27-08-07

Good to see you again

Jarenlang hoor je niks meer van ze en plots is er dat ene mailtje in je inbox.

Hallo, lang geleden, hoe gaat het met je?
Ik ben intussen getrouwd, heb 2 kinderen en woon in B.

Ik heb het over mailtjes van ex-vriendinnetjes. Op zich vindt ik het best leuk om te horen dat ze goed terecht zijn gekomen en nieuwsgierig als ik ben, stuur ik meteen een mailtje terug. En meestal is dit het begin van een hele email-ketting.

Maar of ik ooit terug zou afspreken om iets te drinken? Ik weet het niet, het verleden is het verleden, niet?

17:07 Gepost door leentje in Bedenkingen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dagboek, klasgenoten, contact, email, vrienden |  Facebook |

24-08-07

Belgie is dood, lang leve Belgie

vlaanderenIk vond het een schitterende foto, dit prentje uit het Nieuwsblad. Schitterend, maar tegelijkertijd ook tragisch. Vlamingen en Walen staan lijnrecht tegenover elkaar. Hoe het verder moet weet voorlopig niemand. Waarschijnlijk komt men na een aantal weken wel tot een belgisch compromis, maar of we daar blij mee gaan zijn, tsja, dat is afwachten...

22-08-07

Ryanair, moet er nog gevlogen worden?

Ryanair dreigt er mee zich terug te trekken uit Charleroi. Reden: een dagje staking in Juli en daar kunnen ze daar in Ierland niet mee lachen. Op zich begrijp ik wel dat het best "vervelend" is om je vliegtuigen een dag op de grond te moeten laten, maar de manier waarop er gereageerd wordt irriteert me enorm. De lokale authoriteiten worden met de rug tegen de muur gezet en waarschijnlijk zal de overheid moeten opdraaien voor de 1 miljoen schadevergoeding die ge-eist wordt. "Het is dat of we zijn weg..."

Omgekeerd, als reiziger sta je nergens. Twee jaar terug boekten we met Ryanair een tripje naar Pisa. 3 maanden voor afvliegen, kregen we de melding dat de vlucht niet door ging. We konden kiezen: ofwel ons geld terug ofwel een dag later vliegen (maar dan betaal je wel 50 euro kosten!!!). Ik koos voor het eerste. 6 maand later: nog altijd geen geld en daarom besloot ik naar hun call center te bellen. Kostprijs: 1 euro per minuut. Ik werd een tiental minuten aan het lijntje gehouden en kreeg uiteindelijk de melding dat ik geduld moest hebben en dat mijn geld wel zou gestort worden. 2 jaar later, nog altijd niks...

Ryanair? het hoeft voor mij niet meer. Ik vlieg wel met Brussels airlines.

13:58 Gepost door leentje in Droom | Permalink | Commentaren (2) | Tags: actueel, ryanair, charleroi, staking, klacht |  Facebook |

20-08-07

Babysit

Het voorbije verlengde weekend was super. Geen Pukkelpop dit keer, en ergens knaagde het wel. Als je al die jaren gewoon bent te gaan, dan voelt het raar om het allemaal via de radio te moeten meemaken. Het programma stond me niet echt aan:  de 'smashing pumpkins' en 'Iggy pop' zijn niet echt toppers die ik wil meemaken. De 'Kaiser chiefs' zijn na hun passage op Werchter afgezaagd en de laatste cd van 'Tool' heb ik nooit volledig kunnen aanhoren. Misschien een verkeerde inschatting, want uiteindelijk draait Pukkelpop om de mindere bands. 'Kate nash', die had ik willen zien, maar ja...

Goed, we zijn woensdag naar Limburg afgezakt. Ma is en blijft de ideale babysit. Eigenlijk voel ik me er niet altijd even goed bij. Het droppen van ons kindje is een gemakkelijkheidsoplossing, maar daartegenover staat onze herwonnen vrijheid EN het feit dat ma zelf er enorm van geniet. Nu al zegt ze 'ik zie haar zo weinig'. Nonkeltje durft wel eens te mokkeren. 'Eigenlijk wou ik zelf wel eens ergens naartoe rijden'.

Het is een keitoffe driedaagse geworden. Woensdag zijn we met de fiets richting Bokrijk en omliggend natuurschoon getrokken. Best vermoeiend. Ik moet toegeven: mijn fysiek was ooit een stuk beter. Ik voel me oud en die extra kilootjes zouden er beter ook af gaan, maar ja... Onderweg een heleboel gekeuveld, het leek wel alsof we elkaar al een jaar niet meer gezien hadden en we een heleboel moesten bijpraten.

Donderdag gaan shoppen in Maastricht. Het was een eeuwigheid geleden en oh, wat was alles zo veel veranderd. Voor wie het stadje niet kent: het is het ultieme winkelparadijs. Smalle gezellige en verkeersvrije winkelstraatjes en een heleboel cafeetjes om eventjes uit te rusten. Winkels die er om smeken om leeggekocht te worden: mijn favoriet = de bijenkorf. 

