27-06-07

Summer is gone

Summer is gone... ideaal dus om te klussen: deze week krijgt de traphal een nieuw laagje verf. Niet het meest leuke werk, maar het moest gebeuren. We bleven het uitstellen, maar zijn nu ontzettend blij met het resultaat. Bijna klaar!

Na het werk, de ontspanning: Rock Werchter. Je leest er alles over op mijn muziekblogje. Klik hier voor de link.

07:15 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (4) | Tags: zomer, werchter, rock |  Facebook |

25-06-07

Film - The departed (2006)

departedEen indrukwekkende cast (Leonardo di Caprio, Matt Damon en Jack Nicholson), geregisseerd door Martin Scorsese en een oscar... een film die je gezien moet hebben, zou ik zo denken.

Vandaar dat we gisteren met zijn beidjes gezellig voor de buis zijn gekropen. 150 minuten later overheerste vooral verwarring. Geloof het of niet, ik kreeg het voor elkaar om Leonardo en Matt continue met elkaar te verwarren. Ze lijken zo goed op elkaar, of zijn mijn oogjes niet meer wat ze waren? Gevolg: ik kon het verhaal maar half volgen. Shame on me.

Voor wie het interesseert, de samenvatting: Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

23-06-07

hmm

Je zult geen nachtmerries meer hebben als je niet meer slaapt...

11:03 Gepost door leentje in Droom | Permalink | Commentaren (0) | Tags: droom |  Facebook |

21-06-07

Nightquest

Born to the false world, the wanderer,
Storyteller, The Pied Piper
On a quest for immortality
Gathering a troop to find the fantasy

Led by a maid - Queen of the night
Voice of angels, such a divine sight
An Amazon to fight and cure
This reality with her feline lure

Patriotic to the promised land of Neverwaking Dream

Nightquest - quest not for the past
But for tomorrow to make it last
Simply the best - way to walk this life
Hand in hand with the dreamers`minds

Enter the realm, don`t stay awake
The dreams remain, they only brake
Forget the task, enjoy the ride
And follow us into the night

A merry minstrel with his fingers fast
Playing his lute, charming every lass
Joins the troop with a glitter in his eye
" Shall I find fame or shall I die "

A warrior of power along the path
A hammerheart, his gallantry to last
Rhythm of sirens, enemies, take heed
For in this war laws are a silent sleep

Patriotic to the promised land of Neverwaking Dream

(Repeat chorus)

"Come to the elfland" the eldest said,
"In my guidance you shall not be afraid,
I am the mastermind, the wizard to show the way"

(Repeat chorus)

First ones to guard this path of night-
Lady in black, Lady in white
Followed by legions of night-time wanderers

Guardians of the halls of heart
When we from our homeland depart
To challenge the gods of emptiness
May the quest begin

( Nightwish ) 

 

Extra : Alles over nightwish

12:30 Gepost door leentje in Lyrics | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lyrics, nightquest, nightwish |  Facebook |

18-06-07

Sollicitatiegesprek nr 2 – Basic instinct

Vandaag ben ik op gesprek geweest bij een consulting firma in het Brusselse.  Het was een eerste gesprek met de personeelsdirectrice, een vrouw van rond de dertig in kort rokje. Op een gegeven moment kruiste ze haar benen. Ik moest direct aan Basic Instinct denken en schoot bijna in de lach. Haar rokje schoof intussen steeds verder omhoog... Ik moest alle moeite doen om niet naar haar benen te staren. Ik vond het niet echt gepast en vraag me nog altijd af, wat de bedoeling was van de vrouw in kwestie.

 

Veel kan ik momenteel nog niet kwijt, volgende week volgt de tweede ronde, dit keer met een of ander afdelingshoofd.

 

21:30 Gepost door leentje in Werk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sollicitatie, werk, basic instinct |  Facebook |

16-06-07

Wat blijft er nog van ons over?

