22-03-07

Een nieuw leven...

Herinneren jullie zich Pamela nog? Mijn verlegen lief collegaatje die zomaar een compleet nieuw leven is begonnen in een vreemd land. Weet je nog hoe jaloers ik was op haar? Omdat zij mijn droom waar maakt. Ook ik droom er wel eens van om alles hier achter te laten en samen met Lisbeth en prutsie naar een vreemd land te trekken.

Wel, gisteren had ik met Pamela er een gesprek over. "Weet je, veel mensen vinden me dapper en moedig. Maar eigenlijk valt het allemaal redelijk tegen hoor. Je laat je familie en vrienden achter. Je hebt enkel contact via telefoon, email en msn. En als het meezit, ga je twee keer per jaar terug naar huis. Wat als mijn ma oud en gebrekkig is? Als ze ziek wordt... Wat gaat er dan gebeuren?"

En ze vervolgde: "Je komt in een vreemd land terecht, met enkel een koffer spullen. Je moet weer helemaal van begin af aan beginnen. Vrienden heb je niet, je bent helemaal alleen. Je kent de taal, de cultuur en de lokale gewoontes niet. In het postkantoor word je uitgescholden omdat je geen nederlands praat. Een internetaansluiting aanvragen moet je aan collega's overlaten, want alle papieren zijn in een vreemde taal. En dan heb ik nog niet gesproken over het systeem van vaste dokters en apothekers... "

Goed, het zal ook wel positieve aspecten hebben waarschijnlijk, anders zet je die stap niet he. In ieder geval heeft het me doen nadenken over bepaalde dingen. Conclusie: mijn leventje is zo slecht nog niet, right?

Gerelateerde postjes
Pamela
Humo - De pop poll

08:26 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werk, pop poll, humo, buitenland, pamela |  Facebook |

Commentaren

Ah! Ik ontdek juist dat Leentje back on track is! Goed nog eens eens wat bitchy stukjes te lezen ;)

Gepost door: a-woman | 22-03-07

De commentaren zijn gesloten.