06-02-09

Cocoonen

"Cocoonen is in" las ik vorige week in een artikel. Cocoonen, dat is je gezellig thuis terugtrekken al dan niet samen met je naaste vrienden. Gewoon omdat we geen zin meer hebben in massa-events of omdat we het te duur vinden. Waarom nog 8 euro aan een cinema ticket uitgeven als je thuis een volledige home-cinema installatie hebt staan?

Ook ik herkende ons perfect in wat er in het artikel geschreven stond. Meteen heb ik een verklaring voor onze verbouwingswoede van de voorbije jaren. Vroeger vond ik het niet belangrijk hoe ons huisje er bij lag. Nu wil ik genieten van luxe. We blijven - door onze gewijzigde gezinssituatie - dan ook steeds vaker thuis.

- De keuken is omgetoverd naar een open ruimte met grote ramen en een kookeiland. Terwijl Lisbeth in de potten roert, zit ik (meestal) tesamen met Prutske aan de keukentafel ons gezellig bezig te houden. Die schaarse momenten met ons dochtertje 's avonds zijn heilig voor mij.
- Veel uitgaan is er niet meer bij. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat ons huisje gezellig is ingericht. Een eigen bibliotheekje, een knus zithoekje, flatscreen, playstation, oude filmposters aan de muur, een gloednieuw nespresso-aparaat... je kent dat wel.
- Niet alleen de woonkamer en keuken zijn volledig opnieuw ingericht, ook ons slaapkamer en badkamer moest er aan geloven. Zaterdags willen we samen in bad kruipen. 's Avonds willen we ons terugtrekken in de slaapkamer. Niet om te slapen maar wel om te lezen, babbelen of om wat tv te kijken.

Hoeveel vlamingen zouden er gisteren niet naakt naar de slimste mens hebben gekeken? Ik in ieder geval wel :)

15:31 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cocoonen |  Facebook |

Commentaren

Cocoonen, I like it !
Ik doe niks liever dan thuis gezellig samen zitten met de mensen die me lief zijn. Daarom wil ik ook met onze verbouwingen alles een rustige en gezellige sfeer geven.
Prettig weekend !

Gepost door: Mamapippa | 07-02-09

De commentaren zijn gesloten.