28-03-07

Shopping cart

supermarkti went through the automatic doors my shopping cart ran in to hers our eyes met for a second, then she turned away and after just a little while i went in to the canned goods aisle and there she was just standing there smiling i was hoping she'd look at me but she was checking out the lima beans and artichoke.

Heb je ooit al eens de mensen in de supermarkt bekeken? Ik doe het soms uit verveling enne... het viel me meteen op hoe grijs iedereen is. De winkelmeisjes: vaalbleke huid en onverzorgde haren. De mensen die voor me aan het aanschuiven zijn aan de kassa: gelaten en nors. In de winkel zelf: kar middenin de gang zodat niemand kan passeren. Aan de charcuterie-bediening : een heleboel oude mensen voor mij. Waarom gaan gepensioneerde mensen altijd op zaterdag winkelen? Hebben ze het in de week veel te druk met kaarten? Op de parking: hoofd en schouders naar beneden, zonder enige vorm van trots. En dan heb ik het nog niet eens over de kleding van mijn medemensen gehad... AAAARG.

Conclusie: is de wereld dan zo n hel om in te leven? Is het teveel om eens te glimlachen, eens vriendelijk naar elkaar te knikken? Ben ik dan de enige die vrolijk door mijn leven dartelt? Het lijkt zo...

Extra
Amy Winehouse

08:25 Gepost door leentje in Bedenkingen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: supermarkt, shopping, girl, wereld |  Facebook |

27-03-07

Stofwolk

Zaterdagnacht is er "iets" over ons land getrokken. Een hele lading stof, waarvan niemand de herkomst kende. Hebben aliens een onzachte landing gemaakt? probably...

In Nederland geen woord hierover, smog is er blijkbaar geen hot item.

05:30 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) | Tags: smog, media, actueel |  Facebook |

26-03-07

A is for accident

Hmm, erg veel om over te schrijven, heb ik niet. Mijn leventje bestaat uit werken en "gezellig" thuis zitten bij vrouw en kind. Nee, ik beklaag het me niet, want ik ben meer dan gelukkig dees dagen.

Plaats voor mijn hobbies is er genoeg, en dan heb ik het voornamelijk over muziek en lezen. Dit weekend weer eens naar de fnac gehold en teruggekomen met een berg leuke dingen:
- Nick Cave - Live Seeds
- The dresden dolls - A is for accident
- Wolfmother - Wolfmother
- The Kooks - Inside in inside out
- Nightwish - Best of
De komende week weet ik alvast wat doen: al dit leuks beluisteren. Het verslag vind je binnenkort op mijn muziekblogje.

25-03-07

Walking around in a city full of naked people

De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker word naast jou, dan.... tralala. Marco Borsato op mijn blog, wie had dat ooit durven dromen. Ik word een oude tante; geloof me.

Vergeef het me, lieve mensen, maar na mijn droom deze nacht kan ik niet meer helder nadenken. Het was een droom vol met mensen. Bibi wandelde door een stad vol met cafe's, fuifzalen, zwembaden (midden op straat!!!) en winkels. Niks biezonders? Wel ja, nu komt het: alle mensen rondom mij waren poedelnaakt!!! En onder hen een aantal van mijn collega's... Ik hoop maar dat ik niet in de lach schiet als ik maandag op kantoor aankom. Ik en mijn perverse geest... tss tss tss.

Oh ja, Lisbeth is natuurlijk direct op het net gaan zoeken naar een betekenis achter deze droom. Dit zijn haar conclusies:
- Rondwandelen in een stad : je bent op zoek naar verandering, je moet een compleet nieuw leven beginnen.
- Naakt : Je bent bang voor wat komen gaat, bang om jezelf bloot te geven.
Staat er iets belangrijks te gebeuren in mijn leventje en weet ik op dit moment nog nergens van? Only God knows.

10:00 Gepost door leentje in Droom | Permalink | Commentaren (3) | Tags: droom, naakt, collega, stad |  Facebook |

24-03-07

Are you passionate ?

Are you passionate?
Are you livin' like you talk?
Are you dreamin' now that you're goin' to the top?
Are you negative in a world that never stops
Turnin' on you, turnin' on me, turnin' on you?

