31-07-08

Aandacht

Na de rol van de treurende dochter, nu de rol van de extreem-rechtse del. Je bent er duidelijk nog lang niet. Het enige dat je doet is op een hysterische manier aandacht zoeken en proberen vasthouden.
Ik kan je alvast vertellen dat ik je blog heb aangemeld op http://www.cyberhate.be.
Dat kind dat niet van jou is wordt alvast voor zijn leven misvormd. Proficiat!

Gepost door "Tiberius"
Hmm, als er iemand op een ziekelijke manier aandacht zoekt, dan ben jij het wel Tiberius. Het is je vergeven, je weet niet beter...

21:44 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Move that fat ass

Gisteren was het ideaal fietsweer. Logisch dus dat we er eens op uit zijn getrokken voor een tochtje langs de Leie (mijn favoriete plaatsje). Een beetje extra beweging is zowieso welkom, want ik begin een beetje uit te zetten. Die extra kledingmaat is voor mij een echte horrorgedachte. Alleen: wat doet een mens als hij onderweg een terrasje tegenkomt? Juist ja, een hele grote banana-split bestellen, en het liefst met een berg slagroom. Daar gaat mijn dieet. Zucht...

13:00 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fietstocht, gent, dieet, leie |  Facebook |

30-07-08

Kruip eens in een kraan...

Daarnet in het nieuws :

Drie leden van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) zijn dinsdag een torenkraan gekropen in Brussel, op de hoek van de Kunstlaan en de Jozef II-laan. Ze reageren op die manier op de acties van de mensen zonder papieren, die ze omschrijven als 'asielchantage'. Een twintigtal Vlaams Belang Jongeren verzamelden aan de voet van de kraan, die op een werf stond waar momenteel niemand aan het werk was. De drie personen die op de kraan klommen, ontrolden er een spandoek met de slogan 'Stop asielchantage'.

Schit-te-rend !!!

Even absurd:

Brussels parket kan niet tussenkomen : Het Brusselse parket kan niet tussenkomen bij de kraanbezettingen zolang er geen ernstige misdrijven gepleegd worden. "Het enige dat we die mensen kunnen verwijten, is dat ze op een plaats zitten waar ze niet zouden mogen komen", zegt de eerste substituut. "Ze betreden een privé-eigendom maar begaan verder geen misdrijven. Ze vernielen niets, ze stelen niets, ze vallen niemand aan, ze zitten daar alleen maar."

En nu maar wachten tot er iemand gaat kamperen in de woonkamer van die eerste substituut... benieuwd of het parket dan tussen kan/zal komen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

15:56 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: krant, kraan, asielzoekers, sans papier |  Facebook |

Citaat

Si es atal es atal.

Soms wou ik dat het anders was...

12:24 Gepost door leentje in Bedenkingen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: citaat, atal |  Facebook |

29-07-08

Gentse feesten

Ooit was er een tijd dat we elke avond wel op de Gentse feesten zaten. Tot midden in de nacht kampeerden we in een kroeg en discussieerden we over van alles en nog wat. Zalig vonden we dat.

Dit jaar zijn we dit weekend - samen met prutske - eventjes door het centrum gelopen. Voor gisterenavond hadden we een babysit en konden we ons nog eens - naar oude traditie - volledig laten gaan.

Toch voelt het anders aan als vroeger. Om een of andere reden voel ik me schuldig als ik ons kindje in de handen van een derde moet achterlaten. Ik blijf dan constant aan haar denken en het liefst zou ik weer naar huis snellen.

Ze zeggen wel eens dat je leven totaal verandert als je moeder wordt en dat kan ik enkel be-amen. Ooit verklaarde ik mijn vrienden gek toen ze besloten zich op te sluiten binnen hun eigen gezin. Het kind kwam dan steeds op de eerste plaats en vrienden / buitenstaanders kloegen wel eens dat ze asociaal waren. "Mij gaat dit nooit overkomen" dacht ik wel eens. En kijk... nu ben ik zelf zo.

