28-05-07

Moan

I’ve been thinking too much about you, I’ve been staring at the floor; I’ve listened to all the all the tunes I love, but it made me feel quite blue; I’ve been thinking too much about you, seen the sunset with no sleep at all; I’m Constantly thinking about you and I can’t get through this at all.
( Trentemoller - Moan )

15:22 Gepost door leentje in Lyrics | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lyrics, trentemoller, moan, clip |  Facebook |

24-05-07

1 plaats, 4 levens

10 jaar geleden... Een gewone zaterdagmiddag. Bibi is met pa aan het fietsen, richting sluis op het Albertkanaal nabij de Ford in Genk. Het is ons favoriete plekje. Hier konden we uren zitten staren naar de boten op het kanaal en/of de Mondeos en Transits op de Ford parking die ongeduldig stonden te wachten op een nieuwe eigenaar. Thuis was ma bezig met koken... Ik weet nu al dat ze kwaad was omdat we weer eens veel te laat terug waren. Het leven was perfect. WAS.

Een paar jaar later... Pa is er niet meer. Ik heb mijn leven kapot gemaakt en sta op het punt het water in te springen. Ik wil dood. Ik ben verdrietig, depressief, kwaad... Pa, klootzak... wat heb je me aangedaan. De ketting die je me gegeven hebt, slinger ik het water in. Ik wil hem niet meer. VERDOMME!!!

2 jaar geleden : ik heb het overleefd. Samen met schatje sta ik naar de boten in het Albertkanaal te staren. Ik ben dolverliefd. De knuffels en de zoete woorden werken helend. IK HOU VAN JE.

Vorig weekend: weer hetzelfde kanaal, weer dezelfde sluis. Dit keer zijn we met zijn drieen. Schatje, prutske en ik. Het leven gaat voort en wellicht sta ik hier over tien jaar weer. En wellicht is Lisbeth dan thuis aan het koken. Kwaad omdat we weer te laat thuis zijn en ze met haar eten blijft zitten.

... AND SO THE BROKEN CIRCLE GOES.

 

22:26 Gepost door leentje in Zelfmoord en therapie | Permalink | Commentaren (4) | Tags: genk, kanaal, zelfmoord, ford, dagboek |  Facebook |

22-05-07

making babies

De bomen zijn druk bezig met het maken van kindjes en daardoor loopt bibi er snifferig en met rode ogen rond. Hooikoorts noemen ze dat. :) Het doet me terugdenken aan de tijd dat ik studente was en ik tijdens de blok wanhopig achter mijn boeken zat. Ik kon dan braafjes mijn zyrtec slikken. Het gevolg was wel dat ik me doodmoe voelde en me dus niet meer kon concentreren. De andere optie was snotteren en kei-jeukende rode ogen. Ook nie echt de ideale omstandigheden om te blokken he. In ieder geval: ik overleef het elk jaar weer. En ieder jaar denk ik: ik ga naar de dokter andere pillen vragen. Maar nooit komt het er van. Ik ben geen type dat voor zoiets naar de arts rent. Mijn eigen fout, ik weet het...

10:11 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dagboek, hooikoorts, blok, examen |  Facebook |

19-05-07

Film - Babel (2006)

babelHet luie verlengde weekend is voor mij en Lisbeth de perfecte gelegenheid om ons eens creatief en ontspannen bezig te houden. Samen voor de buis naar een dvdtje kijken, is slechts 1 van de vele activiteiten dit weekend.

Een film die we al lang hadden willen zien, is babel. Wie eerder Amores perros van regisseur Iñárittu heeft gezien, weet dat de emotionaliteit van de verschillende personnages centraal staan. Ook hier een viertal verhalenlijnen die parallel aan elkaar lopen. Het basisprincipe: hoe in 1 seconde tijd, het leven van een groot aantal mensen kan veranderen. In dit geval: de gevolgen van een enkel geweerschot. Youssef en Ahmed, twee Marokkaanse jongetjes wiens vader net een geweer heeft gekocht, vervelen zich tijdens het schapen hoeden en besluiten om een paar schoten te lossen. Daarmee raken ze per ongeluk een Amerikaanse toeriste in een autobus, gespeeld door Cate Blanchett. De dame is ernstig gewond, en wordt door haar echtgenoot (Brad Pitt) naar een nabijgelegen dorpje gebracht. Daar wachten ze op hulp, maar de Amerikaanse ambassade denkt ogenblikkelijk aan een terroristische aanslag op de tourbus en weigert de ambulance door te laten. (bron Digg.be)

