23-12-08

De koning zijn hoed

Ik weet wie ons landje gaat redden: Mega Mindy! Echt waar, ik zag ze gisteren het paleis binnenrijden samen met Wilfried Martens. Ze was wel haar cape vergeten en nu weet iedereen dat Mega Mindy en Miet Smet 1 en dezelfde persoon zijn. Oei oei oei.

Even serieus. Ik viel steil achterover toen ik Wilfried samen met zijn hele kroost het paleis zag binnenrijden. Ik dacht heel even dat het hier een familiebezoekje betrof. Je weet wel: samen met de koning gezellig een koffietje drinken en ondertussen wat praten over het mooie weer. Maar nee hoor, het was bittere ernst. Martens gaat ons van de ondergang redden. Net als Mega Mindy.

Pittige details:
- Miet had haar gordel niet aan.
- Toen de koning belde, zaten ze met zijn allen in Disneyland. Aan het aanschuiven voor the tower of terror.
- De kindjes wilden best vroeger naar huis terugkeren, maar in ruil wilden ze wel op TV komen. Heb je ze zien zwaaien naar de camera's?
- Ik vraag me af wat die kinderen op het paleis heben uitgespookt. Ik zie de paniek van de koning al wanneer hij merkt dat de hele familie Martens present is. "Paolo, ga snel Filip zijn puzzel halen, dan kunnen ze zich wat bezighouden." En dan Filip: "Nee papa, die is veel te moeilijk, het is er een uit tien stukken. Zelfs ik kan hem nog altijd niet oplossen."
Geert Hoste gaat hier een hele kluif aan hebben !!!

Even serieus nu. Ik vind het erg dat de oude garde het weer eens moet oplossen. Blijkbaar is er geen enkele "jonge" politicus bekwaam genoeg. Neen, ze blijven liever ruzie maken en beseffen niet dat het land dringend een goeie regering nodig heeft. Persoonlijk heb ik niet liever dan dat Jean-Luc en nog een paar andere ervaren oude rotten van stal worden gehaald. Het wordt tijd dat het land na twee jaar echt bestuurd wordt....

16:07 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: koning, crisis, regering, leterme, martens |  Facebook |

Commentaren

Ik ben het niet volledig eens met jouw besluit. De ouwe garde zal het niet oplossen, hoogstens zal ze de doodstrijd rekken en pijnlijker maken, net zoals vroeger. De jonge garde is blijkbaar de eerste generatie die beseft dat B de facto onbestuurbaar is geworden. Met B gaan we gewoon van het ene naar het andere probleem, en 't zal niet beteren. Keer terug in de geschiedenis, zo ver als je wil, en je zal merken dat Vlaanderen en Wallonie niets gemeen hebben, vroeger niet, nu niet, en in de toekomst niet.
Wil dat zeggen dat ik tegen de Walen ben: in principe niet, neen. Maar als een bedelaar in de Veldstraat, aan wie ik met plezier iets geef, mij ook aanhoudend gaat zeggen wat ik wel en niet moet gaan doen, dan heb ik daar een probleem mee. Maar ik geef toe dat deze vergelijking erover is.

Gepost door: Geert | 24-12-08

De commentaren zijn gesloten.