27-07-07

De tour is dood, lang leve de tour

Net als vorig jaar blijft de tour achtervolgd worden door doping. Vorig jaar haalde Landis nog de eindmeet, dit keer moest Rasmussen iets vroeger opstappen. Hoe geloofwaardig is het wielrennen nog? Of het daardoor komt, of door een gebrek aan favorieten, weet ik niet: maar mijn interesse in de ronde is ver zoek.

Ooit was dit anders. Als tiener hing ik vaak op de bank. Zakje chips en cola bij de hand. Ik herinner me bijvoorbeeld het duel tussen Fignon en Lemond nog. Klasse was dat!

Toch geloof ik dat doping altijd al aanwezig was, alleen is de pakkans tegenwoordig een stuk hoger dan vroeger. Want: Planckaert heeft in zijn jonge dagen ooit stage gelopen in Zwitserland. Hij werd toen ingespoten met dierenbloed. Geen haan die er kwaad over sprak. Ook Lance Armstrong werd jarenlang achtervolgd door dopingverhalen. Men heeft hem nooit kunnen betrappen. Is hij gestopt met wielrennen omdat het te heet werd onder zijn voeten? Geen kat die het weet.

Hoe het verder moet, weet ik niet. De controles zijn nu al verregaand. Zou u bijvoorbeeld aan de authoriteiten willen vertellen waar je elk moment van de dag uithangt? Ik vermoed van niet...

Benieuwd naar wie er morgen betrapt wordt. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Ik hoop 1 ding: dat Tom Boonen dopingvrij is en dat hij de groene trui pakt. Al de rest kan me gestolen worden.

Commentaren

Ik denk er net hetzelfde over.
Ik hoop ook echt dat Tom Boonen dopingvrij is, maar eigenlijk ben ik er wel vrij zeker van. Hem in het groen in Parijs zien aankomen maakt deze tour, voor mij dan, alsnog geslaagd.
Nog een fijn weekend!

Gepost door: Keats | 27-07-07

Yepz, ik heb me die dingen ook al afgevraagd...
Neen, ik heb alleen een muziekvriendje, en hij is de beste vriend die je je maar kan voorstellen ;-)
en die achtergrond heb ik van internet geplukt! ;-)


Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 28-07-07

Hey,

jij volgt het wel precies de tour. Ik ben daar niet zo geintereseerd in maar wat je vertelt is inderdaad wel waar!! Ik ben meer geintereseerd in tennis :)
Groetjes en nog een fijn weekend !

Gepost door: P. | 28-07-07

tommeke tommeke is een streek genoot van mij . Ik kom hem geregeld tegen , dus ik kan je wel zeggen dat hij er echt wel voor werkt om zo'n prestatie's neer te zetten . Maar ik zou niet durven zeggen dat hij clean is , dat zou ik van niemand durven die op dat niveau rijd of gereden heeft . Waarom doen ze dit ? Voor ons natuurlijk !!! Als tommeke onder een bepaald merk rijd en wint , wie loopt er dan storm voor net hetzelfde truitje of petje of...En daarvan word tommeke betaald . Als ze morgen geen records meer verbreken of grenzen verleggen , dan zullen we de petjes van merx terug uit de kast moeten halen , en dan verdient niemand iets , en kijkt er ook geen kat meer naar deze mooie sport . Ik keur het niet goed hoor dat ze doping nemen , maar als ze volgend jaar de toe ritten de helft korter maken , en ze rijden 20 % trager , wie kijkt dan nog naar de koers ? of wat zal je reactie dan zijn ? Vroeger vroeger toen konden ze rijden ..... Maar er werd vroeger niet zo fel gecontroleert als nu .Leg de schuld niet bij de renners alleen .

Gepost door: maio | 30-07-07

De commentaren zijn gesloten.