18-12-08

Mama is depressief

December is voor mij een duistere periode. Niet alleen letterlijk. Er gaat geen dag voorbij of ik moet een traantje wegpinken. Ik ben stiller dan stil. Maar al bij al hou ik me staande. Daar zou ik vroeger heel trots over geweest zijn.

Alleen moet ik nu rekening houden met ons dochtertje. Ze merkt dat haar mama droevig is en dat heeft zijn weerslag. Want als mama stil is, begint dochterlief zich vragen te stellen. Het is frustrerend voor haar en uiteindelijk neemt ze mijn negatieve gevoelens over.

Ik probeer er tegen te vechten en positief te zijn. Voor haar... Want zij hoeft mijn verdriet niet te dragen. Ik wil haar vrolijk hebben.

12:14 Gepost door leentje in Zelfmoord en therapie | Permalink | Commentaren (2) | Tags: depressie, tarja |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat december een moeilijke mand is voor vele mensen, om verschillende redenen. Voor mij persoonlijk is het ook de 'ergste' maand van het jaar. Ooit, in december, had ik moeten bevallen van mijn eerste kindje, maar de natuur heeft het anders gewild, het heeft niet mogen zijn. Maar als de tijd daar is, en de datum komt dichterbij, ben ik een emotioneel propje mens. Ik denk dan steeds aan hoe het had kunnen zijn. Zelfs na al die jaren. Maar ik ben tegelijkertijd ook dankbaar dat de natuur me onze dochter gegeven heeft. Dat verzacht die ene grote wonde in mijn hart een beetje.
Dikke knuffel !

Gepost door: Mamapippa | 18-12-08

Donkere maand. December is de donkerste maand van het jaar, maar bedenk ook dat we eerst een donkere maand moeten doormaken om later des te duidelijker op te merken hoe licht het wel kan worden.
Laat hoop op wederom licht u helpen om er positief naar uit te kijken.

Gepost door: Ida | 29-12-08

De commentaren zijn gesloten.