Fiche :
Genre : Drama
Duur : 142 minuten

Geregisseerd door Alejandro González Iñárritu
Cast : Brad Pitt, Cate Blanchett en Gael García Bernal
Beoordeling : 4/5

Extra :

17:11 Gepost door leentje in Film | Permalink | Commentaren (2) | Tags: 2006, bespreking, review, film, babel, dvd |  Facebook |

14-05-07

Move that ass

Het zijn zij die het minst werken, die het meest waardering krijgen. De harde werker wordt meestal over het hoofd gezien. Om er te komen moet je aanpappen met het management. Slim zijn hoeft niet. Het klinkt crue, maar ik ondervind meer en meer dat onze maatschappij op deze manier in elkaar zit.

Belangrijk is om goed over te komen, niet de hoeveelheid werk die je verwerkt. Visibility is enorm belangrijk. Vandaar dat je beter geregeld rond loopt en met iedereen een praatje maakt. Verder volstaat het ook om de indruk te wekken dat je overvol zit, zonder je al te veel moe te maken.

Enkele tips die ik in de gazet van antwerpen vond:
1. Zet zo snel mogelijk je computer aan en geef je bureau een rommelige indruk
2. Laat je zien: wandel rond en praat met je collega's
3. Loop snel door de gang, het geeft de indruk dat je veel te doen hebt
4. Werk minder doeltreffend. Drie keer naar de printer lopen is beter dan 1 keer.
5. Kom te laat op afspraken en zeg : "sorry ik kom net uit een andere meeting"
6. Maak overuren en werk 's nachts (er bestaan programma s die automatische mails sturen op bepaalde tijdstippen)
7. Kijk vaak op je horloge en zucht : "Is het al zo laat"

Persoonlijk vind ik het onzin. Bij mij primeert de "eer". Het besef dat je nuttig bezig bent, ook al zien anderen het niet altijd.

Interessante linkjes :
Gaypride? hell no!
Amy Winehouse - you know i am no good

13-05-07

Film - Devil Wears prada

Geen eurosong voor ons dit weekend, wel n DVDtje : The devil wears prada. Om eerlijk te zijn, not my piece of cake, Lisbeth daarentegen was er dol op. Goed, in het kort het verhaal: Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofdredactrice Miranda Priestley. Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig. Een verhaal dus over het reilen en zeilen in de modewereld. Kernwoorden: stress en gebrek aan respect. Hmm, klinkt bekend.

 

 

10:00 Gepost door leentje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: devil wears prada, film |  Facebook |

11-05-07

Zin en onzin van het Eurosongfestival

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen we ons nog eens massaal druk maken over het eurosongfestival. Belgie is er weer eens niet bij zaterdag, de oostbloklanden stemmen massaal op elkaar, de liedjes zijn oubollig, maar... de vlaming blijft massaal kijken. De reden hiervoor: vlamingen zijn dom (volgens de waalse tv).

Deze alleszeggende reaktie vond ik op het forum van de standaard :
Ik snap al die reacties niet. Het eurosonggebeuren is altijd een show en kitch geweest. De muziek is in al die jaren ook geëvolueerd en veranderd en heel logisch merk je dat ook op een dergelijk festival. Wel opmerkelijk hoe slecht iedereen het vindt, maar hoeveel mensen er toch weer jaar na jaar naar kijken. Laat het Eurosongfestival zijn wat het is... Een kitcherige show...

