02-08-07

Dat heet dan gelukkig zijn...

Hmm, is het mogelijk om geluk te vinden, na al wat er gebeurd is? Als ik mijn leventje van naderbij bekijk, merk ik nog altijd die golfbeweging op. Ik kan ongelooflijk genieten van de momenten met Tarja en Lisbeth. Ik amuseer me wanneer ik een boek lees of dvd bekijk.

Maar telkens weer is er mijn verleden dat onverwacht weer opduikt. Als ik naar ons prutske kijk, ben ik blij met haar glimlach, de manier waarop ze me aankijkt. Maar een second later moet ik denken aan het kindje in mijn buik dat ik vermoord heb. Had zij er net zoals Tarja uitgezien? Wat heb ik haar aangedaan? God, dat schuldbesef, dat zal wel nooit meer weggaan.

Ik weet het, ik mag niet klagen. Ik heb het mezelf aangedaan, en daar moet ik nu voor boeten. Da s duidelijk, niet? Vergeten zal ik het nooit. Ik zal er mee moeten leren leven, maar weet nu dat dat praktisch onmogelijk is. Leuk vooruitzicht. :(

Commentaren

Ik denk niet dat ik dat verhaal op j' blogje heb gelezen, want ik ben nog niet zo lang in de blogwereld é !
Maar ik wens je veel sterkte en rpobeer het te vergeten! :)
Groetjes

Gepost door: Fairytaleboy | 03-08-07

Lieve Leen Leeuwenmoeder ; ) Ik volg je blog wel al lang (sinds een hele tijd vooral via mijn rss feeder, dus het was een verrassing toen ik zag dat je weer reacties toelaat. Maar beloof dat je je niet meer gek laat maken door losers die hier hun tijd komen verdoen hé. Maar bon, dit terzijde). Ik begrijp dan ook goed waar je het over hebt als je je verleden aanhaalt. En ja, het moet vast moeilijk zijn, heel moeilijk soms. Maar om te zeggen dat je het jezelf hebt aangedaan... Ik heb meer het idee dat je destijds de best mogelijke beslissing hebt genomen, voor jou én voor je ongeboren kindje. Die beslissing heeft je in staat gesteld om verder te gaan met je leven. Om opnieuw geluk te vinden en te staan waar je nu staat. Doe jezelf, Liesbeth en Tarja een plezier en stop met jezelf verwijten te maken. Het leven heeft het je niet gemakkelijk gemaakt en je hebt de keuzes gemaakt die gemaakt moesten worden. Wat mij betreft: Respect!

Gepost door: Tientjuh | 03-08-07

wat tientjuh zei als je een toekomst voor dat kindje had gezien, had je anders gekozen. je hebt al een lange weg achter de rug, je hebt je deel miserie gehad, en je hebt er goed aan gedaan daar geen extra leven bij te betrekken, dat daar niet voor kon kiezen. je hebt in plaats daarvan kunnen vechten voor waar je nu staat, naast mensen die van je houden, en voor een spiegel die een veel evenwichtigere, fijne vrouw laat zien...

Gepost door: Miss P | 07-08-07

De commentaren zijn gesloten.