26-02-09

Dikkie dik

dik
Dè manier om te vermageren: minder eten en/of meer bewegen. Het lijkt vrij simpel, maar geloof me: dat is het niet. Ik heb alles al geprobeerd, maar ondanks alle goede voornemens ben ik vorige week nog maar eens een kilootje bijgekomen. Oh gruwel!

Minder eten, dat lukt moeilijk. Ik hou bijvoorbeeld van mijn glaasje wijn bij de tv. Het liefst met nootjes. En als Lisbeth kookt, dan maakt ze altijd net iets te veel klaar. Ik vind het zonde om alles weg te gooien en dus eet ik ook alle restjes maar op. Verkeerd, ik weet het. Vandaar dat ik me voorgenomen heb om nu maar 1 bord meer op te scheppen. Gisteren lukte dat perfect. Alleen vroeg schatje zich af of ik het wel lekker vond. Mijn dieet-plannen, ze begrijpt er niet veel van...
Misschien moet ik me wat meer focussen op het verbranden van calorietjes. Lees: sporten. Ik heb me voorgenomen om weer een drietal keer per week te gaan joggen. Alleen vind ik het momenteel nog te koud hier voor. Als de lente er is (en dat gaat niet lang meer duren), dan spurt ik naar buiten en loop ik een paar toertjes rond de blok. Beloofd!!! Maar nu nog niet. Nee, nu blijf ik nog even in mijn luie zetel zitten... Rest ons nog een belangrijke vraag: is er nog wijn?

19:47 Gepost door leentje in Dieet | Permalink | Commentaren (2) | Tags: sport, dieet |  Facebook |

16-02-09

Levenswijsheid

Het leven is wat ons overkomt terwijl we druk bezig zijn het te plannen.

13:40 Gepost door leentje in Quote | Permalink | Commentaren (3) | Tags: quote, leven |  Facebook |

12-02-09

Zwarte vlucht (Lin Anderson)

Het gezicht dat hem door het raam aanstaarde was dat van zijn moeder, maar leek er niet op. Stephens mond viel open en zijn maag werd samengeknepen door een vuist van pure angst. Zijn moeders gezicht was spierwit, haar mond vertrokken van pijn. Achter haar stond een zwart silhouet. Stephen liet de botjes uit zijn handen vallen.
"Mama?" zijn stem was fluisterzacht.
Ze deed haar mond open alsof ze tegen hem zou gaan schreeuwen en hij wachtte, verstijfd van angst. Toen knikte ze naar het raam, eenmaal, tweemaal, driemaal.
Stephen bleef als aan de grond genageld staan en keek naar haar hals, die naar achteren en naar voren schokte. En toen was het voorbij.
Ze ving zijn blik en hield die vast. Haar mond bewoog en haar lippen vormden een stil, overdreven gearticuleerd woord.
VLUCHT.

Maar vluchten doet de zesjarige Stephen niet. Integendeel: hij rent naar binnen recht in de armen van de moordenaar van zijn moeder. Hij verdwijnt spoorloos.

De zoektocht naar de jongen brengt speurders in contact met fuju, de wereld van Afrikaanse magie. Ze stuiten daarbij op een muur van stilzwijgen die ze slechts met veel moeite weten te doorbreken.

Zwarte vlucht is een boek dat gebaseerd is op werkelijke feiten (zie hier) en klaagt het bijgeloof aan dat een aantal afrikanen aanzet tot gruwelijke daden. Sad but true !!!

Link: Rituele moorden

12:21 Gepost door leentje in Boek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boek, zwarte vlucht, lin anderson, anderson |  Facebook |

10-02-09

Laatste knuffel

koala

Een familie van drie - papa, mama en kind - werd dood gevonden in hun bad. Ze moeten gehoopt hebben dat het water hen zou redden, maar ze werden levend gekookt. Zo intens was de hitte die de vuurzee genereerde. Andere lijken worden verkoold aangetroffen in vluchtauto's. Eén familie werd in het midden van een asfaltweg gevonden, zittend, in een laatste knuffel. Verkoold.

