07-01-09

Met de trein zou je er al zijn (part 2)

Hmm, ik gisteren maar verklaren hoe zalig het treinrijden is. Nu, gisterenavond heb ik voor het eerst een storing mogen meemaken. Panne in Leuven en meteen het hele treinverkeer van en naar Brussel in de knoop.

Shit happens en ik ben uiteindelijk met een drie kwartier vertraging toch nog thuis geraakt.

Zo'n momenten zijn eigenlijk ideaal om onze medemens eens van naderbij de observeren (een mens moet toch iets doen, niet?). Blijkbaar is iedereen toch verschillend:

- De een zit rustig een boekje te lezen en kijkt af en toe eens op om te zijn of zijn/haar trein er is. Voor hem/haar maakt het niet uit hoe laat ie thuis is, hij/zij houdt zich wel bezig.
- Anderen lopen rond als een kip zonder kop, niet wetend wat te doen. Duidelijk in paniek.
- Nog anderen zeuren, vloeken en klagen dat het niet meer normaal is.
- De meesten ondergaan alles gedwee en kamperen vlak voor het beeldscherm om toch maar te weten te komen op welk spoor hun trein aankomt.
Rara tot welke categorie mensen ik behoor :)

Het enige waar ik me aan stoorde: het gebrek aan informatie, op de website van de nmbs (waarom niet de online tijden van de treinen meegeven ipv de standaard dienstregeling?) en in de stations zelf. Voorbeeldje? Treinen worden aangekondigd met tien minuten vertraging. Twintig minuten later: nog altijd geen trein. Ook het spoor wijzigt constant. Zelfs bij binnenrijden van een trein, kunnen de borden op het peron nog de verkeerde info meegeven. Een trein naar Aalst wordt plots de trein naar Antwerpen. Treinen verdwijnen plots van de infoschermen: die zijn waarschijnlijk gecancelled.

De trein is altijd een beetje reizen. Gelukkig maar dat ik voorstander ben van avontuurlijke reizen. Voor alle zekerheid vandaag toch maar met de auto gekomen en gezellig staan aanschuiven in de file...

13:08 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: trein, leuven, vertraging, nmbs |  Facebook |

Commentaren

allez geef je het zo vlug op ;-)
en uw ecologische voetafdruk dan met uw vervuilende sportbak!

Gepost door: jero | 07-01-09

k heb vorige week aan 90 per uur gereden, dus ik ben ecologisch bezig. Opgeven niet, alleen vandaag, omdat ik niet veel zin had in vertragingen en ik op tijd thuis moet zijn.

Gepost door: Leen | 07-01-09

communicatie is niet hun sterkte Het is inderdaad zo dat de NBMS nog een heel lange weg te gaan heeft op vlak van communicatie. Op hun site is de berichtgeving over problemen beperkt tot een beetje lullige marquee tekst in de banner. Veel wordt die blijkbaar ook niet gebruikt, want er zijn maar 2 berichten: eentje van 4 december en eentje van vandaag, over het treinverkeer in Leuven.
Wat de signalisatie betreft: gisteren ondervonden dat de aangekondigde trein op het spoor wijzigde op het moment dat de trein binnenreed. Goed dat ik nog even naar dat bord keek, want dat was de trein die ik moest hebben...

Gepost door: KoenV | 07-01-09

De commentaren zijn gesloten.