02-10-07

Fileleed

Vanochtend was het weer van datte, bijna gans Belgie stond stil. Vooral mijn Limburgse vrienden die elke dag richting Antwerpen of Brussel moeten, krijgen het steeds weer hard te verduren. "Per jaar gebeuren er een driehonderdtal ongevallen op de E313", dat is bijna 1 per dag !!!

En kleine Leen heeft de ideale oplossing: probeer vracht- en personenvervoer te scheiden. Leg een aparte rijstrook aan voor vrachtwagens (zoals dat ook in Rotterdam het geval is): minder ongevallen, vrachtwagenchauffeurs die minder nerveus zijn, want geen file voor hen en in totaal 3 ipv 2 rijstroken.

 Goed, het grote probleem is natuurlijk dat ons wegennet stervormig is aangelegd met daar middenin Brussel en Antwerpen. Eigenlijk is dat n grote vergissing geweest: nu komt alles samen op de ringwegen en staat het hopeloos stil...

Of er oplossingen komen weet ik niet, het is en blijft vloeken.... Zucht.

17:49 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: file, e313 |  Facebook |

Commentaren

fille Het probleem is dat men grote infrastructuurwerken niet meer kan loskoppelen van politiek : Stel men gaat die verdomde E313 voorzien van een extra rijstrook , dit zal jaren duren en men moet gedurende jaren het verkeer op één rijstrook laten passeren. Ook al doet men deze werken in verschillende fasen het leed zal zich manifesteren bij de stembusgang : lokale sluipwegen en gewestwegen worden overbelast , het nationaal doorrijdend verkeer maw de pendelaars worden gefrustreerd ... wie bekoopt dit ??? de lokale en regionale politiek!!!
Aanpassing doen ze zeker : dat heet dan "het gepeupel" tonen dat ze toch iets doen. En wie denkt dat het aantal automobilisten en vrachtverkeer gaat stagneren vergist zich danig : hoe duurder men het vervoer maakt hoe minder de automonilist geneigd zal zijn om een dure wagen te hebben + een duur trein:tram:bus abonnement te nemen.
De oplossing? drastische hervormingen en ingrijpende dure werken uitvoeren met het oog op de toekomst : maak van Vlaanderen gedurende enkele jaren één grote wegenwerf zodat wij en onze kinderen zich de komende 30 jaar niet meer hoeven klem te rijden!!! ook al kost dit politiek koppen maar dat er verdomme eens één beleidsploeg z'n nek durft uit te steken voor onze toekomst. En de faktor milieu??? men kan perfekt natuur ,industrie , economie en woongebied inlassen maar dat kost geld maar die investering zal tenslotte ook met terugwerkende kracht werken voor alle faktoren!!! wie durft in dit bananenrepubliekje???

Gepost door: KG | 04-10-07

Fileleed Ik ga jou een oplossing bieden...maar lees niet te snel...het is een medaille die DRIE goeie kanten heeft...of neen...eerst patent aanvragen...dan laat ik het je weten...

Gepost door: prinsofknecht | 05-10-07

file te koop Misschien allemaal even samenleggen, om de file te kopen? :)

http://www.hebbes.be/hebbes/bap/object?adId=4107476&sid=xz20ascx2ZoL126207&pos=null&tot=null

Gepost door: Automaat | 24-10-07

De commentaren zijn gesloten.