12-06-07

Napels zien en sterven

Het verhaal over Napels al gehoord? Al weken wordt daar het vuilnis niet opgehaald omdat het plaatselijk stort overvol zit. De stank is naar het schijnt niet te houden en automobilisten moeten slalommen tussen de afvalbergen. Uit wanhoop steken bewoners die geregeld in brand. Ongeziene toestanden die blijkbaar enkel in Italie mogelijk zijn.

 

En ik die dacht dat Antwerpen zo’n vuile stad was....

 

:

 

Al weken ligt het vuilnis te rotten in de straten omdat de vuilstortplaatsen vol zijn. Met de moed der wanhoop proberen de autoriteiten oplossingen te verzinnen, voordat door het warme weer de volksgezondheid in gevaar komt.

Het is als een klap in je gezicht. Nog maar nauwelijks zijn de treindeuren open of de stank vliegt je tegemoet. Vlak voor het station van Frattamaggiore, een voorstadje van Napels, ligt een enorme berg vuilnis in en om de vuilcontainers. Alles door elkaar: van etensresten tot verf, pastic en karton. Het beeld herhaalt zich om de vijftig meter. De inwoners zigzaggen van de ene stoep naar de andere om zich te beschermen tegen de misselijk makende lucht. Zelfs de anders zo sterk riekende viswinkel kan er niet tegenop.

15:15 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: afval, crisis, media, nieuws, napels |  Facebook |

Commentaren

straf filmpje, geef zo ongeveer ook weer hoe de vroemvroem partijtop er momenteel uitziet, een grote puinruïne
de zenuwinzinking nabij

Gepost door: noel slange | 13-06-07

En ze doen maar door Het straffe aan heel die affaire is dat de inwoners van Milaan blijkbaar absoluut geen moeite doen om het tempo dat de berg groeit te temperen.
De afvalmaatschappij moet het maar oplossen maar zelf minder afval produceren? Ho maar...
Hypocrieten...

Gepost door: Bart Vyvey | 14-06-07

De commentaren zijn gesloten.