03-05-07

Heaven vs hell

Als iemand me zou vragen wat voor jeugd ik heb gehad, zou ik zeggen dat de ene helft een paradijs was en de andere helft een hel. Maar als ik de tweede helft zou wegnemen, weet ik niet of ik nog steeds de persoon zou zijn die ik nu ben. (Liselott Willen, De vuurvlek, p 154)

Het verleden is iets wat je niet kan veranderen, hoe graag je het ook zou willen. Iedereen maakt fouten die hij/zij daarna weer zou willen uitvlakken. Het besef dat dit onmogelijk is, maakt me soms wanhopig. Het veroorzaakte een groot aantal depressies.

Momenteel denk ik anders over mijn verleden. De dingen die gebeurd zijn, zijn gebeurd. Meer nog: ze hebben me de vrouw gemaakt, die ik nu ben. De vrouw waar Lisbeth van houdt. Ik heb geleerd van mijn fouten... Het resultaat is een levenswijsheid die mijn huidige leventje een stuk gemakkelijker en interessanter maakt.

Gerelateerde berichtjes
Behind blue eyes (being depressed)

Commentaren

mooi inzicht en zo is het ook!
groetjes, martina

Gepost door: hartendame2 | 03-05-07

Misschien is dit de manier om vrede te vinden tussen je verleden en het heden? Alvast heel veel goeie moed toegewenst, ik denk dat je op de goeie weg bent...

Gepost door: Jess | 03-05-07

egt een supper blog

Gepost door: violet | 04-05-07

strips een goed stripalbum kan ook altijd een goede ontspanning zijn

Gepost door: Peter | 06-05-07

De commentaren zijn gesloten.