Are you loving it?
Can you ever get enough of it?
Is it everything?
A love that never stops,
Comin' to you, comin' to me, comin' to you?

Once I was a soldier, I was fighting in the sky
And the gunfire kept comin' back on me
So I dove into the darkness and I let my missiles fly
And they might be the ones that kept you free

Once I was a prisoner, I was riding in a truck
Cleaned up for public display
I looked at those around me and when they looked at me
I let them see my soul that day

Are you scared of it?
Do you wish that it would stop?
Does it bother you when you hear your spirit talk?
Well I'm right with you, yes, I'm right with you
It's working on me, it's working on you, it's working on me.
( Neil Young - Are you passionate ? )

18:17 Gepost door leentje in Lyrics | Permalink | Commentaren (1) | Tags: are you passionate, lyrics, neil young |  Facebook |

22-03-07

Een nieuw leven...

Herinneren jullie zich Pamela nog? Mijn verlegen lief collegaatje die zomaar een compleet nieuw leven is begonnen in een vreemd land. Weet je nog hoe jaloers ik was op haar? Omdat zij mijn droom waar maakt. Ook ik droom er wel eens van om alles hier achter te laten en samen met Lisbeth en prutsie naar een vreemd land te trekken.

Wel, gisteren had ik met Pamela er een gesprek over. "Weet je, veel mensen vinden me dapper en moedig. Maar eigenlijk valt het allemaal redelijk tegen hoor. Je laat je familie en vrienden achter. Je hebt enkel contact via telefoon, email en msn. En als het meezit, ga je twee keer per jaar terug naar huis. Wat als mijn ma oud en gebrekkig is? Als ze ziek wordt... Wat gaat er dan gebeuren?"

En ze vervolgde: "Je komt in een vreemd land terecht, met enkel een koffer spullen. Je moet weer helemaal van begin af aan beginnen. Vrienden heb je niet, je bent helemaal alleen. Je kent de taal, de cultuur en de lokale gewoontes niet. In het postkantoor word je uitgescholden omdat je geen nederlands praat. Een internetaansluiting aanvragen moet je aan collega's overlaten, want alle papieren zijn in een vreemde taal. En dan heb ik nog niet gesproken over het systeem van vaste dokters en apothekers... "

Goed, het zal ook wel positieve aspecten hebben waarschijnlijk, anders zet je die stap niet he. In ieder geval heeft het me doen nadenken over bepaalde dingen. Conclusie: mijn leventje is zo slecht nog niet, right?

Gerelateerde postjes
Pamela
Humo - De pop poll

08:26 Gepost door leentje in Pamela | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werk, pop poll, humo, buitenland, pamela |  Facebook |

19-03-07

Sprookjes voor het slapengaan

bearsVerhaaltjes, ons prutske is er gek op... Of dat denk ik toch. Elke avond nestel ik me naast haar bedje en vertel ik haar over mama haar werkdag. Af en toe waag ik me aan een sprookje. Dit weekend waren de drie beren aan de beurt. Mama beer is een drugsverslaafd kreng die haar tijd op straat doorbrengt. Papa beer ziet mama beer aftakelen en grijpt naar het bier en baby beer zit in zijn eentje te wenen in bed.

Op een dag komt Lieselotje voorbij het huisje van de drie beren en hoort de kleine bleiten. Ze spurt naar binnen en treft er een onverzorgd kindje aan. "Ocharme kleine pruts, wat sneu voor jou." Ze ververst zijn pamper, geeft hem een papje en ruimt de kamer op.

Na een dagje op cafe, komt papa beer binnen en die roept met een diepe dreigende stem. "Wat moet dat hier?" Mama beer hoort het lawaai en komt er bij staan. Ze ziet dat de kamer piekfijn opgeruimd is en dat de kleine glundert van plezier. "Best wel handig zo n meid." Sinds die dag ontfermt Lieselotje zich over baby beer en ze worden beste maatjes.

Maar op een dag...

16:15 Gepost door leentje in Droom | Permalink | Commentaren (0) | Tags: droom, sprookje, drie beren |  Facebook |

16-03-07

Time for a blowjob?

