30-09-07

Vive la belgique

Vorige week is de website van Kim Gevaert overspoeld geweest met boze reacties van vlaams gezinde mensen. Zij konden het niet verkroppen dat Kim een petitie ondertekende voor een verdraagzaam Belgie.

Ik keur zulke reacties niet goed, maar ik begrijp de heisa. Ik ben dat politiek getouwtrek meer dan beu. In feite is het simpel he: de rechtbank zegt dat BHV gesplitst moet worden en dus moet dat gebeuren... zonder daartegenover een uitbreiding van Brussel te eisen. Als de walen zo graag in een vlaamse gemeente gaan wonen, dan moeten ze zich maar aanpassen, da s toch logisch?

Mijn haren gaan rechtop staan als ik hoor dat onze vrienden over de taalgrens "nee" blijven zeggen tegen beter bestuur. "Geef ons maar geld, de rest interesseert ons niet", dat is hun houding en wij vlamingen deden jarenlang wat ze vroegen.

Typerend is dat een vlaams verkenner en formateur het uiteindelijk weer mogen oplossen. En hun oplossing zal zijn: toegeven aan de eisen van franstalige politici. Zo gaat dat al jaren... En dan maar klagen dat de vlaamse kiezer voor het vlaams belang stemt. Tsja.

Commentaren

In een relatie komt solidariteit van beide kanten.
Wanneer Vlamingen opkomen voor hun rechtmatige en wettige belangen, worden ze afgeschilderd als extreem, radicaal, separatistisch en onverdraagzaam.

Gepost door: Confusius | 01-10-07

Solidariteit Wat mij opvalt ...is dat we als we reageren tegen marokanen...we in de bak belanden...maar als we reageren tegenover walen...of omgekeerd...we als weldoeners of patriotten worden behandel.....Misschien is de Islam toch wel de enige oplossing???....(ben niet religieus gebonden...maar soms...)

Gepost door: prinsofknecht | 05-10-07

De commentaren zijn gesloten.