De voorbije dagen straalt schatje nog meer dan ooit. Mijn actief zoeken naar een job heeft van haar de gelukkigste vrouw gemaakt die je je maar kan indenken. Ze ziet het helemaal zitten: een 9 to 5 job en ‚s avonds met zijn allen gezellig bezig zijn. Eindelijk weer eens tijd om naar de film te gaan (is al meer dan een jaar geleden), gauw een hapje gaan eten ‚s avonds en vooral: meer tijd om te praten. Ik herinner me de eerste maanden van onze relatie nog goed. We zaten uren, tot een stuk in de nacht, te praten. Dat was onze sterkte: het feit dat alles bespreekbaar was en het feit dat we er de tijd voor namen. Onze zaterdag-brunches zijn legendarisch. In pijama tot 3 uur in de namiddag aan tafel zitten was eerder regel dan uitzondering.

 

Jammer genoeg schiet daar niet veel meer van over. Een heleboel is er veranderd. Het lijkt wel alsof het allemaal sleur is geworden, dat we geen tijd meer voor elkaar hebben. „Het is de schuld van ons prutske“ loog ik mezelf voor. Half juist, maar ook compleet fout. Juist omdat ik de schaarse vrije tijd die ik heb, het liefst besteed aan ons Tarja, fout omdat het mijn eigen fout is dat ik zo weinig thuis ben.

 

Tijd om te veranderen en oh, maak je maar geen zorgen: ik heb het allemaal een beetje te veel in zwart/wit voorgesteld. De realiteit ligt waarschijnlijk ergens tussenin. Weken met crazy werkuren en daartussen enkele dagen vrijaf. Quality time...

Terugblik - Eenzaam (11/04/05)

"Mijn dagen breng ik door met wachten, wachten tot Leen terug voor me staat. Voor mij zijn he zinloze dagen. Ik hoop dat gekkie ooit gaat inzien dat het leven meer is dan je dood te werken. Soms wou ik dat ze een normaal 9 to 5 jobke had en elke avond bij me was. Haar aanwezigheid doet me openbloeien, maar de dagen dat ik haar zie, worden steeds zeldzamer. Oh, wat mis ik haar. Ik wil haar hier bij me, voor altijd."

18:30 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dagboek, relatie, lisbeth, eenzaam |  Facebook |

14-06-07

Sollicitatiegesprek nr 1 – Consulting firma in het Antwerpse

Het eerste gesprek was een lachertje. De enige echte vraag die me gesteld werd, was : „Wat drink je? Wijn, bier, of toch liever iets anders?“  Ik kreeg de kans niet om iets te zeggen, want de man tegenover me, die net een hele pizza had verorberd, was constant aan het woord. Hij vertelde enthousiast over de groei die zijn firma heeft doorgemaakt en zijn persoonlijke achtergrond die (naar hij zelf wist te vertellen) gelijkenissen vertoonde met die van mij. Uiteindelijk, na een half uurtje, klonk het: „Tijd voor een concreet voorstel.” 

 

De functie die hij me voorstelde klonk interessant. Het zou neerkomen op een soort people management. Contact houden met de verschillende werknemers die ergens in het Vlaamse land op project zitten. Luisteren naar hun ergernissen en oplossingen aanbrengen. Daarnaast ook samen met klanten evaluaties opstellen en samen met de account managers kijken naar opportuniteiten.

 

Het loon: niet onaardig en daarnaast een heel pakket, inclusief bedrijfswagen (want continue de baan op) en uitgebreide netto vergoeding.

 

Een uurtje later stond ik weer op straat, verbaasd omdat het allemaal zo makkelijk was gegaan. Of ik het ga nemen? Het klinkt interessant, maar ik had me zowieso voorgenomen tot eind deze maand te wachten eer ik een beslissing neem. Hopelijk blijft het bod zo lang geldig.

18:30 Gepost door leentje in Werk | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werk, sollicitatie, gesprek |  Facebook |

12-06-07

Napels zien en sterven

Het verhaal over Napels al gehoord? Al weken wordt daar het vuilnis niet opgehaald omdat het plaatselijk stort overvol zit. De stank is naar het schijnt niet te houden en automobilisten moeten slalommen tussen de afvalbergen. Uit wanhoop steken bewoners die geregeld in brand. Ongeziene toestanden die blijkbaar enkel in Italie mogelijk zijn.

 

En ik die dacht dat Antwerpen zo’n vuile stad was....

 

:

 

Al weken ligt het vuilnis te rotten in de straten omdat de vuilstortplaatsen vol zijn. Met de moed der wanhoop proberen de autoriteiten oplossingen te verzinnen, voordat door het warme weer de volksgezondheid in gevaar komt.

