots een bezoekje bracht aan het kerkhof. Lisbeth was vrij wanhopig, toen ik in plaats van naar mijn thuis, een totaal andere richting uitreed en toen ik haar vroeg "me vijf minuten te geven" en het kerkhof opholde, had ze waarschijnlijk enge gedachten.

Wat het dit jaar gaat worden, weet niemand. Feit is dat ik steeds meer met het heden bezig ben en pa's dood achter me gelaten heb. Niet dat ik hem vergeten ben, wel dat ik hem heb losgelaten. En geloof me of niet, ik geloof dat hij me ook verlaten heeft. Ik heb niet meer het gevoel dat ie over me waakt, waarschijnlijk omdat hij beseft dat ik het weer alleen aan kan. Toch wou ik dat ik al deze schitterende momenten (tesamen met ons prutske) met hem had kunnen delen. En daar word ik droevig van.Droevig maar niet depressief. Dat is het verschil.

Interessante postjes
CD - The killers - Sam's town
Vlaanderen roept onafhankelijkheid uit

 

23:42 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, kerstmis, x-mas, depressie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.