Eergisteren stond ik braafjes aan te schuiven in de file voor de Kennedytunnel. Niks nieuws, ik weet het. Alleen dacht de vrachtwagenchauffeur naast me er anders over. Telkens ik hem voorbijreed, begon hij als een idioot te toeteren. Aanvankelijk dacht ik dat er iets scheelde met mijn autootje, maar al spoedig wist ik het: meneer wou zijn waardering voor mij uiten. Ik was er niet echt mee gediend. Een middelvinger, dat is al wat ie kreeg...

Extra :
Pukkelpop 2007 - Mijn voorkeurlijstje.

09:30 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dagboek, kennedy, antwerpse ring, sex |  Facebook |

15-03-07

Graag traag (zin en onzin van de smog 90 km/u)

90Nooit gedacht dat het er zou komen: de snelheidsbeperking op de autosnelweg vanwege de luchtvervuiling. Een grote klucht is het geworden en of het echt helpt weet ik niet. In ieder geval verbruikt mijn wagen minder tegen 120 in zesde dan tegen 90 in vierde. Soit, even de feiten op een rijtje:
- Gisterenochtend moesten er nog een heleboel borden omgedraaid worden. Mochten we hier nog altijd 120km rijden. Ik dacht het wel, maar wat met die flitsers onderweg?
- Heel wat buitenlanders wisten van niks en een paar onnozele borden rechts van de weg (achter de lange rij vrachtwagens) vallen echt niet op. Opmerkelijk was dat ze ineens wel 90 gingen rijden bij het naderen van de ring rond Antwerpen. "Toeval" wil dat daar de richtsnelheden op gigantische electronische panelen worden aangeduid.
- Het was onwennig rond me heen kijken. Wat doen de anderen? Vrolijk slalommen tussen de vrachtwagens en zich gauw uit de voeten maken als er plots een onnozelaar tegen 120 komt aanvlammen?
- 's Ochtends heb ik gereageerd zoals de helft van Vlaanderen. De auto voor me gevolgd (en die reed 110) en intussen aandachtig naar de radio luisteren voor de flitscontroles.
- Deze ochtend in de krant : senator Dedecker rijdt zelf 120. Leuk ook de reactie aan waalse kant : De verlaging naar 90 kilometer per uur geldt alleen aan Vlaamse kant. De Waalse minister van Leefmilieu, Benoît Lutgen (CDH), is niet van plan om dwingende maatregelen te nemen. ,,We rekenen op de intelligentie van de bestuurders om trager te rijden’’, zei Lutgen.
-
Wedden dat volgende week, wanneer dit alles voorbij is, er nog een heleboel borden "vergeten" zijn.

Kortom: 90 kan zijn voordelen hebben, daar wil ik niet over discussieren, maar: kondig het op tijd aan en zorg voor duidelijke electronische borden boven de weg. Dan weet iedereen wat er gaande is...

08:26 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: actualiteit, 90, autosnelweg, smog |  Facebook |

14-03-07

Cat en co

Dit is een postje over katten, maar dat hadden jullie waarschijnlijk al begrepen. Voor wie het nog niet moest weten, we hebben thuis twee schattige exemplaren rondlopen. En geloof me, ze halen heel wat kattekwaad uit. Mijn eigen schuld hoor, want de beestjes worden rotverwend.

Toch gebeurt het af en toe dat schatje kwaad wordt. Kwaad op mij, omdat ze het te ver vindt gaan. Een slechte gewoonte die ik onze poezewoeven heb aangeleerd: mee-eten uit mijn bord. Alleen liep het vorige week een beetje uit de hand en ging onze panter er met mijn volledig stuk vlees vandoor...

Onder de kast schranste hij alles snel op. En toen hij weer te voorschijn kwam, keek hij me aan, net alsof hij wou zeggen: "Er is nog een beetje katteneten voor jou in de keuken."

18:45 Gepost door leentje in Katten | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kat, katten, eten, kattekwaad, dagboek |  Facebook |

12-03-07

Monkey business

Zijn al mijn collega's zo dom geboren of zijn ze te lui om na te denken? Opmerkelijk hoe sommige mensen weigeren hun hersenen te gebruiken. Te inspannend, te veel problemen, ...

