02-04-09

Van engel naar bengel

Ons prutske wordt oud. Ongelooflijk hoe snel het allemaal gegaan is. Een tijdje terug lag ze wenend in de wieg, nu loopt ze als een nieuwsgierig kind achter me aan en vraagt ze me constant uit over het waarom van bepaalde dingen.

Nog even en ze kan naar school. En mede daarom vraag ik me steeds meer af: moeten we haar voorbereiden op die eerste (peuter)schooldag? Ik bedoel maar: moeten we haar leren lezen/schrijven? Haar engels leren praten? en zo kan ik nog even doorgaan.

Ik bedoel maar: als ik de mensen om me heen zie, dan lijkt het wel een competitie. "Mijn kind kon op haar 2de al tot 1000 tellen." So what? Waarvoor is het allemaal nodig? Moet je een kind niet een kind laten zijn? Ze onbezonnen alles zelf leren ontdekken ipv haar te overladen met de meest idiote dingen?

En toch moet ik toegeven: ik ben zelf ook zo. Dit weekend heb ik nog, samen met haar, een boek over het chinese terracottaleger doorbladerd. Reden voor dit alles: de tentoonstelling die we samen met haar gaan zien zijn. Is ne keer iets anders dan Mega Mindy, niet?

Ik heb haar wat zitten vertellen over wat er allemaal in het boek stond en samen wat prentjes gekeken. Ik vind het belangrijk dat ze een brede kennis heeft van alles wat er rondom ons gebeurd. Zonder daarbij haar kind zijn uit het oog te verliezen, dat spreekt voor zich...

20:06 Gepost door leentje in Tarja | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dagboek, kind, opvoeding, tarja |  Facebook |

Commentaren

aan-LE-REN Je kunt op het internet allerlei video's bekijken van de eerste schooldag.

school
zolang het niet is... alles behalve hetgeen dat je dient te weten.

Ja, soms echt jammer dat m'n kan tellen.
Want mijne kleine liep al op 7 maanden enzovoort, maar dat wat gedwongen liep verteld men niet en de mogelijke kromme benen haalt men niet aan.

Komt 't Analfabetisme terug?
Video, foto's, gsm

Alles zelf ontdekken? Waar je de nodige info niet vindt?

Gepost door: Sara | 02-04-09

groot gelijk vind jouw instelling heel goed, vertel zoveel mogelijk maar laat het "moeten" weten van vanalles en nog wat maar achterwege
denk dat jullie goed bezig zijn!

Gepost door: peggy | 03-04-09

De commentaren zijn gesloten.