 

12:38 Gepost door leentje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: foto, australie, koala, bosbranden |  Facebook |

09-02-09

Madonna, tickets

Wie me kent, weet dat ik geen beste vriendjes ben met goformusic. En dat zal na zaterdag zeker niet veranderen. God, wat een moeite heb ik wel niet moeten doen om een paar tickets voor Madonna vast te krijgen !

Zaterdagochtend zijn we speciaal vroeg opgestaan. De hele Metallica-sage indachtig (toen startte de verkoop een uur te vroeg en waren alle kaarten om negen uur uitverkocht), stuurdde ik al rond half negen een smsje. MAD 6 naar 3060. Even later kreeg ik bericht terug: "uw aanvraag is in behandeling". Ik kon met een gerust gemoed weer in mijn bed kruipen. Nooit gedacht dat het zo makkelijk zou gaan.

Rond twaalf uur kwam de ontnuchtering: Een nieuw bericht van goformusic. "Aantal toegelaten tickets overschreden, probeer op te splitsen." Een luide vloek later (iedereen mocht toch 6 tickets bestellen, niet?), probeerde ik een nieuwe sms te versturen. Zonder al te veel succes.

Dan maar inloggen en via internet proberen: servers plat. Een typisch goformusic scenario. Uiteindelijk is het me rond zeven uur 's avonds toch gelukt: per telefoon. God... Al die moeite en dat voor een zangeres die me totaal niet kan boeien. 't Is maar dat Lisbeth zo'n enorme fan is... Voor haar heb ik veel over.

Die hele verkoop heeft me enorm gedegouteerd en waarschijnlijk heel wat geld gekost (al die sms- en telefoonkosten)... Vandaar mijn conclusie: Goformusic, go to hell !!! Dezelfde boodschap heb ik voor de vele (nederlandse) sites die hun tickets nu al aan woekerprijzen aan de man proberen te brengen. Neh !!!

12:58 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tickets, madonna, goformusic |  Facebook |

06-02-09

Cocoonen

"Cocoonen is in" las ik vorige week in een artikel. Cocoonen, dat is je gezellig thuis terugtrekken al dan niet samen met je naaste vrienden. Gewoon omdat we geen zin meer hebben in massa-events of omdat we het te duur vinden. Waarom nog 8 euro aan een cinema ticket uitgeven als je thuis een volledige home-cinema installatie hebt staan?

Ook ik herkende ons perfect in wat er in het artikel geschreven stond. Meteen heb ik een verklaring voor onze verbouwingswoede van de voorbije jaren. Vroeger vond ik het niet belangrijk hoe ons huisje er bij lag. Nu wil ik genieten van luxe. We blijven - door onze gewijzigde gezinssituatie - dan ook steeds vaker thuis.

- De keuken is omgetoverd naar een open ruimte met grote ramen en een kookeiland. Terwijl Lisbeth in de potten roert, zit ik (meestal) tesamen met Prutske aan de keukentafel ons gezellig bezig te houden. Die schaarse momenten met ons dochtertje 's avonds zijn heilig voor mij.
- Veel uitgaan is er niet meer bij. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat ons huisje gezellig is ingericht. Een eigen bibliotheekje, een knus zithoekje, flatscreen, playstation, oude filmposters aan de muur, een gloednieuw nespresso-aparaat... je kent dat wel.
- Niet alleen de woonkamer en keuken zijn volledig opnieuw ingericht, ook ons slaapkamer en badkamer moest er aan geloven. Zaterdags willen we samen in bad kruipen. 's Avonds willen we ons terugtrekken in de slaapkamer. Niet om te slapen maar wel om te lezen, babbelen of om wat tv te kijken.

