02-06-07

Verkiezingen

Ik ben katholiek en vlaams. Rarara, voor welke partij stem ik? Niet dat het veel gaat uithalen volgende week, want eigenlijk is het allemaal een grote bende van machtsgeile mensen, die na de verkiezingen zowieso hun beloftes vergeten. Met andere woorden: ik denk niet dat er veel gaat veranderen. Nieuwe partijen in de regering, nieuwe premier, dat waarschijnlijk wel. Maar of we het verschil gaan merken?

Ik erger me dood aan de wijze waarop franstalige politici het een en ander blokkeren. Ik ben voorstander van solidariteit, separatisme hoeft voor mij niet, maar ik verwacht wel redelijkheid. Deze week bijvoorbeeld zag ik Onkelinx twee keer op de voorpagina van de krant staan. De ene keer omdat ze de benoeming van vlaamse verbindingsofficieren blokkeerde, vandaag omdat ze gaat besparen op labo-onderzoeken ivm DNA (belangrijk in de opsporing van misdadigers). Wat doen vlaamse politici? Braafjes een knieval maken. Tijd dat de Vlaamse leeuw weer gaat grommen. Ik wil een leefbaar en vooruitstrevend Belgie, waarin Vlaanderen EN Wallonie zijn eigenheid verder kunnen ontwikkelen. Een utopie?

15:58 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verkiezingen, standpunt, mening |  Facebook |

Commentaren

doe het dan zelf! Als je interesse wat meer zou zijn dan louter oppervlakkig, zou je je waarschijnlijk realiseren dat politiek niet zo eenvoudig is. Probeer het anders eens zelf in plaats van kritiek te hebben; in en democarie kan dat he. Als je het goed wil doen, zal je merken wat hard werken is.

Gepost door: cindy | 04-06-07

@Cindy Wie heeft hier kritiek op wie?
Politiek niet zo eenvoudig? als je constant goede ideeen dwarsboomt, dan is het heel eenvoudig: constant nee zeggen...

Gepost door: Leen | 04-06-07

De commentaren zijn gesloten.