02-01-09

Vuurwerk zorgt voor extra smog

Afgestoken vuurwerk heeft in de eerste uren van 2009 in grote delen van Nederland ernstige smog door fijn stof veroorzaakt.

Bovenstaande kop in de krant van vandaag illustreert nog maar eens dat al die maatregelen rond Smog en de daarbijhorende 90 per uur eigenlijk groot gelul is. Want als we consequent waren, dan had men eigenlijk ook het vuurwerk op oudjaar moeten verbieden.

Bovendien komt de maatregel op een wel echt raar moment. De meesten onder ons zaten thuis en onze wegen lagen er rustig bij. Op een normale dag staat er zo'n 200 km file en dat zou voor heel wat meer fijn stof gezorgd hebben. Bovendien lag door de crisis en eindjaar ook de helft van onze zware industrie plat...

Maar goed, als de heren politici zeggen dat dat goed is voor onze gezondheid, dan wil ik gerust mijn steentje bijdragen. Een beter middel om mijn geweten te sussen, bestaat er niet.

Even alle gekheid op een stokje. Ik vond het best leuk. Zelden me zo relaxt gevoeld in de wagen. Cruise-control op, voeten op het dashboard en praktisch geen last van snelheidsduivels die mijn 140 per uur nog altijd veel te traag vinden. En die vijf minuutjes extra rijtijd, dat maakt ook niet veel verschil uit.

Als ik dan toch wil klagen, dan zou ik het eerder over de signalisatie willen hebben. Waarom geen electronische borden plaatsen die alles veel duidelijker aangeven? Als ik tegen mijn hollandse vrienden moet vertellen, dat ze hier verkeersborden manueel moeten omdraaien, dan komen die niet meer bij van het lachen. Ons wegennet is er eentje dat afstamt uit de oertijd en ook al heeft de vlaamse regering geld te veel: het is not done om wat extra asfalt bij te leggen. Daar gruwelen onze groene jongens van. Laten we veel liever met zijn allen in de file staan, dat is veel beter voor het klimaat!!!

Oops... ik ben weer aan het zagen....

 

13:44 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vuurwerk, smog, eindjaar |  Facebook |

Commentaren

v-EI-lig-heid Electronica beveiligt door?

Extra asfalt rond Brussel ofzo???
Moet echt niet aan gruwel denken.

Hoeveel toestellen heb jij nodig om je TV aan te schakelen?
Of is 't om de tweede RING(Lord of the rings) te doen?

Gepost door: Sara | 02-01-09

Ik kom je een prettig 2009 toewensen !

Gepost door: Mamapippa | 02-01-09

De commentaren zijn gesloten.