12-02-09

Zwarte vlucht (Lin Anderson)

Het gezicht dat hem door het raam aanstaarde was dat van zijn moeder, maar leek er niet op. Stephens mond viel open en zijn maag werd samengeknepen door een vuist van pure angst. Zijn moeders gezicht was spierwit, haar mond vertrokken van pijn. Achter haar stond een zwart silhouet. Stephen liet de botjes uit zijn handen vallen.
"Mama?" zijn stem was fluisterzacht.
Ze deed haar mond open alsof ze tegen hem zou gaan schreeuwen en hij wachtte, verstijfd van angst. Toen knikte ze naar het raam, eenmaal, tweemaal, driemaal.
Stephen bleef als aan de grond genageld staan en keek naar haar hals, die naar achteren en naar voren schokte. En toen was het voorbij.
Ze ving zijn blik en hield die vast. Haar mond bewoog en haar lippen vormden een stil, overdreven gearticuleerd woord.
VLUCHT.

Maar vluchten doet de zesjarige Stephen niet. Integendeel: hij rent naar binnen recht in de armen van de moordenaar van zijn moeder. Hij verdwijnt spoorloos.

De zoektocht naar de jongen brengt speurders in contact met fuju, de wereld van Afrikaanse magie. Ze stuiten daarbij op een muur van stilzwijgen die ze slechts met veel moeite weten te doorbreken.

Zwarte vlucht is een boek dat gebaseerd is op werkelijke feiten (zie hier) en klaagt het bijgeloof aan dat een aantal afrikanen aanzet tot gruwelijke daden. Sad but true !!!

Link: Rituele moorden

12:21 Gepost door leentje in Boek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boek, zwarte vlucht, lin anderson, anderson |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.