Ondanks het mindere weer een barbecuetje s avonds met een heleboel wijn. Zaaaalig!

En vrijdag zijn we met ons vijfjes richting ardennen getrokken: Durbuy. Alleen is het met een klein prutske moeilijk rondlopen. Vooral als ze haar keel openzet en iedereen je zit aan te staren met een blik van "doe er iets aan, het stoort me".  Het leven van een mama kan best hard zijn. :)

17:29 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: winkelen, maastricht, pukkelpop, durbuy, update |  Facebook |

16-08-07

Gisteren op de sofa

Het is en blijft kloteweer. Wie had er in juni ook weer een kei-hete zomer voorspeld? Eddy, je kent er niks van. Maar dit terzijde.

Van onze fietstochtjes - een goede gewoonte tijdens de zomer - komt niet veel van in huis. In plaats daarvan kruipen we met een heleboel hapjes voor de tv. Gezellig tegen elkaar aan, de kat naast ons en Tarja boven in bedje. Samen knuffelen, filmpjes kijken, praten, ... i love it.

1 nadeel: je verdikt er van.

12:15 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dagboek |  Facebook |

14-08-07

Into your arms

I know a place where I can go when I’m alone
Into your arms
Whoa, into your arms
I can go

I know a place that's safe and warm from the crowd
Into your arms, whoa
Into your arms

And If I should fall ...
I know I won't be alone.
Be alone anymore

17:30 Gepost door leentje in Lyrics | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lyrics, into your arms, lemonheads |  Facebook |

13-08-07

Tell me where it hurts

Je kent het wel: je bevindt je in een uitzichtloze situatie waarbij alles wat je doet de hele toestand alleen nog maar verergerd. Het is me een vijftal jaren geleden ook overkomen, en momenteel draag ik nog steeds de gevolgen daarvan.

Ooit stelde ik dat het leven een rollercoaster is met up and downs. Wel, ik was verkeerd. Een rollercoaster komt steeds weer op zijn beginpunt uit en op dat moment heb je de keuze om nog een ritje te maken of om er uit te stappen en om naar een andere attractie te gaan.

Het leven is zo niet. Je kan je verleden niet achter je laten. Het blijft je achtervolgen. Het is net als een zwaard dat boven je hoofd hangt. Je kunt nog bij momenten zo gelukkig zijn, op een gegeven moment komt dat zwaard naar beneden en krijg je klappen.

In een boek las ik het als volgt: "die bewuste dag ben ik de helling afgedonderd. Ik schuif nog steeds naar beneden. Af en toe slaag ik er in om recht te staan. Maar omdat de helling zo steil is, begin ik na een aantal seconden weer weg te glijden, steeds verder de dieperik in."

Het is gek, dat 1 doodgewone gebeurtenis, een hele kettingreactie heeft te weeg gebracht. Gewoon omdat ik toen "vergeten" was erover te praten, heb ik het me steeds moeilijker gemaakt. Ik ging mijn eigen weg, dronk/spoot/neukte me de vernieling in. In feite kan ik het anderen niet eens kwalijk nemen dat ze misbruik van me hebben gemaakt. Geef nu toe: wie was er slecht, ik of zij? Ik heb het allemaal laten gebeuren, vocht er niet tegen, integendeel. Uiteindelijk is het een lawine geweest, die alles met zich meesleurde. Tot ik met een klap letterlijk tegen een boom ben beland. Ik dacht dat dit het keerpunt zou zijn, maar uiteindelijk is - zoals ik reeds zei - de helling veel te steil. Ik heb een grote fout gemaakt door Lisbeth hierin te betrekken. Ik wil haar niet mee de afgrond in sleuren, ooit zal ik weer haar hand moeten loslaten. Ik hoor daar beneden, daar in het vagevuur...

Gerelateerd berichtjes:
Rollercoaster
Deep down and dirty

09-08-07

Ander en beter

Ik had het jullie nog niet verteld, maar ik heb ander werk! Ik was het heen en weer gereis, de immense werkdruk en de geringe appreciatie voor het geleverde werk meer dan beu. Vandaar dat ik ben beginnen uitkijken naar een nieuwe job (hiervan heb ik reeds uitgebreid verslag gedaan).

Nu is het dus zo ver. Ik ga voor een consultingfirma werken, ergens in het Brusselse. Ik had kunnen kiezen voor een 9 to 5 job dicht bij huis, maar heb toch maar voor iets met meer uitdaging gekozen. Wat het gaat worden, weet ik nog niet. Wat de doorslag heeft gegeven: het salaris (nooit gedacht dat ik zo veel kon verdienen) en het feit dat ik 1 tot 2 dagen per week thuis mag werken.

