17-03-09

Bang om te slapen, bang om wakker te worden

Sommige mensen zijn bang om te gaan slapen, andere bang om wakker te zijn. Ik behoorde vroeger tot de eerste categorie. Ik sliep graag, zolang ik maar niet droomde. Want al die gedachten die ongewild door mijn hoofd spookten: daar werd ik gek van.

Dé perfecte oplossing: je lazarus drinken, zodat je half in een coma het bed in kon. Leuke taferelen waren het niet, vraag dat maar aan al die mensen die het goed met me voor hadden en die me soms letterlijk uit het café moesten sleuren.

En toch heb ik het gevoel dat mijn leven toen een stuk interessanter was. Ik genoot intenser van de schaarse happy momenten en op t werk verzette ik bergen. Af en toe was ik onoverwinnelijk en dat voelde zalig aan.

Nu geniet ik ook, maar het lijkt wel of al dat genot iets vanzelfsprekends is geworden. Het voelt op den duur allemaal zo gewoontjes aan, als je begrijpt wat ik bedoel.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ik de klok terug wil draaien. Daarvoor zijn Lisbeth en Tarja me veel te dierbaar.

12:59 Gepost door leentje in Zelfmoord en therapie | Permalink | Commentaren (1) | Tags: leven, slapen, terugblik |  Facebook |

Commentaren

Drom(m)en Soms zijn dromen zo vreemd, levensecht of levendig dat we niet anders kunnen dan ons afvragen of ze iets betekenen. Daarbij kan je laten leiden door psychologen als Sigmund Freud (”dromen tonen wat je onderdrukt’) of Carl Jung (”dromen zijn de vertaling van een vergeten deel”), door ‘professionele’ droomuitleggers of door wetenschappers.
hln.be: Wat betekenen je rare dromen?

Niet alleen dromen tonen dat je iets dwarszit.
Gedrag, gezondheid ...
We horen te blaken van gezondheid, maar bijna nergens kun je dat nog zien.

Gepost door: Sara | 17-03-09

De commentaren zijn gesloten.