Om eerlijk te zijn, ik ben jaloers op hen. Want blijkbaar gaan hersenloze mensen vrolijker door het leven. Tot vijf uur je werk doen, computer uit en dolblij naar huis, alle zorgen op het werk achter latend - voor zover ze zich zorgen maken.

Nee, mijn hersentjes uitschakelen kan ik niet. En dat bemoeilijkt mijn leven. Constant over dingen nadenken, proberen steeds goed te doen voor iedereen, dat is vermoeiend. Doodvermoeiend. Vandaar dat ik zo graag slaap. Het enige moment op de dag, waarop ik rust vind... Maar ook dat is relatief: mijn dromen achtervolgen me... Hersenloos zijn, het is een geschenk van god, geloof me!

 

16:00 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, hersenen, nadenken, zorgen, collega, aap |  Facebook |

10-03-07

Superhond - De zingende hond

Als moeder van een pasgeboren kind, heb je dikwijls geen andere keuze dan thuisblijven. En dan is de tv een goeie vriend. Neem nu superhond, de idols voor honden. Herinneren jullie je de zingende hond nog?

 

19:45 Gepost door leentje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tv, vrije tijd, hond, superhond, vtm, muziek, music |  Facebook |

08-03-07

The bitch vs the shy girl (Paris vs Nicky)

Dit is een verhaaltje over Nicky en Paris (twee fictieve namen). Nicky is een verlegen collega, die in stilte haar werk doet. En geloof me, ze doet dat heel goed. Paris darentegen is luiddruchtig. Al wat ze doet loopt verkeerd af (en wordt gecorrigeerd door Nicky). Maar ze flirt met de managers. Nu mogen jullie eens twee keer raden wie er promotie heeft gemaakt... Inderdaad: Paris.

Goed, daar kan ik nog mee leven. Wie assertiever is, krijgt meer. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Maar wat me stoort: Paris heeft een hekel aan Nicky. Elke gelegenheid gebruikt ze om het toch al verlegen meisje de grond in te boren. Het is al zo ver gekomen dat ze valse roddels rondstrooit over een vermeende affaire met een andere collega.

En dat ging me net iets te ver. Ik heb besloten me er mee te bemoeien. Wordt waarschijnlijk vervolgd...

11:47 Gepost door leentje in Werk | Permalink | Commentaren (2) | Tags: werk, paris, nicky, afgunst, collega |  Facebook |

07-03-07

Second life - De atoombom

secondlife1Second life... Ik zal het nooit begrijpen. Mensen die zich willen amuseren in een virtuele wereld. Een wereld die een weerslag is van de real life. Goed, je kan je eigen figuurtje ontwerpen, bouwgronden kopen en huisjes bouwen... En voor de perverten onder ons: virtueel sex hebben. En het rare is: je moet er nog voor betalen. Dit keer geen virtueel geld, maar echte centjes!

Om eerlijk te zijn, snap ik het allemaal niet zo. Het echte leven is voor mij een stuk interessanter. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om mijn vrije tijd op te offeren aan iets virtueels.

En het wordt nog gekker: een groepering die ontevreden is met de gang van zaken, heeft een heus bevrijdingsleger opgericht. De secondlife liberation army. Hun website vind je trouwens hier. Als echte terroristen vermoorden ze virtuele mensen die in een shop inkopen doen en om het nog gekker te maken: vorige week zijn er twee atoombommen ontploft. Gosh, het wordt ineens een stuk interessanter. LOL.

Het bijhorende krantenartikel

Second Life is opgeschrikt door meerdere bomaanslagen op virtuele kledingwinkels. Het Second Life Liberation Army (SLLA), dat de aanslagen heeft opgeëist, wil burgerrechten voor de inwoners van de virtuele wereld.

Het SLLA wil de ‘virtuele burgerrechten’ realiseren door Linden Labs, het bedrijf achter Second Life, te dwingen om aandelen uit te geven. Zo kunnen de deelnemers, die avatars heten, zich inkopen bij het ‘autoritair opererende’ bedrijf en invloed uitoefenen op de koers van hun geliefde wereld. Het SLLA zegt normale avatars met rust te laten en heeft zelfs een handvest opgesteld. Het richt zich in haar acties volledig op bedrijven die in Second Life actief zijn. Bij de laatste aanslagen werden een filiaal van Reebok en American Apparel getroffen.