Duimen maar dat het iets wordt :)

14:01 Gepost door leentje in Werk | Permalink | Commentaren (4) | Tags: werk, job, nieuwe baan, vacature |  Facebook |

07-08-07

Hoi, wil je onze borsten eens keuren?

Wij zijn twee mailvriendinnen (29 en 28 jaar) die wel eens een truth or dare spelen.

Geïnspireerd door de zomer zijn deze keer onze… borsten onderwerp van het spel.

We daagden elkaar uit om een foto van onze blote borsten te sturen naar een vrouw die we niet kennen. Wie het durft, wint en mag een nieuwe uitdaging voor de ander bedenken…

We vonden je adres willekeurig (door de zoektermen 'truth or dare' in te googlen) en kozen jou als onze ‘anonieme’ medewerker.

Wij gaven elkaar 24 uur tijd om de opdracht en onze foto aan jou door te sturen.

Als we het alle twee durven en je dus twee mailtjes ontvangt, dan mag jij de winnaar aanduiden. Die met de mooiste borsten… Wij zijn alle twee nogal zeker van onszelf en denken dat we de grootste en stevigste borsten en de leukste tepels hebben… Maar jij mag ze voor ons beoordelen!

 

Mijn mond viel even open toen ik bovenstaande mail las, maar als de beide dames gekeurd willen worden, wie ben ik om hen het plezier te ontzeggen? Uit de twee inzendingen heb ik een winnares gekozen, maar blijkbaar heb ik daarmee een hele "truth or dare" kettingreactie op gang gebracht. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Om privacy redenen zal ik hier trouwens geen foto posten...

15:48 Gepost door leentje in Truth or dare | Permalink | Commentaren (4) | Tags: spelletje, truth or dare, borsten, topless |  Facebook |

05-08-07

Panic! (at the disco)

Een normale zaterdagmiddag. Goed, het was iets warmer dan wat we normaal in Belgie gewoon zijn, maar dat terzijde. Ik kom met overvol winkelwagentje de Carrefour uitgewandeld. Een man die in de tegengestelde richting komt aanwandelen, staart me naar mijn zin iets te lang aan. Ik draai mijn hoofd... nog een man. Mijn hartje begint wild te keer te gaan. Ik versnel mijn pas. Paniek! Ik heb het gevoel dat de hele wereld gek is geworden en achter me aan gaat. Leentje, alleen in de grote boze wereld...

19:30 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dagboek, paniek, carrefour |  Facebook |

02-08-07

Dat heet dan gelukkig zijn...

Hmm, is het mogelijk om geluk te vinden, na al wat er gebeurd is? Als ik mijn leventje van naderbij bekijk, merk ik nog altijd die golfbeweging op. Ik kan ongelooflijk genieten van de momenten met Tarja en Lisbeth. Ik amuseer me wanneer ik een boek lees of dvd bekijk.

Maar telkens weer is er mijn verleden dat onverwacht weer opduikt. Als ik naar ons prutske kijk, ben ik blij met haar glimlach, de manier waarop ze me aankijkt. Maar een second later moet ik denken aan het kindje in mijn buik dat ik vermoord heb. Had zij er net zoals Tarja uitgezien? Wat heb ik haar aangedaan? God, dat schuldbesef, dat zal wel nooit meer weggaan.

Ik weet het, ik mag niet klagen. Ik heb het mezelf aangedaan, en daar moet ik nu voor boeten. Da s duidelijk, niet? Vergeten zal ik het nooit. Ik zal er mee moeten leren leven, maar weet nu dat dat praktisch onmogelijk is. Leuk vooruitzicht. :(

01-08-07

Leentje travelling

leen

Leuk dat skynet een van mijn blogjes in de kijker wilt zetten. Alleen zouden ze beter eerst naar de inhoud kijken (3 postjes) of naar de datum van het laatste postje (ergens in 2004) ... Kompleet overbodig dus en waarschijnlijk of nee, ik weet het zeker, heeft niemand er hier iets aan.

Ik herinner het me nog heel goed, drie jaar terug. Vol enthousiasme creeerde ik een tiental blogjes: eentje over films, eentje over reizen, eentje over muziek, etc... Jammer genoeg had ik niet de tijd en de zin om alles te updaten. Het bleef uiteindelijk bij dit blogje en mijn muziekblogje (mijn passie). Ik was zelfs te lui om al die andere onzin te deleten. En oh ironie, vandaag prijkt een ervan op de homepage van skynet. Waarvoor mijn dank. NOT!

Voor wie geinteresseerd is in mijn reisverslag van Zuid-Afrika (want dat is het uiteindelijk geworden), hieronder de linkjes. God, dat was een zalige tijd!
Zuid Afrika (Week 1)
Zuid Afrika (Week 2)
Zuid Afrika deel 3
Zuid - Afrika (slot)

 

09:15 Gepost door leentje in Reizen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: reizen, blog, zuid-afrika, verslag |  Facebook |