Of ik dat erg vind? Hell no... I love it!

09:18 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gent, gentse feesten, cafe |  Facebook |

28-07-08

Pamperpolitiek, the sequel

Hmm, ik had al zo'n vermoeden dat mijn vorige postje voor heel wat reacties zou zorgen. Blijkbaar wordt iedereen met rechtste standpunten meteen al bestempeld als racist en fascist. Tss tss tss, die angst voor het Vlaams Belang zit er blijkbaar goed in.

Even duidelijk maken: ik ben niet tegen migratie en sociale maatregelen. Het enige wat ik vraag is dat men zijn verstand gebruikt. Zolang men zich aan de regels houdt, mag wat mij betreft, elke belg en migrant doen waar ie zin in heeft.

Maar ik hou niet van die wetteloosheid: Asielzoekers die in een torenkraam klimmen of gaan hongerstaken: "regulariseren". Iemand de schedel inslaan: "ocharme, het zal wel uitgelokt zijn."

Mijn standpunt is: "Wie stout is, krijgt slaag". Ik ben zo opgevoed geweest en, geloof me, mijn pa heeft me praktisch nooit moeten straffen.

25-07-08

Pamperpolitiek

Twee van de vijf jongeren uit Oostende en Bredene die vannacht in de Oostendse Kapellestraat een 28-jarige man uit Aarschot voor het plezier de schedel insloegen en zijn gezicht met de scherven van een kapotte fles bewerkten, waren niet aan hun proefstuk toe. Dat heeft het parket in Brugge bekend gemaakt. Toen ze minderjarig waren, pleegden de twee al gelijkaardige feiten met een kasseisteen.

Jammer dat bij ons de sharia niet bestaat, want zo'n krapuul verdient het om gestenigd te worden (nvdr: zij die zonder zonde zijn, werpe de eerste steen). Oog om oog, tand om tand... zalig.

Of iets realistischer: geef het Vlaams Belang een ministerpost, die van justitie. Nultolerantie, daar hebben we nood aan. Bouw voor mijn part het hele land vol gevangenissen en instellingen. Ik vind het stilaan tijd voor een meer radicalere houding. Voer net als in amerika de doodstraf in, of sluit hen levenslang op, in een donkere kelder. Want gevangenissen waar je naar hartelust kunt sporten en playstation spelen, dat noem ik een hotel.

Is het niet duidelijk dat de "pamperpolitiek" van onze linkse rakkers niet werkt? Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen? Laten we zo'n krapuul vrij rondlopen op straat? Ik hoop van niet.

Hetzelfde met al die azielzoekers: ga in "hongerstaking", kruip op een kraan en je krijgt (misschien) de belgische nationaliteit. In plaats van hun er af te halen, stelt de politie zich nederig op. "Ze vragen of ze AUB water zouden mogen brengen". Jezus, als ze zich willen uithongeren, laat ze, maar dan wel zonder al te veel publiciteit in de media. Ze zullen vanzelf wel stoppen...

Genoeg geklaag? Laten we wat van het mooie weer profiteren,
bis später.

24-07-08

I am sick and twisted

Of COURSE I wanted to see the guy cut his own leg off!  Come on, that's what makes a great movie, at least in my book.  Let the blood spray all over I say!  lol  I have a great imagination, but when the opportunity is there in a movie, I want to SEE it happen.  I know, I know, I'm sick and twisted.  I can live with that.

Vandaag op het werk een hele conversatie gehad over horrorfilms en over het nut van al die remakes. Klassiekers die verkracht worden omdat de huidige lichting schrijvers geen inspiratie meer hadden of wilden teren op het succes van oud werk. Geef nu toe, wie zit er tegenwoordig nog te wachten op een remake of een vervolg op Aliens?

Beste horror-scene ooit?
- De man die zijn been afzaagt in Saw I.
- Al het bloed in Hostel 2.
- De zombies uit Dawn of the dead.
- Verkrachtingsscene in The hills have eyes.
- De kelderscene uit The chainsaw massacre.
Of toch liever klassiekers als "Friday the 13th", "Halloween" of "Alien"?

