16-12-06

What's this?

Voor het eerst kijk ik uit naar de komende feestdagen. Voor het eerst lijk ik weer in staat alle ellende te vergeten. Ik kijk weer vooruit en geniet van wat het leven me te bieden heeft. Ik ben verslaafd aan schatje, die prachtige meid (en dan praat ik niet alleen over haar uiterlijk). "Ik hou van je", fluisterde ze me gisteren toe en ik begon weer te zweven.

Maar 1 iemand is nog belangrijker dan Lisbeth: ons klein prutske. Daar draait momenteel ons leven om. De manier waarop ze me aankijkt, als ik met mijn hoofd boven haar bedje hang... RRRR. En zo zijn er dagelijks duizenden momenten.

Goed, het is niet allemaal rozegeur. Vooral mijn collega Eva bezorgt me heel wat kopzorgen. Ik heb praktisch dagelijks ellelange gesprekken met haar. Ik hoop dat het wat oplevert, dat we alles kunnen vergeten en weer verder kunnen als vriendinnen. Meer wil ik er niet over kwijt... Da's prive.

Interessante postjes
Stubru, actie ten voordele van slachtoffers van landmijnen
Auto : Peugeot 207CC

18:05 Gepost door leentje in Eva | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eva, dagboek, lisbeth, tarja, stubru, what s this |  Facebook |

13-12-06

3 Jaar geleden - X-mas hell

Vorige week heb ik samen met schatje de kerstboom versiert... Het lijkt een alledaags en onbeduidend feit. Maar niet voor mij. Kerstmis is voor mij de dag dat pa stierf en dat feit veroorzaakte de voorbije jaren heel wat hysterische reakties.

2 jaar geleden klonk het nog zo (lees hier): Heb dit weekend de kerstboom vernield.Kwam vrijdag thuis van mijn trip naar Griekenland en toen zag ik plots die boom daar.
Ben uit mijn dak gegaan, heb hem van de tafel geschopt en ben toen alle kerstbollen beginnen kapottrappen. Lisbeth heeft me proberen wegtrekken en tegenhouden, maar niet echt met succes. Ben toen ingestort. Heb nog iets gemompeld van "hoe kon je zoiets doen?" en heb me toen opgesloten in mijn kamer.
Voel me zo rot...

Vorig jaar was al een stuk beter. Kon moeilijk anders met ons prutske in schatje haar buik. Toch ook nu moeilijke momenten (zie hier): De hele nacht en volgende ochtend als een zombie rondgelopen. Voor me uit gestaard en niet gereageerd op wat er rondom me gebeurde. Aan mijn droefheid kwam pas een einde toen ik kerstdag zelf totaal impulsief plots een bezoekje bracht aan het kerkhof. Lisbeth was vrij wanhopig, toen ik in plaats van naar mijn thuis, een totaal andere richting uitreed en toen ik haar vroeg "me vijf minuten te geven" en het kerkhof opholde, had ze waarschijnlijk enge gedachten.

Wat het dit jaar gaat worden, weet niemand. Feit is dat ik steeds meer met het heden bezig ben en pa's dood achter me gelaten heb. Niet dat ik hem vergeten ben, wel dat ik hem heb losgelaten. En geloof me of niet, ik geloof dat hij me ook verlaten heeft. Ik heb niet meer het gevoel dat ie over me waakt, waarschijnlijk omdat hij beseft dat ik het weer alleen aan kan. Toch wou ik dat ik al deze schitterende momenten (tesamen met ons prutske) met hem had kunnen delen. En daar word ik droevig van.Droevig maar niet depressief. Dat is het verschil.

Interessante postjes
CD - The killers - Sam's town
Vlaanderen roept onafhankelijkheid uit

 

23:42 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, kerstmis, x-mas, depressie |  Facebook |

09-12-06

3 jaar geleden... Liesje (deel 1)

3 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen... Het lijkt wel een eeuwigheid. Intussen is er een heleboel gebeurt en ben ik geevolueerd van een depressief en onhandelbaar kind naar een fiere zelfzekere vrouw.

