09-05-07

Deep inside

Mensen zijn als schelpen: mooi vanbuiten, maar donker vanbinnen. Diep vanbinnen eindigen schelpen in een punt waarin al het eenzame, al het grijze is verenigd. (Unni Lindell - Roodkapje)

Het verleden maakt van je de mens die je tegenwoordig bent. Alles wat zich in mijn verleden heeft afgespeeld, heeft een impact op het heden. En ook al zouden we oh zo graag de tijd terugdraaien, dit lukt niet.

In feite heb je twee mogelijkheden: je kwelt jezelf met de dingen die gebeurd zijn. Je denkt in termen als "had ik maar...". Je leeft in het verleden en maakt jezelf verwijten. Energieverspilling noem ik het... maar ook een verwerkingsproces, zolang je maar niet te lang er bij stil blijft staan.

Tweede mogelijkheid: Je gaat verder met je leven. Vergeten hoef je het niet. Integendeel, dan komt je verleden terug als een boemerang, op een moment waarop je het niet verwacht. Nee, je denkt terug aan wat gebeurd is en probeert er uit te leren. Het leven is een evolutie die je doormaakt en zolang je ervaring opdoet, ben je goed bezig. Niet?

Gerelateerde berichtjes
Een nieuwe start...
The White Stripes - Icky Thump

Commentaren

Kort en krachtig Ja, het lijkt er inderdaad op dat je heel goed bezig bent! Volhouden zo...

Gepost door: Jess | 09-05-07

Dat van die boemerang is met spijkers met koppen slaan!!!!! Volledig mee eens...en ik spreek uit ervaring :-)

Doe zo verder!!!

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 10-05-07

coooole blog:) kom jij ook eens bij mij kijken? Doei!!xx

Gepost door: ellen | 10-05-07

De commentaren zijn gesloten.