Aan jou de keuze...

22-07-08

Mosselen met friet

Op de nationale feestdag rijkt mijn belg zijn niet verder dan het verorberen van een pot mosselen met frieten. Wat er zich in Brussel allemaal afspeelt en/of Laurent nu wel of niet in slaap is gevallen, het zal me worst wezen.

Waar we ons dit weekend mee beziggehouden hebben:

- Opstand van de paspoppen (zondag, Antwerpen), na lang aandringen van ons klein prutske. Hier lees je er meer over.

- Het verorberen van een portie mosselen (maandag, thuis) en de daarbijhorende opmerkingen van schatje. "Leuk dieet heb jij".

Goed, je moet weten dat ik de voorbije maanden een dikke vijf kilo ben aangekomen. Niet zo leuk, zeker als je weet dat ik daardoor een aantal kleren niet meer aankrijg. Vandaar mijn voornemen om er iets aan te doen. De combinatie tussen dieet en sport zou ideaal moeten zijn. Alleen: ik ben op dit moment nog niet veel verder gekomen dan voornemens.
"Volgende week begin ik".
"Dat zeg je elke week"
"Snif snif".
"Knuffel?"

- Filmpje kijken (zaterdag avond) : Mystic river. Ik weet het, niet echt nieuw werk, maar we hadden niks beters in de schuif liggen en we waren allebei te lui om naar de videotheek te hollen. Uiteindelijk bleek het best een leuke film te zijn. Leuk is hier misschien niet het gepaste woord, want het is een in-en-in triest verhaal over een vader die zijn dochter verliest en het recht in eigen handen neemt. Het klinkt misschien zwak, maar ik heb enkele traantjes gelaten. Ik hoop dat ik nooit zoiets mag meemaken...

18-07-08

De opstand van de paspoppen

Waarschijnlijk heb je het nog niet gemerkt, maar het is zomer. Het ideale tijdstip voor een hele reeks festiviteiten. Neem nu Antwerpen. In het kader van de "Zomer van Antwerpen" kan je nu op de meir gaan kijken naar "de opstand van de paspoppen". Elke avond (tot en met zondag) wordt er in de etalages van 10 winkels een verhaal afgebeeld met paspoppen. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 geliefden die er alles aan doen om samen te zijn, kan je het verhaal bekijken van een vrolijke brandweerman en zie je een ongewenst zwanger meisje bevallen...

Wij zijn voorbije woensdag gaan kijken. Ons prutske was er dol op (al zal ze waarschijnlijk alle details wel niet snappen). Gevolg: sindsdien zeurt ze "ikke poppen kijken". Vandaar dat we zondag terug naar Antwerpen zullen afzakken voor een hapje in de buurt van de kathedraal en een wandelingske op de Meir.

Bekijk alle foto's hier (begin bij dag1).

13:37 Gepost door leentje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen, zomer van antwerpen, meir, paspoppen |  Facebook |

17-07-08

Geld moet rollen

Het is officieel: na het bouwverlof beginnen we aan fase 2 van het verbouwen van ons nestje. Ditmaal is de bovenverdieping aan de beurt. Een nieuw dak hebben we al, wat nu nog nodig is: verwijderen van de zoldervloer (zodat ons bed onder het dak komt te liggen), uitbreken van alle binnenmuren (bedoeling is om een soort loftgevoel te krijgen). Wat rest: 1 grote ruimte die bestaat uit slaapkamer, badkamer (achter een muurtje) en dressing. Verder ook een soort duplex (salonnetje onder het dak). Ik weet niet of ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd... In ieder geval: we kijken er naar uit. Wel verschoten van de prijzen. Blijkbaar is (ver)bouwen op een jaar tijd een pak duurder geworden. Wat niet tegenwoordig?

