07-03-07

Second life - De atoombom

secondlife1Second life... Ik zal het nooit begrijpen. Mensen die zich willen amuseren in een virtuele wereld. Een wereld die een weerslag is van de real life. Goed, je kan je eigen figuurtje ontwerpen, bouwgronden kopen en huisjes bouwen... En voor de perverten onder ons: virtueel sex hebben. En het rare is: je moet er nog voor betalen. Dit keer geen virtueel geld, maar echte centjes!

Om eerlijk te zijn, snap ik het allemaal niet zo. Het echte leven is voor mij een stuk interessanter. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om mijn vrije tijd op te offeren aan iets virtueels.

En het wordt nog gekker: een groepering die ontevreden is met de gang van zaken, heeft een heus bevrijdingsleger opgericht. De secondlife liberation army. Hun website vind je trouwens hier. Als echte terroristen vermoorden ze virtuele mensen die in een shop inkopen doen en om het nog gekker te maken: vorige week zijn er twee atoombommen ontploft. Gosh, het wordt ineens een stuk interessanter. LOL.

Het bijhorende krantenartikel

Second Life is opgeschrikt door meerdere bomaanslagen op virtuele kledingwinkels. Het Second Life Liberation Army (SLLA), dat de aanslagen heeft opgeëist, wil burgerrechten voor de inwoners van de virtuele wereld.

Het SLLA wil de ‘virtuele burgerrechten’ realiseren door Linden Labs, het bedrijf achter Second Life, te dwingen om aandelen uit te geven. Zo kunnen de deelnemers, die avatars heten, zich inkopen bij het ‘autoritair opererende’ bedrijf en invloed uitoefenen op de koers van hun geliefde wereld. Het SLLA zegt normale avatars met rust te laten en heeft zelfs een handvest opgesteld. Het richt zich in haar acties volledig op bedrijven die in Second Life actief zijn. Bij de laatste aanslagen werden een filiaal van Reebok en American Apparel getroffen.

Neergeschoten

American Apparel was al eerder doelwit toen potentiële klanten werden neergeschoten terwijl ze een virtuele spijkerbroek probeerden te kopen. De slachtoffers verdwenen daardoor uit de omgeving van de winkel. De programmeurs wisten de code die dit mogelijk maakte binnen enkele uren onklaar te maken.

( bron : computertaal.nl )

17:30 Gepost door leentje in Web | Permalink | Commentaren (3) | Tags: second life, web, internet, aanslag, atoombom |  Facebook |

Commentaren

Geen haar op je hoofd? Als de besbetreffende haren op je hoofd er niet aan moeten denken om ' hun tijd te besteden aan iets virtueels' zoals sexcondlife, hoe komt het dat deze haren wel hun zo geliefde tijd willen besteden aan het minstens even zinloze, dan wel niet zinlozere schrijven van virtuele (klaag)blogs over onderwerpen als secondlife? Ook is niet zo dat het 'secondlife alleen maar geld kost', het kan geld kosten, indien je zelf wil betalen. Zelf verdien ik meer dan een modaal inkomen eraan, en vind ik het nog vermaak ook. Verdienen blogs ook zo goed?

Gepost door: Nero | 21-03-07

Operation:Ompxfsffg -THE MAKERS OF SECOND LIFE R GOING TO BE KILLD-
TOMMOROW AT 9.00PM --

WE GOT YOU GUY'S , TIME TO MAKE YOUR LIFE SECOND

Gepost door: hostFBI_56 | 26-07-07

___ -THE MAKERS OF SECOND LIFE R GOING TO BE KILLD-
TOMMOROW AT 9.00PM --

WE GOT YOU GUY'S , TIME TO MAKE YOUR LIFE SECOND
hostFBI_56
___
21-03-2007, 17:56:42

Gepost door: hostFBI_56 | 26-07-07

De commentaren zijn gesloten.