Hoeveel vlamingen zouden er gisteren niet naakt naar de slimste mens hebben gekeken? Ik in ieder geval wel :)

15:31 Gepost door leentje in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cocoonen |  Facebook |

05-02-09

Rituele offers (the story of Adam)

jujuOnlangs las ik in een boek ("zwarte vlucht", Lin Anderson) het verhaal van 'Adam', een afrikaans kindje dat na een rituele moord in de Thames (Londen) gedumpt werd. Aanvankelijk dacht ik dat het fictie betrof. Maar toen ik "ritueel" van Mo Hayder hetzelfde verhaal terugvond, wist ik - tot mijn grote spijt - wel beter.

Het verhaal:

In 2001 vond de Britse politie in de Theems de romp van een Nigeriaans jongetje. Vijf jaar oud en slachtoffer van ritueel geweld. Armen, benen en hoofd waren van het lichaam verwijderd. Omdat de politie nooit de naam van het jongetje heeft weten achterhalen, werd het slachtoffer "Adam" genoemd.

Verder onderzoek toonde aan dat Adam stierf na een juju-ritueel. Bij dit ritueel wordt de keel doorgesneden en wordt het bloed geofferd aan een jujugeest. Via dergelijke offers probeert men in de gunst te komen van de goden, in de hoop te genezen van Aids of andere aandoeningen.

Wat het geheel nog erger maakt: dit is geen alleenstaand geval. Naar schattingen van Schotland Yard zouden er een driehonderdtal "kerken" bestaan in Engeland die zich bezig houden met voodoo rituelen: uitdrijvingen en menselijke offers.

Quote

Police working on the Adam case have found children are being sold to traffickers on the streets of major African cities for less than £10 and then smuggled into the UK. The children are brought into the capital (ie. London) to be offered up in rituals by fundamentalist Christian sects, according to a shocking report by Scotland Yard.

There were also claims that youngsters were being smuggled into the UK as domestic slaves and for men with HIV who believed if they had sex with a child they would be cleansed.

Dr Richard Hoskins, a lecturer of Theology and Religious Studies at King's College, said: "We know this through work we have been doing on the Adam inquiry. These children are ripe for people to abuse. They are easy prey." The true figure for missing boys and girls is feared to be several thousand a year. 

There's something terrible happening out there which we are not aware of...

16:37 Gepost door leentje in World | Permalink | Commentaren (4) | Tags: ritueel, adam, offer, juju, thames |  Facebook |

03-02-09

Wie heeft er mij gekust?

Gisterenavond op de trein...

Langzaam open ik mijn ogen. Half slaapdronken kijk ik om me heen. Het blonde meisje met de lange krullende haren, stevig vooruitstekende borsten en felblauwe ogen kijkt me uitdagend aan. Bespeur ik daar een triomferende glimlach? Ik word er onzeker van.

Mijn lippen voelen tintelend aan. Mijn blouse is verkreukt en mijn haren ruiken naar parfum. Een geur die niet de mijne is... Een vage herinnering aan een passionele tongzoen komt naar boven. Verbeeld ik het me, of zit iedereen ons geshockeerd aan te kijken?

Twee minuten later sta ik op het peron in Gent. Twee blauwe ogen staren me na. Ik zal nooit weten wat er gebeurd is...

13:57 Gepost door leentje in Droom | Permalink | Commentaren (1) | Tags: trein, gent, tongzoen |  Facebook |

01-02-09

Where the Dead Don't Sleep

Reizen, cultuur en rariteiten: het heeft me altijd al aangesproken. Zo raakte ik als kind gefascineerd door mummies. Ik heb ze intussen "allemaal" gezien, niet alleen in Egypte zelf, maar ook in Londen. Wat velen niet weten: ook in Sicilië ligt een crypte vol doden die er nog verbazend goed uitzien. Al is goed in dit geval een relatief begrip.

sicily

Zo las ik in national geographic een artikel hierover, geillustreerd met lugubere foto's. En omdat ik het jullie niet wil onthouden, vind je hieronder een linkje naar de desbetreffende pagina. Zonder dank.

Het leuke (vergeef me deze woordkeuze) is dat er achter elke foto een boeiend verhaal schuilt.

Link: Where the dead don't sleep.

20:00 Gepost door leentje in Reizen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: crypte, sicilie, mummy |  Facebook |