Gerelateerd postje:
Verbouwingen (1 april 2006)

13:29 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dagboek, verbouwingen |  Facebook |

16-07-08

Boobs for Belgium

belgiumOf blote borsten België gaan redden, dat weet ik niet. Maar sommigen gaan wel heel ver in het tonen van  hun liefde voor het vaderland (klik hier - enkel als je 18 of meer bent).

Persoonlijk vind ik het initiatief maar crap, niet omdat ik tegen bloot ben, maar wel omdat ik in het hoekje van vlaamsgezinden thuishoor.

Vandaar mijn belofte: als ooit iemand een website opent met als titel "boobs for flanders", dan zal ik - als een van de eersten - een foto opsturen...

13:04 Gepost door leentje in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: link, belgium, crisis, site, boobs, vlaanderen, boobs for belgium |  Facebook |

15-07-08

Leterme - Volksheld of onbekwaam?

Yves Leterme is de enige Vlaamse eerste minister uit de belgische geschiedenis die niet is gezwicht voor de waalse (zeg maar: franstalig brusselse) chantage. De vlaamse media zijn verfoeilijk negatief. De franstaligen lachen in hun vuistje met die onenigheid binnen de vlaamse poitieke gemeenschap en de vlaamse pers. Wat meer respect zou hier op zijn plaats zijn. Wie brengt de wonder-oplossing aan? Verhofstadt en co?: ttz. alweer toegeven of de oplossing omzeilen of uitstellen. Arm, dom vlaanderen !  (VRT forum)

Of eerder :
Ik denk dat we het moeten zeggen zoals het is. Mijnheer Leterme is gewoon onbekwaam. Drie mislukkingen op rij, beloftes maken die nooit waargemaakt kunnen worden, publieke optredens die gewoon lachwekkend zijn enz. enz.

Je zou hem eigenlijk moeten verbieden aan poltiek te doen.
  (VRT forum)

Conclusie : De beste stuurlui staan aan wal...

Mijn mening :
- Ik ben blij dat Leterme woord gehouden heeft door nu af te treden (al was het onder druk van de NVA en zijn eigen partij)
- Hij had nooit eerste minister mogen worden, voor mij was het van begins af aan duidelijk dat ie nooit zou lukken. Hij werd door iedereen tegengewerkt.
- Laat onze Waalse vrienden nu maar het initiatief nemen.
- Of Verhofstadt het beter had gedaan? Hij heeft acht jaar lang de boel laten verzieken door alle problemen voor zich uit te schuiven en kwistig al het geld uit te delen (nu is de schatkist leeg).
- Een jaar verloren? ik denk het niet. De vlamingen hebben voor 1 keertje duidelijk gemaakt dat ze niet meer met zich laten sollen. Dàt is de verdienste van Leterme.
- Of het ons iets gaat opleveren? tuurlijk niet.

13:18 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ontslag, crisis, val, regering, nva, leterme, verhofstadt, dewever |  Facebook |

14-07-08

Plan B

"5 minuten politieke moed" dat was er nodig om van ons landje een "modelstaat" te maken.

Realiteit: Al een jaar lang zijn ze aan het onderhandelen. Een jaar praten en nog altijd niet het minste resultaat? Je moet het maar doen. Maar intussen mogen de "excellenties" wel op ons kosten zich tegoeddoen aan 10-gangenmenus vol kaviaar en ander lekkers.

Ook nu weer wil men uitstel, en het liefst tot na de regionale verkiezingen volgend jaar. Want eerst willen ze op vakantie vertrekken. Het was een vermoeiend jaar, niet?

Goed nieuws: er is een begroting in evenwicht en een nieuw sociaal-economisch plan. Echter: veel stelt het niet voor, want de schatkist is na 8 jaar Verhofstadt leger dan leeg. Waar het spaarpotje als antwoord op de vergrijzing is gebleven, dat weet intussen niemand.

Laten we hopen dat Bart de Wever ballen aan zijn lijf heeft en de stekker er uit trekt, want wat er nu gebeurt, dat vind ik onaanvaardbaar.

