25-07-08

Pamperpolitiek

Twee van de vijf jongeren uit Oostende en Bredene die vannacht in de Oostendse Kapellestraat een 28-jarige man uit Aarschot voor het plezier de schedel insloegen en zijn gezicht met de scherven van een kapotte fles bewerkten, waren niet aan hun proefstuk toe. Dat heeft het parket in Brugge bekend gemaakt. Toen ze minderjarig waren, pleegden de twee al gelijkaardige feiten met een kasseisteen.

Jammer dat bij ons de sharia niet bestaat, want zo'n krapuul verdient het om gestenigd te worden (nvdr: zij die zonder zonde zijn, werpe de eerste steen). Oog om oog, tand om tand... zalig.

Of iets realistischer: geef het Vlaams Belang een ministerpost, die van justitie. Nultolerantie, daar hebben we nood aan. Bouw voor mijn part het hele land vol gevangenissen en instellingen. Ik vind het stilaan tijd voor een meer radicalere houding. Voer net als in amerika de doodstraf in, of sluit hen levenslang op, in een donkere kelder. Want gevangenissen waar je naar hartelust kunt sporten en playstation spelen, dat noem ik een hotel.

Is het niet duidelijk dat de "pamperpolitiek" van onze linkse rakkers niet werkt? Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen? Laten we zo'n krapuul vrij rondlopen op straat? Ik hoop van niet.

Hetzelfde met al die azielzoekers: ga in "hongerstaking", kruip op een kraan en je krijgt (misschien) de belgische nationaliteit. In plaats van hun er af te halen, stelt de politie zich nederig op. "Ze vragen of ze AUB water zouden mogen brengen". Jezus, als ze zich willen uithongeren, laat ze, maar dan wel zonder al te veel publiciteit in de media. Ze zullen vanzelf wel stoppen...

Genoeg geklaag? Laten we wat van het mooie weer profiteren,
bis später.

Commentaren

Zijn de misdaadcijfers van Amerika dan zoveel beter dan die van België?

Gepost door: yab | 25-07-08

@Yab Waar het mij om gaat: als je iets "verkeerds doet", dan moet je daarvoor gestraft worden. Als je iemand halfdood klopt voor de fun, dan verdien je het niet om vrijelijk in deze maatschappij rond te lopen, punt. In dat opzicht vind ik het rechtssysteem in de VS een pak eerlijker.

Gepost door: Leen | 25-07-08

Rechtssysteem Rechts alleen maar goed om uit te buiten.
Mentaliteitsverandering verkrijg je niet met doodstraf en gevangenissen.

Gepost door: Sara | 26-07-08

Mentaliteitsverandering Wat voor een mentaliteitsverandering breng je wel niet teweeg als je weet dat je als je iemand half dood klopt, er toch nog ongestraft van af komt? Preventie is goed, sociale maatregelen zijn goed, maar dat mag ons niet verhinderen om iedereen verantwoordelijk te stellen voor zijn eigen daden. Klinkt me logisch.

Gepost door: Leen | 26-07-08

Dat is gebeurd op de dag dat wij daar ook waren in Oostende. Wij lagen gelukkig op het strand. We hadden geen zin om met zo'n warm weer de winkelstraat te doen.

Nog een fijne zondag!
Groetjes

Gepost door: Fairytaleboy | 27-07-08

Preventie Preventieve maatregelen in een links beleid dan.
Want rechtse preventie is uitbuiting.

Bewustmaking bestaat amper in links en geheel niet in rechts.

Onze medebewoners op aarde mogen best op hun daden gewezen worden. Maar daders zijn dikwijls derden,...

Gepost door: Sara | 27-07-08

Afwijking Afwijken van sociale, christelijke standaard, maar niet van onze natuur.

De roze driehoek, een dwaalspoor?
Vind de oplossing in appartementen?
en de aangifte van personen ten laste.
http://www.belgium.be/nl/familie/koppel/gezinsproblemen/
Woning-1, woning-2, woning-3

Gepost door: Sara | 28-07-08

Sossen wartaal @YAB: ja. In de VS zijn er hele staten waar er jaren zijn zonder een enkele moord.

@sara (zover ik je wartaal begrijp):
Rechts staat voor individuele vrijheid. Alles mag zolang een ander er geen (over)last van heeft. Links staat voor onderdrukking en diefstal door de staat. Fascisten zijn altijd links, waar denk je dat die zi in nazi voor staat?!?
Extreem rechts betekent eigenlijk een land zonder enige vorm van staat en ook geen belasting. Zie de idealen van het libertarisme.

Gepost door: Kees | 29-07-08

"Belasting" @Kees

Betekenis van het begrip links
Over het algemeen klinkt er in het begrip links iets door van "bevrijding van oude onderdrukkende structuren". Tegelijkertijd is het begrip links onverbrekelijk verbonden met het collectivisme, een stroming die het belang van de gemeenschap boven dat van het individu stelt
http://nl.wikipedia.org/wiki/Links_%28politiek%29
"een land zonder enige vorm van staat en ook geen belasting"
En hoe hou je orde in 't geheel?
Hoe geraakt iedereen aan de nodige centen?

Gepost door: Sara | 29-07-08

Links Uitersten zijn nooit goed. Het komt er op aan een evenwicht te vinden tussen individuele vrijheden en "het algemeen belang". Tegenwoordig vind ik de balans te veel naar links overhellen.

Hoe verklaar je: "Het belang van de gemeenschap primeert" als je merkt dat individuen ongestraft iemand anders kunnen doodmeppen zonder al te veel gestraft te worden?

Gepost door: Leen | 30-07-08

Ongestraft Hoe extremer de structuur, hoe moeilijker de vrede.
Evenwicht kunnen houden, is een kunst-discipline.

Fouten in structuur leidt tot misdaad.
vb: Je plaatst werkonbekwamen in een wijk en stelt materiaal ter beschikking ivm 't onderhoud van gemeenschappelijke plaatsen zoals trappenhal, garage. Wie gaat 't nodige materiaal halen en neemt de taak opzich?
Tuurlijk werd de gehele wijk zodanig gebouwd dat er voldoende structuele problemen aanwezig zijn, zodat 'r veel werk aan de winkel is op alle vlakken. Zowel in organisatie, als in uitvoerende macht.

Gepost door: Sara | 30-07-08

De commentaren zijn gesloten.