Het is als een klap in je gezicht. Nog maar nauwelijks zijn de treindeuren open of de stank vliegt je tegemoet. Vlak voor het station van Frattamaggiore, een voorstadje van Napels, ligt een enorme berg vuilnis in en om de vuilcontainers. Alles door elkaar: van etensresten tot verf, pastic en karton. Het beeld herhaalt zich om de vijftig meter. De inwoners zigzaggen van de ene stoep naar de andere om zich te beschermen tegen de misselijk makende lucht. Zelfs de anders zo sterk riekende viswinkel kan er niet tegenop.

15:15 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: afval, crisis, media, nieuws, napels |  Facebook |

11-06-07

Monster

Je kent die reclame wel, iemand zet zijn CV op het internet en wordt de dag erna door een werkgever opgebeld. „Staat je CV er al sinds gisteren op? Sorry dat het zo lang heeft geduurd.“ 

 

Guess what, die het klopt nog ook. Zaterdag heb ik mijn CV op Monster gezet en vandaag belden er al drie mensen op voor een gesprek.

 

Ik moet toegeven, ik heb mijn ervaring een beetje overdreven. Eigenlijk heb ik de voorbije jaren bitter weinig geleerd. Het enige wat ik mee heb zijn mijn looks (al zeg ik het zelf) en mijn grote mond. Benieuwd of die twee „assets“ me aan een job gaan helpen...

12:15 Gepost door leentje in Werk | Permalink | Commentaren (1) | Tags: werk, sollicitatie, monster, cv |  Facebook |

10-06-07

Will you still love me tomorrow?

Tonight you're mine completely
You give your love so sweetly
Tonight the light of love is in your eyes
Will you love me tomorrow?

Is this a lasting treasure
Or just a moment's pleasure?
Can I believe the magic of your sighs?
Will you still love me tomorrow?

Tonight with words unspoken
And you say that I'm the only one, the only one, yeah
But will my heart be broken
When the night meets the morning star?

I'd like to know that your love
Is love I can be sure of
So tell me now, cause I won't ask again
Will you still love me tomorrow?
Will you still love me tomorrow?
( Amy Winehouse )

 

Related link: Alles over Amy Winehouse

08-06-07

Afgunst

Ons leven wordt beheerst door afgunst en het zoeken naar luxe. Het liefst hadden we allemaal een SUV voor de deur staan met 3 liter motor. Staat die voor de buurman zijn deur, dan trekken we met veel plezier een kras op...

 

Ook ik was zo. Ons huisje moest en zou verbouwd worden, want te oud en ongezellig. En om dat mogelijk te maken, werkte ik dag en nacht, op week- en weekenddagen. Dat ik schatje daardoor verwaarloosd heb, daar was ik blind voor. Wat had ze te klagen? Ik en alleen ik zorgde voor voldoende centjes. En als ze zich verveelde zonder mij, dan gaf ik haar 300 euro zodat ze eens gezellig in haar eentje kon gaan winkelen.

 

We groeiden uit elkaar en uiteindelijk kwam het vorig jaar tot een heuse crisis. Ik beloofde beterschap en heel even ging het goed. Alleen namen er  een paar collega’s ontslag en werd ik bedolven onder een berg werk.

 

Maar nu heb ik er genoeg van, het is tijd voor ander en beter werk, liefst dicht bij huis. Ik heb (eindelijk) ingezien dat centjes niet belangrijk zijn. Zolang we ons samen, met zijn drietjes, maar amuseren. Wat ben je met geld, als je de tijd niet hebt om er van te genieten?

 

Leen en de kamer der laatste geheimen

Saai leventje?
Bjork, kattengejank of parel?

11:00 Gepost door leentje in Werk | Permalink | Commentaren (1) | Tags: afgunst, relatie, lisbeth, bjork, werk |  Facebook |

07-06-07

Finland - Belgie - De uil

Laten we het keertje niet over de prestaties van de rode duivels hebben...