En dan verwonderd zijn dat er zoveel vlamingen op het vlaams belang en LDD stemmen... Wereldvreemd, dat zijn ze, de "leiders" van ons land. "Wie gelooft die mensen nog?"

11-07-08

Heidi uit Tirol

Gisteren droomde ik dat Heidi Lenaerts op de radio een nummer van Offspring aankondigde...

Ik werd wakker en het eerste wat ik hoor: Heidi Lenaerts en een nummer van The Offspring.

Kan ik nu de toekomst voorspellen?

12:52 Gepost door leentje in Droom | Permalink | Commentaren (2) | Tags: radio, droom, stubru, offspring, heidi lenaerts |  Facebook |

07-07-08

Flair = sex

Sex sex sex... als ik Flair mag geloven, dan kijkt de meerderheid van de vrouwen porno en houden we massaal orgiën als we op vakantie zijn. Elke week is er wel een ander (extreem) verhaal te vertellen.

Deze week was er een reportage op televisie over de pornoficatie van onze maatschappij. Reeds van jongs af aan komen we in contact met sex in alle mogelijke vormen. Grote boosdoener: het internet (en Flair natuurlijk).

Het gevolg: er wordt massaal ge-experimenteerd (zonder dat men zich bewust is van de gevolgen) en jonge meisjes voelen zich moreel verplicht om te beantwoorden aan de verregaande wensen van hun mannelijke 'tegenspelers'.

En dat te bedenken dat ik het ooit stoer vond om topless op een strand te gaan liggen. Niet dus. :)

08:45 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: actualiteit, porno, flair |  Facebook |

06-07-08

Werchter dag 4 - Lijstje

Wil ik zeker zien:

The Raconteurs
Kaiser Chiefs
dEUS

14:02 Gepost door leentje in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2008, rock werchter, werchter, dag4 |  Facebook |

05-07-08

Rock Werchter - Dag 3 - verlanglijstje

Editors
Kings of Leon
Roisin Murphy (jammer van Radiohead)

13:35 Gepost door leentje in Concert | Permalink | Commentaren (1) | Tags: rock werchter, lijstje, werchter, dag3 |  Facebook |

04-07-08

Werchter Dag 2 - Lijstje

Verlanglijstje:

Moby
Neil Young
Duffy
Babyshambles (komen niet)

15:18 Gepost door leentje in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2008, werchter, dag2 |  Facebook |

Kaka

"De kleur van je koffie zit er uit als de kleur van versgelegde stront", vertelde een collega die grappig probeerde zijn, me.

De oude Leen had het bakje "stront" over zijn hoofd uitgekapt,

de nieuwe Leen probeerde te glimlachen.

10:45 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, nieuw, oud, koffie |  Facebook |

03-07-08

Werchter Dag 1

Mijn verlanglijstje:

Counting Crows
Mika
Lenny Kravitz

11:01 Gepost door leentje in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2008, rock, rock werchter, werchter, dag1 |  Facebook |

01-07-08

Pluisje en co

My cat, is my baby girl. I can't imagine my life with out her. She is spoiled rotten and I love it just as much as she does. I love it when she gets all frisky and runs amok through out the house as if someone is chasing her. I get a kick out of that every time. She and her brother used to do that every night....start at one end of the house, chase each other onto my bed, freeze, then run off and do it all over again. (Kelly, pennevriendin)

Een kat brengt leven in huis. En wat het nog leuker maakt: elk beestje heeft zijn eigen karakter. Neem nu ons tijger-katje. Die probeert steeds weer stiekem een stukje vlees uit ons bord te stelen. En als we dan boos reageren druipt ze teleurgesteld af, al jammerend. 'mieuw mieuw mieuw mieuw', net alsof ze wilt zeggen: ja, ik weet dat jullie boos zijn, het spijt me. Ik ben al weg.

10:30 Gepost door leentje in Katten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dagboek, pluisje, tijgerkat |  Facebook |