16:49 Gepost door leentje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: actua, media, eurosong, forum, reactie, muziek |  Facebook |

09-05-07

Deep inside

Mensen zijn als schelpen: mooi vanbuiten, maar donker vanbinnen. Diep vanbinnen eindigen schelpen in een punt waarin al het eenzame, al het grijze is verenigd. (Unni Lindell - Roodkapje)

Het verleden maakt van je de mens die je tegenwoordig bent. Alles wat zich in mijn verleden heeft afgespeeld, heeft een impact op het heden. En ook al zouden we oh zo graag de tijd terugdraaien, dit lukt niet.

In feite heb je twee mogelijkheden: je kwelt jezelf met de dingen die gebeurd zijn. Je denkt in termen als "had ik maar...". Je leeft in het verleden en maakt jezelf verwijten. Energieverspilling noem ik het... maar ook een verwerkingsproces, zolang je maar niet te lang er bij stil blijft staan.

Tweede mogelijkheid: Je gaat verder met je leven. Vergeten hoef je het niet. Integendeel, dan komt je verleden terug als een boemerang, op een moment waarop je het niet verwacht. Nee, je denkt terug aan wat gebeurd is en probeert er uit te leren. Het leven is een evolutie die je doormaakt en zolang je ervaring opdoet, ben je goed bezig. Niet?

Gerelateerde berichtjes
Een nieuwe start...
The White Stripes - Icky Thump

07-05-07

Keep your enemies closer

A picture paints a thousand words,
As one door closes, another door opens,
And two wrongs don't make a right
Now good things come to those who wait,
Take the highs with the lows dear,
You'll get what your given and everything's gonna be alright.

What the fuck do you know?
Just cos you're old you think your wise,
But who the hell are you though,
I didn't even ask for your advice
You wanna keep your mouth shut,
You wanna take your thoughts elsewhere,
Cos you're doing in my nut,
And do you think I care?

Say what you say,
Do what you do
Feel what you feel,
As long as it's real.
I said take what you take
And give what you give
Just be what you want,
Just as long as it's real.

Now by a horse, I once was told
That all that glitters is not gold
And all that is to fear is fear itself.
This horsey also told me,
I should keep my friends close but my enemies closer,
So as to protect myself.

What the fuck do you know?
Just cos you're old you think your wise,
But who the hell are you though,
I didn't even ask for your advice
You wanna keep your mouth shut,
You wanna take your thoughts elsewhere,
Cos you're doing in my nut,
And do u think care?
( Take what you take - Lily Allen )

10:31 Gepost door leentje in Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lyrics, take what you take, lily allen |  Facebook |

03-05-07

Heaven vs hell

Als iemand me zou vragen wat voor jeugd ik heb gehad, zou ik zeggen dat de ene helft een paradijs was en de andere helft een hel. Maar als ik de tweede helft zou wegnemen, weet ik niet of ik nog steeds de persoon zou zijn die ik nu ben. (Liselott Willen, De vuurvlek, p 154)

Het verleden is iets wat je niet kan veranderen, hoe graag je het ook zou willen. Iedereen maakt fouten die hij/zij daarna weer zou willen uitvlakken. Het besef dat dit onmogelijk is, maakt me soms wanhopig. Het veroorzaakte een groot aantal depressies.

Momenteel denk ik anders over mijn verleden. De dingen die gebeurd zijn, zijn gebeurd. Meer nog: ze hebben me de vrouw gemaakt, die ik nu ben. De vrouw waar Lisbeth van houdt. Ik heb geleerd van mijn fouten... Het resultaat is een levenswijsheid die mijn huidige leventje een stuk gemakkelijker en interessanter maakt.

Gerelateerde berichtjes
Behind blue eyes (being depressed)

01-05-07

Why don t you get a job

Het voorbije weekend heeft me ontzettend goed gedaan. Gezellig met zijn allen bij ma in de tuin. Barbecue, boekje lezen, wat op mijn laptopje tokkelen en... n nieuwe job zoeken. Mijn besluit staat vast, ik neem eind deze maand mijn ontslag, ook al heb ik momenteel geen vooruitzichten op een nieuwe baan. Een paar maand op mijn luie kont zitten, het lijkt me wel wat...

14:38 Gepost door leentje in Werk | Permalink | Commentaren (3) | Tags: werk, ontslag |  Facebook |