Ik ben net mijn oude postjes beginnen lezen... Velen zijn heel pijnlijk, anderen doen me glimlachen. Het is mede dankzij Lisbeth dat ik zover ben geraakt en daarom leek het me leuk om enkele berichtjes over haar op een rijtje te zetten.

Liesje ziet er zo leuk en wild uit : kort wit gevervd haar, blauwe fonkelende ogen, piercing, enorme tatoo op de rug, grote mond (figuurlijk) en vrij klein en mager. Als ik aan haar denk, begin ik al te zweven. ( De eerste kus )
Wat ik me nog altijd goed herinner: ons eerste nachtje samen. Niet echt de meest romantische ervaring: Ons eerste nachtje samen is niet echt gelopen zoals ik gedacht had. Ben al na vijf minuten in slaap gevallen, nog voor Liesje bij me kon kruipen.
Traantjes in mijn ogen als ik denk aan dat eerste verjaardagscadeau: een sleutelhangertje met... de sleutels van haar huisje. Even in haar blauwe oogjes gekeken en daarna in elkaars armen gevallen. Ik weet nu zeker : dit is het vrouwtje die ik voor altijd bij me wil hebben...
Als ik het zo bekijk, dan is het allemaal heel snel gegaan he. De eerste kus na 10 minuten, samen slapen na een week en samenwonen na een twee maand. Daarna is ons huwelijk gevolgd met als absoluut hoogtepunt: ons prutske. Als je drie jaar geleden zou zeggen dat ik een keigelukkig moedertje zou zijn, ik had je uitgelachen of neergebliksemd.

Toch is het allemaal niet zo fantastisch geweest. Ik heb schatje veel pijn gedaan. Ik was depressief en donderde af en toe van mijn roze wolk. Toch heeft ze de hele tijd geduld met me gehad. "Ik wist dat je het waard was" zijn woorden die ik nooit zal vergeten.
Ze keek me nog even aan met ogen vol onbegrip, maar uiteindelijk is ze toch gedaan... over and out. 't Is beter zo, want aan mij had ze toch niks. Al mijn relaties eindigen zo... Beter je niet teveel hechten aan iemand, want anders is het afscheid veel te zwaar...... (over and out)

Mijn werk heeft niet altijd een positief effect gehad op mijn relatie: onregelmatige uren, laat thuis, doodmoe, verre verplaatsingen. Het werd schatje af en toe teveel: Gisteren is mijn schatje met haar eten blijven zitten. Toen ik thuis kwam, lag ze in bed en sliep ze reeds (of deed ze alsof).( werk of relatie ) Uiteindelijk heb ik steeds meer de goede balans weten vinden tussen werk en vrije tijd. Ik weet nu wat er belangrijk is en geniet er met volle teugen van. Lisbeth verdient meer aandacht. Ik wil niet dat het eindigt zoals vorig jaar, want toen was ik mijn wonderwoman bijna kwijt aan een ander. Ik heb geleerd uit mijn fouten en wil vanaf nu nog enkel genieten van ons leventje samen... de rest is bijzaak. ( overwerkt vs vrijaf )

( wordt vervolgd )

23:45 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, terugblik, blog, drie jaar, lisbeth, liesje |  Facebook |

07-12-06

Into my arms

I dont believe in an interventionist god
But I know, darling, that you do
But if I did I would kneel down and ask him
Not to intervene when it came to you
Not to touch a hair on your head
To leave you as you are
And if he felt he had to direct you
Then direct you into my arms

Into my arms, o lord
Into my arms, o lord
Into my arms, o lord
Into my arms

And I dont believe in the existence of angels
But looking at you I wonder if thats true
But if I did I would summon them together
And ask them to watch over you
To each burn a candle for you
To make bright and clear your path
And to walk, like christ, in grace and love
And guide you into my arms

Into my arms, o lord
Into my arms, o lord
Into my arms, o lord
Into my arms

And I believe in love
And I know that you do too
And I believe in some kind of path
That we can walk down, me and you
So keep your candle burning
And make her journey bright and pure
That she will keep returning
Always and evermore

Into my arms, o lord
Into my arms, o lord
Into my arms, o lord
Into my arms
( Nick Cave - Into my arms )

22:37 Gepost door leentje in Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lyrics, nick cave, into my arms |  Facebook |