 

13:22 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: finland, belgie, uil, youtube |  Facebook |

06-06-07

Roodkapje

Ik ben een slechte man tegengekomen in het bos. Ik was nog maar zes jaar oud. Hij had lange klauwen waarmee hij mijn arm vastgreep, toen scheurde mijn jurk en  begon ik te bloeden. Hij trok aan me en toen deed hij iets anders. Ik kon gaan rennen maar verloor mijn schoenen...

Kleine meisjes mogen niet alleen in donkere bossen lopen. Ik was nergens bang voor toen ik die keer het bos inliep, maar toen ik er weer uit kwam rennen, was ik overal bang voor. Er zijn veel slechte mannen in de wereld.

Vrouwen die niet bang zijn kennen de werkelijkheid niet. Je moet achter de huid kijken, achter het masker. Boten kunnen omslaan, vliegtuigen neerstorten. In zulke situaties kan je weinig doen. Als iemand je te pakken wil nemen, kun je daarentegen wel iets doen. Dat is het verschil.

Wie is bang voor de boze wolf? Er was eens een klein meisje, ze was altijd lief en aardig zodat iedereen die haar zag haar lief vond. Maar toen kwam de wolf. Ik ben een slechte vrouw...

( gebaseerd op Roodkapje - Unni Lindell )

10:07 Gepost door leentje in Zelfmoord en therapie | Permalink | Commentaren (2) | Tags: roodkapje |  Facebook |

05-06-07

Angels fall first

An angelface smiles to me
Under a headline of tragedy
That smile used to give me warmth
Farewell - no words to say
beside the cross on your grave
and those forever burning candles

Needed elsewhere
to remind us of the shortness of our time
Tears laid for them
Tears of love, tears of fear
Bury my dreams, dig up my sorrows
Oh, Lord why
the angels fall first

Not relieved by thougts of Shangri-La
Nor enlightened by lessons of Christ
I'll never understand the meaning of the right
Ignorance lead me into the light

Sing me a song
of your beauty
of your kingdom
Let the melodies of your harps
caress those whom we still need

Yesterday we shook hands
My friend
Today a moonbeam lightens my path
My guardian

( Nightwish - Angels fall first ) 

12:10 Gepost door leentje in Lyrics | Permalink | Commentaren (2) | Tags: angels fall first, lyrics, nightwish |  Facebook |

02-06-07

Verkiezingen

Ik ben katholiek en vlaams. Rarara, voor welke partij stem ik? Niet dat het veel gaat uithalen volgende week, want eigenlijk is het allemaal een grote bende van machtsgeile mensen, die na de verkiezingen zowieso hun beloftes vergeten. Met andere woorden: ik denk niet dat er veel gaat veranderen. Nieuwe partijen in de regering, nieuwe premier, dat waarschijnlijk wel. Maar of we het verschil gaan merken?

Ik erger me dood aan de wijze waarop franstalige politici het een en ander blokkeren. Ik ben voorstander van solidariteit, separatisme hoeft voor mij niet, maar ik verwacht wel redelijkheid. Deze week bijvoorbeeld zag ik Onkelinx twee keer op de voorpagina van de krant staan. De ene keer omdat ze de benoeming van vlaamse verbindingsofficieren blokkeerde, vandaag omdat ze gaat besparen op labo-onderzoeken ivm DNA (belangrijk in de opsporing van misdadigers). Wat doen vlaamse politici? Braafjes een knieval maken. Tijd dat de Vlaamse leeuw weer gaat grommen. Ik wil een leefbaar en vooruitstrevend Belgie, waarin Vlaanderen EN Wallonie zijn eigenheid verder kunnen ontwikkelen. Een utopie?

15:58 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verkiezingen, standpunt, mening |  Facebook |

01-06-07

Jeuk !!!

Mijn hele arm staat vol rode vlekken. Eerst dacht ik aan een allergische reactie op muggenbeten, maar schatje ziet het anders: de processierups. Volgens haar is het begonnen de dag na ons fietstochtje in het o zo mooie Limburg...

Ongelooflijk wat die beestjes aanrichten. Platbranden die boel! Leger inzetten, helicopters vol vergif uitsturen en als dat niet help: alle eiken omgooien. Neen, geen fantasie, dit is hoe dat ongedierte bestreden wordt. En zelfs dat helpt niet echt.

Vanaf nu op mijn muziekblogje : de grote Rock Werchter-special.