11-06-08

Het incestmonster

Het Oostenrijkse keldermonster Josef Fritzl heeft in de gevangenis al 200 liefdesbrieven ontvangen waarin vrouwen zich aan hem aanbieden.
In veel van de brieven zeggen de bewonderaarsters dat ze geloven dat Fritzl zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang in een kelder opsloot "om ervoor te zorgen dat ze niet het slechte pad op zou gaan" en "zo niet in aanraking kwam met drugs en drank".
Ook iets wat vaak terugkomt: Fritzl verwekte zeven kinderen bij zijn dochter om "haar de vreugde van het moederschap" te leren kennen.

Urbanus zong ooit "De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen om me heen". Hij had gelijk. Als ik het krantenartikel hierboven lees, dan kan ik alleen maar gruwelen. Ik heb steeds meer de indruk dat de wereld om ons heen in en in slecht is. Mensen doen elkaar met veel plezier pijn en kicken op perversiteiten.

Op zo'n momenten ben ik bang voor de toekomst van ons prutske. Wat als zij ooit eens de verkeerde tegen het lijf loopt? Ik moet er niet aan denken dat haar - nu nog onbezonnen - leventje zomaar teniet wordt gedaan omwille van de lusten van 1 iemand.

Geloof me, de mens staat onverschillig tegenover het leed van anderen. Meer nog: het liefst zou men willen toekijken en mee participeren.  Een auto-ongeluk? hopelijk zijn er veel doden. Een natuurramp? wow, zie die vernielingen eens. Een vechtpartij op straat? ik hoop dat er goed gemept wordt. Een meisje dat ontvoerd en verkracht wordt? ik wou dat ik het zelf ook kon doen.

Die 200 vrouwen die kicken op wat Fritsie heeft gedaan verdienen het om opgeknoopt te worden. En dat monster zelf, mag wat mij betreft, opgesloten worden in een donkere kelder waar het stikt van de ratten. Je eigen dochter zomaar misbruiken en dat 20 jaar lang, dat kan ik met mijn boerenverstand niet begrijpen. Het leven dat zijn kinderen hebben geleden moet verschrikkelijk zijn geweest. Ik snap niet dat iemand tot zo iets in staat is... snif.

Genoeg daarover, tijd om me opnieuw terug te trekken in mijn veilige nestje.

De commentaren zijn gesloten.