Neergeschoten

American Apparel was al eerder doelwit toen potentiële klanten werden neergeschoten terwijl ze een virtuele spijkerbroek probeerden te kopen. De slachtoffers verdwenen daardoor uit de omgeving van de winkel. De programmeurs wisten de code die dit mogelijk maakte binnen enkele uren onklaar te maken.

( bron : computertaal.nl )

17:30 Gepost door leentje in Web | Permalink | Commentaren (3) | Tags: second life, web, internet, aanslag, atoombom |  Facebook |

06-03-07

Housewife

prepare the children
take a few minutes to wash the children’s hands and faces
comb their hair, and if necessary
change their clothes

minimize all noises
eliminate the noise of the washer, dryer, dishwasher, vacuum
eliminate the noise, paradise on earth

Veel valt er tegenwoordig niet meer te vertellen over mijn weekends. Een kleine pruts die thuis om aandacht schreeuwt. Af en toe samen eens op stap gaan, gebeurt zelden. Vorige vrijdag was het nog eens van dattem. Sabine had aangeboden om te babysitten en dus gingen we een avondje stappen in Antwerpen. Het is begonnen en is ge-eindigd met een etentje... We wilden allebei zo snel mogelijk bij prutske zijn.

09:30 Gepost door leentje in Tarja | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tarja, baby, antwerpen, etentje, moeder |  Facebook |

05-03-07

Idool 2007 - Klein mandarijntje

Ik moet bekennen: ook ik kijk naar Idool. Maar in tegenstelling tot vele anderen, ben ik niet geinteresseerd in de 10 kanshebbers. Neen, geef mij maar de pre-selecties. Goed, die irritante gedichtjes van Herman Schuermans moet je er bij nemen. Maar wat we te zien kregen, was ronduit schitterend.

Herinneren jullie je "klein mandarijntje" nog? Eventjes je geheugen opfrissen misschien.  :)

10:30 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2007, filmpje, fruitsla, idool |  Facebook |

03-03-07

I wanna have sex...

Hey there young sweet little girl
I´ll teach ya how to fuck
Pull down my pants over here and I´ll teach ya how to suck


Gemiddeld heeft de Vlaming drie keer per week sex. Hmm, moet ik me nu doodschamen? Als we aan twee keer per maand komen zal het al veel zijn. Weet je, een stresserende job en een baby in huis... geen wonder dat ik constant zo doodmoe ben. Voeg er nog eens de energieslopende vriendschap met Eva en je weet dat twee keer per maand al een hele inspanning is...

Maar goed, ik ga er aan werken. Vanavond plannen we een romantisch avondje voor de buis en daarna samen een warm badje. Het begin van een ontstuimig nachtje? We'll see!

16:54 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, sex, vrijen, zin |  Facebook |

02-03-07

Zin en onzin van bloggen

Zin en onzin van bloggen. Daar heb ik al dikwijls over nagedacht. Heel even ben ik er mee gestopt en toch heeft het virus me weer te pakken... Ik heb een heleboel nagedacht, want zo verder doen, dat kon niet meer. Weet je, ik heb mijn eigen blogje zelf eens gelezen en ik ben geschrokken. Ben ik dat? Waarom heb ik mijn hele prive-leven met al zijn problemen zomaar te grabbel gegooid? Oops.

Neen, het moet anders kunnen. Maar vrees niet (of juist wel) : ik ben nog altijd wie ik ben, dit wil zeggen: ik zeg wat ik denk. Een dagboekje in de stijl van "gisteren naar de film geweest, het was kei tof" is niks voor mij. Maar ik ga wat minder over mijn alledaagse problemen praten, die zijn prive. Onderwerpen genoeg en hoe het wordt, dat merk je spoedig.

Interessante linkjes:
Cd - The kaiser chiefs - Yours truly, angry mob
Myspace - Amy Winehouse

09:00 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, blog, start, kaiser chiefs, amy winehouse |  Facebook |